Η σημαία στο τούνελ των Βρασνών και η Σκοπιανή προπαγάνδα

Πριν λίγες μέρες, μια ομάδα νέων Ελλήνων από τα Βρασνά του δήμου Βόλβης, χρωμάτισε την ήδη υπάρχουσα ζωγραφισμένη στον βράχο Ελληνική σημαία και πρόσθεσαν σ αυτήν τον ήλιο της Βεργίνας. (δείτε σχετικές φωτογραφίες στο τέλος). Δέχτηκαν από πάρα πολλούς φίλους τους, γνωστούς αλλά και άγνωστους τα συγχαρητήρια για την ενέργεια τους αυτή,

Ένας από την παραπάνω ομάδα δήλωσε επίσης στο προσωπικό του προφίλ στο facebbok: “Τώρα που έγινε η ολοκλήρωση της σημαίας με τον ήλιο της Βεργίνας πάνω από το δεξιό τούνελ, κάποιος έδωσε την ιδέα στο αριστερό να γίνει η σημαία της Κύπρου, ως ελάχιστη Τιμή στον συνχωριανό νεκρό της ΕΛ.ΔΥΚ που ήταν αγνοούμενος για σχεδόν 40 χρόνια.”

Κάποιος άλλος προτείνει:ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ!!!
Με απόφαση του Δ.Σ. υιοθετήστε την πρόταση και εκμεταλλευτείτε το σχέδιο του μεγάλου “Μνημείου Μακεδονικού Αγώνα” του δωρητή-γλύπτη Ευθύμιου Καλεβρά, που απορρίπτει και αρνείται κατα τρόπο απαράδεκτο να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο ο Δ. Θεσσαλονίκης!!!
Ολικές διαστάσεις Μνημείου 17 x 5,20 μέτρα!!! Δημιουργήστε φάκελο αδειοδότησης με τις απαιτούμενες εικαστικές και λειτουργικές παρεμβάσεις επισκεψιμότητος (επάνω στο παλιό μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή) και ενισχύστε το ιστορικό-τουριστικό προφίλ της περιοχής.”

Το θέμα πήρε διαστάσεις και έφτασε μέχρι στην εθνικιστική Σκοπιανή ομάδα Macedonian Coalition η οποία δημοσίευσε, τοποθετώντας και εικόνα με τίτλο Συριακό Σκάνδαλο, το παρακάτω κείμενο στα Αγγλικά:

Above the Vrasna Tunnel in Solun that sends the ancient Roman road Egnatia Odos on its way, stand 2 syrian migrants on a 40 degree mountain, with no saftey harness to protect themselves if they slipped and plunged to their eventual deaths, they are up their painting propaganda against the Republic of Macedonia, are they actual syrians?, possibly they could be other refugees iraqi,pakistani,bangladeshi or the other ones that came in 1923, that’s besides the point, the point is he has no safety equipment,he is painting on public property which shouldn’t allow unauthorized access too, these people need to be found so if you know who did it please contact.

Με λίγα λόγια το κείμενο τους λέει περίπου τα εξής: “Πάνω από την σήραγγα Βρασνών …. στέκονται δύο Σύριοι μετανάστες και κάνουν προπαγάνδα εναντίον της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Μπορεί να είναι και Ιρακινοί πρόσφυγες ή Πακιστανοί ή από το Μπαγκλαντες. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βρεθούν οπότε αν τους γνωρίζετε επικοινωνήστε” και το κοινοποιεί και στην Ελληνική αστυνομία!!!!

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ….
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΒΡΑΣΝΩΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ! Kostas Stemar

 

 

volvipress.gr

1 thought on “Η σημαία στο τούνελ των Βρασνών και η Σκοπιανή προπαγάνδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.