Επέκταση των ερευνών στο Ρήχειο ποταμό για τον 40χρονο από την Μικρή Βόλβη

Στον ποταμό Ρήχειο, το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ της λίμνης Βόλβης και του Στρυμονικού κόλπου, επεκτάθηκαν οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος, για τον εντοπισμό του 40χρονου από την Μικρή Βόλβη, που αγνοείται εδώ και δεκαέξι ημέρες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ούτε εκεί βρέθηκε κάποιο ίχνος του. Ωστόσο ανώτερο στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτιμά ότι είναι θέμα ημερών ο εντοπισμός του. Αυτό που δημιουργεί εμπόδια και καθυστερήσεις στις έρευνες, είναι η ίδια η λίμνη.

Τί δυσκολεύει τις έρευνες 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον πυθμένα της λίμνης υπάρχει ίζημα, τουλάχιστον πέντε μέτρων, ενώ κατεστραμμένα δίχτυα δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο των δυτών, σε σημείο που αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλειά τους. Η ορατότητα είναι τόσο περιορισμένη, που οι δύτες διακρίνουν σε βάθος μόλις 20 εκατοστών από την επιφάνεια, τη στιγμή που η Βόλβη, έχει βάθος από 17 – 35 μέτρα.

Ποιοι συμμετέχουν 

Η Βόλβη, η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, έχει “χτενιστεί” από αρχές και εθελοντές και στην 54 χιλιομέτρων περιμέτρό της. Πυροσβεστικό Σώμα, δυνάμεις καταδρομών, δύτες και εθελοντικές ομάδες συμμετέχουν από την πρώτη μέρα στις έρευνες, με κάθε διαθέσιμο μέσο. Από χθες μάλιστα, αλιέας της περιοχής, υπό την επίβλεψη του Πυροσβεστικού Σώματος, εφαρμόζει τη μέθοδο – γρίπο, με το αλιευτικό του σκάφος .

Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Σταυριανίδου

focusfm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.