Εναλλακτικός τουρισμός: Ηλιακά σκάφη για εκδρομές αναψυχής

iliakoΤα πρώτα δύο ηλιακά της σκάφη, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για εκδρομές αναψυχής στις προστατευόμενες περιοχές της Μικρής και Μεγάλης Πρέσπας, απέκτησε η Ελλάδα, διαμέσου του δήμου Πρεσπών, στο πλαίσιο του διακρατικού έργου με τίτλο “ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ/ GREEN BOAT”.

Οι εκδρομές που θα πραγματοποιούνται με τα δύο σκάφη εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, συνεισφέροντας στην προβολή της περιοχής ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού.

Οπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, το έργο «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT» είναι ένα από τα πρώτα έργα του προγράμματος Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013, με απτά και άμεσα εφαρμόσιμα αποτελέσματα.

Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, το συγκεκριμένο έργο επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε ως βέλτιστη πρακτική στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εδαφικής Συνεργασίας, που διεξήχθη το Μλαιο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Η τελική εκδήλωση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρεσπών, παρουσία εκπροσώπων τοπικών και περιφερειακών φορέων της ευρύτερης διασυνοριακής περιοχής των Πρεσπών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.