Ερώτηση στην Βουλή με αφορμή δημοσίευμα του volvipress κατέθεσε η Κατερίνα Μάρκου

Στις 06/11/2017 δημοσιεύσαμε επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Φοιτητών ΑΤΕΙ/Θ αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα συγκοινωνιών που χρησιμοποιούν για την μετάβαση τους στις εγκαταστάσεις του ΑΤΕΙΘ.

Σαν συντακτική ομάδα του volvipress.gr ρωτήσαμε, εκτός των άλλων, και τους Βουλευτές που πολιτεύονται στις περιφέρειες της Θεσσαλονίκης για το τι κάνανε ή το τι θα κάνουν για την επίλυση του προβλήματος. Σαν απάντηση λάβαμε δελτίο τύπου, μέχρι στιγμής μόνο, από την Κατερίνα Μάρκου Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, η οποία κατέθεσε ερώτημα στην Βουλή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: Από το κακό στο χειρότερο η εξυπηρέτηση των Θεσσαλονικέων από τον ΟΑΣΘ

Μετά το πρόσφατο απίθανο περιστατικό με τον οδηγό της γραμμής 81Β (Θεσσαλονίκη – Κουφάλια) που έτρωγε την ώρα που οδηγούσε, είχε ξεχάσει ανοικτή την πόρτα του λεωφορείου και εν συνεχεία ακινητοποίησε το λεωφορείο μετά τις διαμαρτυρίες των επιβατών, πληθαίνουν οι αναφορές για προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, χωρίς μέχρι σήμερα η διοίκηση να έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε βελτιωτική παρέμβαση

Συγκεκριμένα, με επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, ο Σύλλογος Φοιτητών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει σοβαρότατα προβλήματα με τη λειτουργία της γραμμής 52 που συνδέει το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο με την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, στη στάση μπορεί να περιμένουν και 400 άτομα για ένα λεωφορείο, η διέλευση είναι σπάνια και σχεδόν ποτέ δεν ανταποκρίνεται στο επίσημο πρόγραμμα δρομολογίων, οι φοιτητές δεν χωράνε οπότε ή θα περιμένουν το επόμενο, με κίνδυνο να χάσουν το μάθημά τους, ή θα στοιβαχτούν όλοι στο ίδιο όχημα, ρισκάροντας τραυματισμούς ή λιποθυμίες. Επιπλέον, «τα όρια ταχύτητας δεν τηρούνται, ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται και η ευγένεια είναι απούσα. Όσον αφορά τα λεωφορεία καθαυτά, σχεδόν επί καθημερινής βάσεως τίθενται εκτός λειτουργίας, εξαιτίας μηχανολογικών και άλλων βλαβών» επισημαίνουν.

Ανάλογα είναι τα προβλήματα στο δήμο Χαλκηδόνας, όπου οι αιφνίδιες και ανεπίσημες ακυρώσεις ή καταργήσεις πρωινών και μεσημεριανών δρομολογίων της βασικής γραμμής εξυπηρέτησης των δημοτών 81Β (Θεσσαλονίκη-Κουφάλια) χωρίς καμία προειδοποίηση, έχουν αναστατώσει τον προγραμματισμό εργαζομένων της περιοχής αλλά και σπουδαστών και διδασκόντων του ΙΕΚ και του ΕΠΑΛ Κουφαλίων. Ο δήμαρχος Χαλκηδόνας έχει αποστείλει τρεις επιστολές προς τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ για το ζήτημα (06/9/2017, 22/9/2017 και 8/11/2017), χωρίς να έχει λάβει μέχρι σήμερα κάποια απάντηση.

Για πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του νομού Θεσσαλονίκης, το λεωφορείο είναι το μοναδικό προσιτό οικονομικά μέσο μεταφοράς από και προς την εργασία τους ή τη σχολή τους. Η κατάσταση που περιγράφεται παραπάνω είναι απαράδεκτη και οφείλει άμεσα η νέα διοίκηση του Οργανισμού να φροντίσει για την ενίσχυση των δρομολογίων και τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την επίλυση των ως άνω προβλημάτων που έχουν ήδη αναφερθεί αρμοδίως προς τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ;
  • Προτίθεστε να προχωρήσετε σε τροποποίηση και ενίσχυση των σχετικών δρομολογίων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού;

Η ερωτώσα βουλευτής

Κατερίνα Μάρκου – Β’ Θεσσαλονίκης

1 thoughts on “Ερώτηση στην Βουλή με αφορμή δημοσίευμα του volvipress κατέθεσε η Κατερίνα Μάρκου

  1. Άμεση ήταν όπως φάνηκε η ανταπόκριση της διοίκησης του ΟΑΣΘ στις αντιδράσεις των φοιτητών του ΤΕΙ της Σίνδου για την κακή εξυπηρέτηση τους από τη γραμμή 52 που τους μετέφερε στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ιδρύματος από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός, «τροποποιείται το χειμερινό ωράριο της λεωφορειακής γραμμής 52 «Ν.Σ.Σ. – Α.Τ.Ε.Ι. ΣΙΝΔΟΥ», μόνο για τις καθημερινές σχολικές ημέρες, με την προσθήκη δρομολογίων, τα οποία θα έχουν τέρμα τα Α.Τ.Ε.Ι. Σίνδου και όχι τον Τ.Σ. Σίνδου και θα φέρουν την ονομασία 52Α «Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ – Α.Τ.Ε.Ι.»».

    Ημερομηνία εφαρμογής της ανωτέρω τροποποίησης ορίζεται η 13η Νοεμβρίου 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eight + 10 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.