Η υπερ-gold κινητοποίηση στον Σταυρό και ο Καραγκιόζης

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση Ηρώο Σταυρού Θεσσαλονίκης. "Αntigold" εκδήλωση. Ώρα 12:30 μ.μ.
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Ηρώο Σταυρού Θεσσαλονίκης. “Αntigold” εκδήλωση. Ώρα 12:30 μ.μ.

Όταν αποφασίζεις να κάνεις μια τόσο μεγάλης σημασίας συγκέντρωση, φροντίζεις να έχει επιτυχία, αλλιώς δεν την κάνεις. Και η σημερινή συγκέντρωση ήταν από τις μεγαλύτερες πρώτες αποτυχίες του Δήμαρχου και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόλβης. Όσο και αν ψάξουμε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, το μόνο που θα διαβάσουμε είναι μόνο κοροϊδευτικά σχόλια.

Ας μεταφέρουμε κάποια απ αυτά

«Παρά την αφόρητη ζέστη και του γεγονότος, ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και η πλειονότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών του Σταυρού εργάζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς, περίπου 50 άτομα (τα 15 από την Ιερισσό) έδωσαν το παρόν στην κινητοποίηση που έγινε στο σημείο “Ηρώο”, με κύριο αίτημα τη διακοπή της διέλευσης φορτηγών οχημάτων ΔΧ από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μέσω του οδικού δικτύου του οικισμού.»

«Παράλληλα, άτομα από την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ με μια μικροφωνική εγκατάσταση ενημέρωναν τον κόσμο για τους σοβαρούς και μη αναστρέψιμους κινδύνους που ελλοχεύουν, όπως υποστήριξαν, για την υγεία, το νερό και τους μπαξέδες τους λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας.»

«Τέλος, ανακοίνωσαν πως την Παρασκευή 1 Αυγούστου θα κάνουν συμβολική πορεία διαμαρτυρίας προς τις Σκουριές με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή που επιτρέπει την δόμηση μέσα σε μεταλλευτικό χώρο, όπως είναι οι Σκουριές…»

« Μαθαίνουμε πως υπάρχει ένας ακόμη λόγος που δεν κάνει επιθυμητή τη διέλευση των οχημάτων από και προς τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στους αξιωματούχους του Δήμου Βόλβης.

Είναι ένας λόγος που δεν έχει δει επισήμως το φως της δημοσιότητας και αφορά την τοπική οικονομία του Σταυρού, όπου ακούγονται παράπονα από επαγγελματίες για το γεγονός ότι δεν πολυκάθονται οι οδηγοί των φορτηγών στα μαγαζιά του Σταυρού με ότι συνεπάγεται αυτό…

Αν ισχύει αυτός ο λόγος έχουν δίκιο οι επαγγελματίες του Σταυρού που διαμαρτύρονται..

Ας έρθουν όμως λίγο και στη θέση αυτών των επαγγελματιών οδηγών και να αναρωτηθούν αν είναι ελκυστικός, έστω για μια βραχυπρόθεσμη στάθμευση, ένα μέρος που κατά το παρελθόν σημειώθηκαν μέχρι και παρακολουθήσεις αυτών των οχημάτων από άλλα οχήματα…

Εκείνοι οι επαγγελματίες αν ήταν στη θέση αυτών των επαγγελματιών οδηγών και βρίσκονταν κάτω απ’ αυτές τις περίεργες συνθήκες θα το διακινδύνευαν να θέσουν τους εαυτούς τους υπό καθεστώς πίεσης, φόβου και ψυχολογικής βίας;

Είμαστε σίγουροι πως όχι…»

Από την άλλη διερωτάται κάποιος ποιος ο λόγος της συγκέντρωσης και μάλιστα τέτοια ώρα (11 το πρωί) μια και σε λίγες μέρες βάσει τροπολογίας νόμου που θα ψηφιστεί θα μπορούν να χτίσουν ότι θέλουν στις Σκουριές? Μήπως για τα μάτια του κόσμου? Τελικά μήπως είχε αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα η συγκέντρωση? Αντί για αντι-gold μήπως μετατράπηκε σε υπερ-gold?

Και η φωτογραφία με τον Καραγκιόζη

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση Ηρώο Σταυρού Θεσσαλονίκης."Αntigold" εκδήλωση. Ώρα 11:20 π.μ.
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Ηρώο Σταυρού Θεσσαλονίκης.”Αntigold” εκδήλωση. Ώρα 11:20 π.μ.

 

Φώτο και κείμενα σε εισαγωγικά από http://politesaristoteli.blogspot.gr

4 thoughts on “Η υπερ-gold κινητοποίηση στον Σταυρό και ο Καραγκιόζης

  1. Είναι γνωστά τα αισθήματα και τα πιστεύω της κίνησης των Πολιτών του Αριστοτέλη των οποίων είναι η αναδημοσίευση του άρθρου, μέσα στα εισαγωγικά, άρα είναι αναμενόμενο και το ύφος του άρθρου.

    Η αλήθεια είναι ότι το όλο θέμα όπως τίθεται από τον αρθρογράφο της Κίνησης των Πολιτών Αριστοτέλη αγγίζει τα όρια της γελοιότητας.

    Η σημερινή αποτυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάθε άλλο παρά αποτυχία του Δημάρχου μπορεί να χαρακτηριστεί.
    Το κοινωνικό σύνολο το οποίο είναι διχασμένο, είναι μουδιασμένο προσπαθώντας να επιβιώσει, αγωνιζόμενο καθημερινά για το φαί των παιδιών του, δεν έχει στις άμεσες προτεραιότητες του το ορυχείο. Έχει το πιάτο του φαγητού που θα πρέπει να βάλει στο τραπέζι αγαπητέ Πολίτη του Αριστοτέλη. Όλα τα άλλα φαντάζουν στα μάτια του ως ασήμαντα, γελοιότητες.

    Και αν εσύ χλευάζεις και γελοιοποιείς την κατάσταση, γιατί απλά δουλεύεις στο ορυχείο και έχεις αυτό το πιάτο φαγητό καθημερινά. Κούρνιασε στην ασφάλεια του μεροκάματου, και άσε τον κόσμο ήσυχο.

    Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι, για τους οποίους η σημερινή ημέρα ήταν ημέρα αποκάλυψης της υποκρισίας και διπροσωπίας λόγο της στάσης τους στο θέμα του εργοστασίου του χρυσού. Ξεμπροστιάστηκαν όσοι χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο θέμα ως προεκλογική παντιέρα και λάβαρο. Ξεμπροστιάστηκαν όσοι καταδικάζουν την λειτουργία του εργοστασίου ενώ προσπαθούν χρησιμοποιώντας λυτούς και δεμένους να εργαστούν στο εργοστάσιο φιλώντας κατουρημένες ποδιές. Ο καθένας λοιπόν επιλέγει για τον δικό του λόγο, πρόβλημα του , δεν με ενδιαφέρει.

    Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και μπορεί να κλονίσει την ντόπια οικονομία είναι πραγματικά αυτό που αναφέρει ο αρθρογράφος Των Πολιτών του Αριστοτέλη. Το ότι δεν σταματούν οι οδηγοί να αγοράσουν τον φραπέ τους και τον πιτόγυρο στον Σταυρό. Είναι ένα γεγονός που θα έπρεπε ο Δήμος Βόλβης να έχει ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο… 🙂

  2. Το παραπάνω άρθρο από την πνευματική “Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη” διασκεδάζει την οικονομική ευπάθεια της τοπικής κοινωνίας και ενθαρρύνει την καταστροφική πολιτική της αντιπαράθεσης. Χλευάζειτο ζήτημα, ότι η επικινδυνότητα μόλυνσης στο Σταυρό, και όχι μόνο, από τη διέλευση βαρέων οχημάτων τα οποία μεταφέρουν επικίνδυνα εργοστασιακά λύματα, είναι ανύπαρκτη προς την υγεία των πολιτών σε περίπτωση, ο μη γένοιτο, ατυχήματος, όπως και για το νερό, τους μπαχτσέδες, το οδόστρωμα, την παραλιακή γραμμή, το κοινωνικό στίγμα και άλλες τέτοιες ¨ασήμαντες¨ επιπτώσεις πάνω στα σπλάχνα της τοπικής γεωγραφίας.

    Και κάτι ακόμα. Η φωτογραφία του Καραγκιόζη δίπλα στο τσακισμένο οδόστρωμα προδίδει την παθολογική νεύρωση των “Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη” ως μια ριζομένη ασθένεια που ευδοκιμεί σε ανθρώπινα είδη τα οποία έχουν χάσει τον προσανατολισμό της κοινής βούλησης. Λειτουργούν ως επιφανειακά απόβλητα με την τάση να μειώνουν τις αξίες των πολιτών από σύνθετα κοινωνικά όντα σε αναλώσιμα βιομηχανικά υποπροιόντα του 21ου αιώνα.

    Σαράντης Τσιλιγγίρης

  3. Μεταφορά ανάρτησης και σχολίων από το facebook
    ——————–
    Αρχική δημοσίευση
    ———————
    Όχι στο εργοστάσιο χρυσού
    Το Volvi Press αν θέλει να λέγεται press θα ‘πρεπε να πάει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στα μεταλλεία έστω και με τους λίγους που κατάφεραν να πανε και να βγάλει φωτογραφία για το άρθρο του.Η φωτογραφία που εχει στο άρθρο του ειναι απο απόσταση 200 μέτρων και μεσα απο αυτοκίνητο,αυτες οι φωτογραφίες μοιάζουν περισσότερο με ρουφιανιλικι παρά με δημοσιογραφία.Ας το κάνει volvi [[((“”””press””””))]] ξερωγω.
    Volvi press λέει και γελανε και οι “δημοσιογράφοι” του μεγκα ρε
    ——————————–
    Σχόλια
    ———————————
    Maria Filippa
    “volvi press” για εκδηλωση στην εδρα του δημου βολβης και το ρεπορταζ ειναι αναδημοσιευση απο το γνωστο μπλοκ της εταιριας, ανιδιοτελης ενημερωση!!
    —————————-
    Όχι στο εργοστάσιο χρυσού
    Maria Filippa Α δεν το προσεξα αυτο,τότε το Volvi Press εκτος απο το press να αλλάξει και το volvi σε ΕΛΛΑΣ γκολντ
    ———————–
    Volvi Press
    Με λύπη διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά, ότι δεν γίνεται αντιληπτός ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται και κινείται η Σελίδα Volvipress . Δυστυχώς είναι θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι νέοι, μορφωμένοι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την διαφορά της ΑΝΑ- ΓΝΩΣΗΣ και του ΔΙΑ-ΒΑΣΜΑΤΩΣ.

    Το παραπάνω άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στην σελίδα Volvipress δεν είναι κάποιου συνεργάτη μας αλλά αποτελεί προϊόν αναδημοσίευσης από το blog Πολίτες του Αριστοτέλη.

    Είχε ως μοναδικό σκοπό να αναδείξει την εμπάθεια που καλλιεργείται έναντι των κατοίκων του Δήμου Βόλβης που εναντιώνονται στην διέλευση των φορτηγών, από ανθρώπους που είτε εργάζονται , είτε θέλουν να εργαστούν στην εταιρία προωθώντας με ειρωνική διάθεση την εταιρία εξορύξεως χρυσού.

    Αν καταλάβατε ότι το Volvipress στήριξε η στηρίζει την Εταιρία , τότε θα σας παρακαλούσαμε να ανατρέξετε σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μας που αναφέρονται στο θέμα. (Διαβάστε δυο χαρακτηριστικά στο τέλος αυτής της ανάρτησης)

    Στο τέλος του συγκεκριμένου άρθρου αναγράφεται ξεκάθαρα, ότι οι φωτό είναι από το ίδιο blog, παράλληλα με τον σύνδεσμο τους. Αν οι φωτό μοιάζουν με ρουφιανιλίκι, μπορείτε να παραπονεθείτε στο ίδιο blog .
    Το Volvipress τοποθετήθηκε μέσω του συνεργάτη P.Thalasinou επί του άρθρου, εκφράζοντας τις απόψεις μας και τις θέσεις μας.

    Δεν μπορούμε να βρισκόμαστε παντού και πάντοτε και γι’ αυτό το Volvipress από την αρχή της λειτουργίας του ξεκαθάρισε την θέση του και ζήτησε από όλους τους Δημότες Βόλβης να γίνουν συνεργάτες του, είτε αρθρογραφώντας, είτε να αποστέλλουν θέματα και ζητήματα που θέλουν να δημοσιευθούν – προβληθούν.

    Συνεπώς στους χαρακτηρισμούς που απευθύνετε προς το μέρος μας, υπάρχει και μερίδιο ευθύνης δικής σας που απλά περιοριστήκατε στον εκ των υστέρων σχολιασμό και όχι στον αγώνα να προβληθεί ενεργά όλη η εκδήλωση της διαμαρτυρίας.

    Αναρωτιόμαστε αν άραγε θα απευθύνατε και τον ίδιο χαρακτηρισμό εναντίων αυτών που χρησιμοποίησαν το θέμα του εργοστασίου προεκλογικά και τώρα ποιούν την νήσσα. Η μήπως επειδή οργανώθηκε με την πρωτοβουλία του Δημάρχου και του Δ.Σ , η σύσσωμη συμμετοχή
    αποτελεί κόντρα στα πολιτικά πιστεύω κάποιων?

    https://volvipress.gr/σταυρός-εκδήλωση-διαμαρτυρίας/
    http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fvolvipress.gr%2Fvolvi%2F%25CE%25BC%25CE%25B5%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25B1-%25CF%2587%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AE%25CF%2582-%25CE%25BC%25CE%25AD%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2582-2%25CE%25BF-%25CF%2587%25CF%2581%25CF%2585%25CF%2583%25CF%258C%25CF%2582-%25CF%2583%2F&h=GAQEizJWz
    ————————————–
    Virusof Volvipress
    Προφανώς σας διαφεύγει η επίσημη θέση μας στο θέμα της Gold.
    http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fvolvipress.gr%2Fvolvi%2F%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1%25CF%2585%25CF%2581%25CF%258C%25CF%2582-%25CE%25B5%25CE%25BA%25CE%25B4%25CE%25AE%25CE%25BB%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B7-%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25B1%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25AF%25CE%25B1%25CF%2582%2F&h=yAQFybYue
    Δείτε το σχόλιο της κίνησης Πολιτών του Αριστοτέλη.
    Για τον ίδιο λόγο αναδημοσιεύθηκε το άρθρο τους μετά την συγκέντρωση.
    Για να υποδείξει τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το όλο θέμα , και τι προσπαθεί να περάσει η συγκεκριμένη Κίνηση Πολιτών Αριστοτέλη.
    Αυτό εξηγεί και P.Thalassinos με το σχόλιο κάτω από το άρθρο του.
    Αν ο Όχι στο εργοστάσιο Χρυσού κατάλαβε κάτι διαφορετικό, και συμπαρασύρει σε λάθος εντυπώσεις και άλλους, δυστυχώς θα πρέπει μάλλον να αρχίσουμε από τα βασικά.
    Όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να καθόμαστε και να εξηγούμε στον καθένα ξεχωριστά, το θέλει να πει ο ποιητής, δεν είναι εφικτό.
    Γράφουμε πάντα υποθέτοντας ότι απευθυνόμαστε σε έξυπνους και νοήμονες ανθρώπους που έχουν εμπεδώσει τα βασικά.
    Με κάλυψε η τοποθέτηση του Volvipress, είναι ξεκάθαρη.
    Θα έπρεπε να σας προβληματίσει περισσότερο η μη σύσσωμη συμμετοχή του κόσμου, δηλαδή η έλλειψη συμμετοχής και δη από αυτούς που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ και να οικτίρετε την στάση τους αντί να ασχολείστε με την δημιουργία θέματος δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις.
    ————————————-
    Maria Filippa
    δεν θα εμπαινα καν στη διαδικασια να κανω διαλογο με μια ταμπελα, αφου βλεπω οτι σχεδον ολοι οι συντακτες σας χρησιμοποιουν ψευδωνημα αληθεια για ποιο λογο? μηπως δρα στη περιοχη μας καποια μαφια? παρολα αυτα ας πουμε οτι πεφτω στη παγιδα και απανταω ξερωντας απο πριν οτι ο σκοπος του δημοσιευματος σας επιτευχθηκε, ποιος ειναι αυτος? τζερτζελο να γινεται… το αν εισαι υπερ η κατα αυτου του εκτρωματος που γινεται στη περιοχη μας ασε να το κρινει ο καθενας ξεχωριστα απο τα δημοσιευματα σου αφου δεν ξερουμε το βιο και την πολιτεια σου
    ———————–
    Maria Filippa
    …αλλα ας πουμε οτι εισαι αντικειμενικος δημοσιογραφος και παρουσιαζεις ενα γεγονος το οποιο εχεις προηγουμενως εσυ διαφημισει στη σελιδα σου, παραβλεπωντας την αστεια δικαιολογια οτι δεν μπορεις να βρισκεσαι παντου,(μηπως εκεινη την ωρα ετρεχαν αλλα καυτα ζητηματα για το δημο?) αντε ακομη να πουμε οτι δεν ειχες καμια ακρη να ενημερωθεις, και οτι δεν εχεις επαφη με κανεναν απο τους παρευρισκομενους σε αυτη την εκδηλωση διαμαρτυριας, (που και αυτο απο μονο του δειχνει οτι εισαι εκτος σφυγμου για να μην πω οτι εισαι αλλου) ποιο ειναι το πρωτο πραγμα που κανεις να ενημερωσεις τους πολιτες του δημου? πηγαινεις στο γνωστο μπλοκ της εταιριας και αναδημοσιευεις ενα περιπαιχτικο αρθρο με τιτλο “πρωτη ηττα του δημαρχου” συγχαρητηρια για αλλη μια φορα… εσυ λοιπον θα κανεις και υποδειξεις του πως, ποτε και που θα γινει καποια εκδηλωση ελα λοιπον και πες μας γιατι αυτες οι αποφασεις παιρνωνται ανοιχτα απο ατομα με ονοματα και προσωπα και οχι απο τις σελιδες με ψευδωνημα! ρωτα λοιπον πως και που μπορεις να συμμετεχεις σε αυτες και καλως να ορισεις στον τοπο που διαλεξες να υπηρετεις ενημερωνωντας τον…
    ———————-
    Volvi Press
    https://volvipress.gr/about/

    Ποιοί είμαστε
    ———————-

    Όχι στο εργοστάσιο χρυσού
    Μιλάς με γρίφους γέροντα,βγάλε το press και καν’το “volvi copy paste ΠΩΛΗΤΕΣ Αριστοτελη” .Αν ήθελες να αναδειξεις την εμπάθεια αυτη,θα επρεπε τουλάχιστον να σχολιασεις την ανάρτησή σου.Αν δεν εχετε σοβαρη διανοητικη υστέρηση και το ανεβασατε χωρις κανένα σχόλιο τότε στηριζετε την άποψη αυτη.Με το ίδιο σκεπτικό θα δούμε ανάρτηση απο σας και απο φασιστικό μπλογκ που βρίζει μετανάστες μονο και μονο για να “αναδειξετε την εμπάθεια” .Κι αφήστε τα πολιτικα στην άκρη.Ο αγωνας ειναι απο ολους,παντα μόνοι τους οι κάτοικοι εδιωχναν αυτη τη γαγγραινα,χωρις πολιτικούς και αφεντικά
    —————–

    Maria Filippa
    αποπειραθηκες να απαντησεις σε ενα απο αυτα που σε ρωτησα και ουτε αυτο καταφερες βαζωντας λινκ με το ποιοι εισαστε, λοιπον κ.κ. admin,p.thalasinos, Thanos, Nik, Virus, Virusof Volvipress, anentaxtos,Χ. Π, Ν.Β, θου βου 007 και μπαμπη σουγια καποια στιγμη οταν αδειασετε θα περιμενω με αγωνια απαντηση και στα υπολοιπα ερωτηματα, αν παρ’ελπιδα η απαντηση ειναι ιδιας αντιληψης παραλειψτε την και σας υποσχομαι να μην το συνεχισω… ετσι κι αλλιως δεν ειστε υποχρεωμενοι να απαντατε στον καθενα ετσι? και επειδη φοβαστε μην χασετε τις δουλειες σας αν πειτε τα ονοματα σας, μη φοβαστε τετοιες πρακτικες παντα βρισκουν καποιον να τις επιβραβευει, καλη τυχη.
    ——————
    Όχι στο εργοστάσιο χρυσού
    Αχαχαχα πρακτωρ ΘΒ , δημοσιογραφία με κουκούλα
    ——————————–

    Σωτήρης Αργυρόπουλος
    Αφού διάβασα και ξαναδιάβασα, το δημοσίευμα του volvipress, προσπαθώ να καταλάβω πως συνδέονται τα σχόλια με το δημοσίευμα και δεν βγάζω άκρη! Εξηγούμαι ..γιατί, από ότι είδα με τα σχόλια ..ίσως χρειαστεί να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, παρά μόνο ένας απλός πολίτης, με τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ δικαιώματα και υποχρεώσεις και με το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ της γνώμης μου! Ελπίζω, τουλάχιστο αυτές οι αρχές να είναι αποδεκτές!

    Το δημοσίευμα ασκεί κριτική, για το ότι η συγκέντρωση δεν είχε επιτυχία από άποψη συμμετοχής κόσμου και παραθέτει ένα δημοσίευμα, που επίσης ασκεί κριτική και με ειρωνικό τρόπο από ότι φαίνεται. Με αφορμή, το δημοσίευμα του volvipress, εκτοξεύονται αφορισμοί και αφοριστικοί όσο και σκληροί προσδιορισμοί και χαρακτηρισμοί για τις προθέσεις της ιστοσελίδας και μάλιστα με εμφανή την πρόθεση διαστρέβλωσης και εκτός θέματος, διότι δεν προβάλουν κάποια διαφορετική άποψη ή ακόμη καλύτερα να αποδείξουν ότι το δημοσίευμα είναι ανακριβές. Διότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ του δημοσιεύματος! Η ΤΡΑΓΙΚΑ μικρή αριθμητικά συμμετοχή πολιτών και οι ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ όσων είχαν την ευθύνη διεξαγωγής της!

    Από πού προέρχεται αυτή η “ιερή αγανάκτηση”? Από ποιους και γιατί? Με ποιο σκοπό? Με ποιο στόχο? Διότι, αν μεν η συγκέντρωση δεν είχε τον ανάλογο κόσμο, για θέμα τέτοιας σπουδαιότητας για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, ποιος ο λόγος της καταδίκης της ιστοσελίδας? Διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις? Διαστρέβλωσε γεγονότα?

    Αν είχε τόσο δυσανάλογα μικρή συμμετοχή αριθμού πολιτών, σε σύγκριση με την τεράστια σπουδαιότητα των κινδύνων που υπάρχουν από την δραστηριότητα της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, δεν είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ να αναφερθεί σε αυτό το γεγονός, με τον τρόπο που ο ίδιος κρίνει?

    Επιπλέον, κάθε πολίτης επίσης που δεν συμφωνεί με αυτή την άποψη, δεν μπορεί να προβάλει τα επιχειρήματα και την διαφορετική του άποψη, όπως επίσης έχει ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ?

    Οι εκτός θέματος επιθέσεις, μήπως έχουν ανομολόγητες επιδιώξεις?

    Μήπως αποσκοπούν στην αποτροπή του να σκεφτεί απλά και καθαρά ο κάθε πολίτης και να διαμορφώσει γνώμη?

    Εφόσον υπήρξε αποτυχία όσον αφορά την συμμετοχή πολιτών, ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ?

    Είναι δυνατό να εγκαλούνται πολίτες ή ιστοσελίδες που ανέδειξαν ένα υπαρκτό γεγονός σε ένα θέμα τέτοιας σπουδαιότητας?

    Λυπάμαι για την κατάπτωση, όσον αφορά την λειτουργία του δημοκρατικού διαλόγου. Πολύ φοβάμαι ότι τα πραγματικά κίνητρα, όσων επιτίθενται με αυτό τον “γκαιμπελικό” τρόπο στην ιστοσελίδα, την οποία με ευχαρίστηση επισκέπτομαι συχνά και χαίρομαι τον ανοιχτό δημοκρατικό χαρακτήρα της, δεν προκύπτουν από “ιερή αγανάκτηση”, αλλά επιδιώκουν την συσκότιση και την αποσιώπηση ευθυνών.
    ——————–
    Όχι στο εργοστάσιο χρυσού
    Σωτήρης Αργυρόπουλος αλλου βαρουν τα τούμπανα,αλλου χορεύει η νύφη.Μονος σου το πες αγαπητε,οταν ενα αρθρο ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ η δημοσιογραφία παει περίπατο,τί δεν καταλαβαίνεις;

  4. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί η σελίδα σας θέλει ντε και καλά να απολογηθεί για κάτι το οποίο υπάρχει στο μυαλό ενός (επίσης ανώνυμου απρόσωπου) ανθρώπου που κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο και σε μία κυρία που προσπαθούν να δημιουργήσουν απλά εντυπώσεις.
    Αν ανατρέξετε στην σελίδα που διατηρεί στο Facebook ο ανώνυμος χρήστης Όχι στο εργοστάσιο χρυσού, θα δείτε ότι προσπαθούν να μειώσουν την οποιαδήποτε διαφορετική άποψη πλην της δικής τους.
    Αυτό τα λέει όλα, και δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο.
    Είναι γνωστό ότι το θέμα του εργοστασίου αποτέλεσε προεκλογική παντιέρα γνωστής παράταξης, της οποίας εκπρόσωπος ναι μεν παρουσιάστηκε στην εν λόγο εκδήλωση διαμαρτυρίας, αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι υποστηρικτές της παράταξης ήταν απόντες.
    Ας ψάξουν λοιπόν αλλού για φταίχτες της όλης ιστορίας.
    Δεύτερον 11.00 το πρωί που έγινε η εκδήλωση, προφανώς σας διαφεύγει αλλά η πλειοψηφία του κόσμου εργάζεται, εκτός αν είναι κάποιος άνεργος ( οπότε μάλλον θα προτιμήσει να ψάχνει για δουλειά), τον χαρτζιλικώνει ο μπαμπάς, είναι συνταξιούχος, η αν είναι κυρία μπορεί να ασχολείται με το νοικοκυριό και συνεπώς αυτοί και μόνο έχουν τον χρόνο συμμετοχής στις 11.00 το πρωί.
    Όλος ο υπόλοιπος κόσμος εργάζεται.
    Αυτό από μόνο του αρκεί για την αποτυχία του όλου εγχειρήματος.
    Στην αντίπερα όχθη επίσης υπάρχουν και αυτοί που εργάζονται η θα θέλανε να εργάζονται στο ορυχείο, συνεπώς επίσης δεν συμμετέχουν στην εκδήλωση, καλώς η κακώς, αυτό δεν θα το κρίνω εγώ.
    Θεωρώ όμως απαράδεκτο να πετάνε λάσπη κάποιοι σε όλους τους υπόλοιπους επειδή απλά και μόνο πάει κόντρα στα προσωπικά και μάλλον κομματικά πιστεύω τους.
    Απλά λυπάμαι που ο Διαμαντής Λιάμας δεν προέβλεψε ότι μπαίνει στην πραγματικότητα στα χωράφια κάποιων άλλων που το θέμα του ορυχείου είναι παντιέρα τους, και επομένως ήταν αναμενόμενο να τον σαμποτάρουν και θα τον ξανασαμποτάρουν όσο δεν φαντάζεται.
    Για να τελειώνει το θέμα εδώ, ο Δήμος Βόλβης έχει 25000 κατοίκους , από τους οποίους πολλοί σας διαβάζουν και σας παρακολουθούν.
    Μην σπαταλάτε τον πολύτιμο χώρο και χρόνο σε αντιπαραθέσεις με κάποιους, κάπου, και κάποτε… ποιος ξέρει ποιους και χωρίς να έχουν κάποιο ουσιαστικό σκοπό….
    Τα 15’’ της δημοσιότητας τα απέκτησαν, φτάνει, ας τους σκεπάσει η λήθη, έλεος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.