Έργο πνοής στο Φιλαδέλφειο. Παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα χωριά του Δήμου Βόλβης

Στις εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος στο Φιλαδέλφειο, το πλήθος των κατοίκων και των επισκεπτών γέμισε ασφυκτικά τον μικρό Ναό Αγίου Πνεύματος και τον χώρο εκδηλώσεων μπροστά στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλαδελφείου, ενώ προηγουμένως ακολούθησε την λαμπρή λιτανεία της εικόνας του Αγίου Πνεύματος στους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

Τα φιλόδοξα σχέδια πριν ένα χρόνο  των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και του Προέδρου του Συλλόγου κ. Ιωάννη Φωτιάδη, σε στενή συνεργασία με  τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φιλαδελφείου κ. Ιωάννη Φωτιάδη (συνωνυμία), παίρνουν σάρκα και οστά.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Ιατρείο ήδη λειτουργούν στο ισόγειο του κτιρίου που στεγάζεται ο Σύλλογος και με την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης, συντήρησης και εξοπλισμού στον πάνω όροφο του κτιρίου, σε ένα μήνα από τώρα, θα λειτουργεί πλέον το Κοινωνικό Πολυϊατρείο.

Στο Κοινωνικό Πολυϊατρείο, εκτός από Παθολογικό και Υπέρηχο που ήδη λειτουργούν, θα προστεθούν Γυναικολογικό, Μικροβιολογικό, Παιδιατρικό και Οδοντιατρικό ιατρεία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραληφθεί το σύστημα οδοντιατρικής καρέκλας που έχει αγοραστεί από το Αννόβερο της Γερμανίας, αξίας 5000€, με την χορηγία των κ. κ. Αθανασίου Χατζηδέλλη και Μαυρίδη Ιωάννη.

Στην σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Φωτιάδης, εκτός από το εκπληκτικό έργο που ήδη έχει γίνει, εντυπωσίασε με την ανακοίνωση προμήθειας ασθενοφόρου που σε λίγες μέρες θα σταθμεύει μόνιμα στο Κοινωνικό Ιατρείο Φιλαδελφείου.

Όλο αυτό το πρωτοποριακό έργο για ένα μικρό χωριό, δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την αμέριστη βοήθεια και ενεργή συμμετοχή του ιατρού κ. Ιωάννη Βαλερή, όπως τόνισε ο κ. Ιωάννης Φωτιάδης καλώντας στο βήμα το ιατρό-ευεργέτη του Φιλαδελφείου.

Ο Δρ Ιωάννης Βαλερής, με θέρμη και πάθος στην σύντομη ομιλία του, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει μέχρι τέλους να προσφέρει τις γνώσεις, τις υπηρεσίες του και την αμέριστη βοήθειά του για το καλό όλων των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των Ελλήνων για να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους με ασφάλεια.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, οι Αντιδήμαρχοι κα Μαρία Χατζή και κ. Παναγιώτης Παπαγεράς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Άννα Βασιλειάδου, κ. Γεώργιος Αντωνιάδης και κ. Θεοχάρης Ελευθεριάδης, καθώς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ανοιξιάς και Φιλαδελφείου.

Ο Δήμος Βόλβης έχει στηρίξει τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου όπου χρειάστηκε και όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλαδελφείου, με απόφαση που πήρε το Δ. Σ. του Συλλόγου, θα προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης να ανακηρύξει με απόφασή του, Επίτιμο Δημότη Βόλβης τον Δρα κ. Ιωάννη Βαλερή.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης κάλυψαν η ορχήστρα εκλεκτών καλλιτεχνών, τα Κρουστά της Γουμένισσας και με την αφιλοκερδή συμμετοχή του ο γνωστός τραγουδιστής Σταύρος Φωτιάδης.

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + 14 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.