«Καμπανάκι» από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απατεώνες που τάζουν δάνεια μέσω… mail!

diadiktyoΗ Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί για την ύπαρξη επιτήδειων που αποστέλλουν χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ανυποψίαστους πολίτες στα οποία υπόσχονται  δάνεια μεγάλων ποσών με δελεαστικά επιτόκια.

Στόχος των δραστών είναι να αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Οι δράστες υπόσχονται στους  χρήστες του διαδικτύου δήθεν, άμεσα και εύκολα, τη χορήγηση δανείων.

Στόχος τους είναι να αποσπάσουν:

– είτε τα προσωπικά στοιχεία και δεδομένα τους (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου κ.λπ.) για να τα χρησιμοποιήσουν περαιτέρω για κακόβουλους σκοπούς,

– είτε προσωπικά οικονοµικά δεδοµένα τους (αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς, αριθµούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κ.λπ.),

– είτε να ζητηθεί να προκαταβάλουν αρχικά ένα ποσό, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκταμίευσης του δανείου. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση ζητούν να αποστέλλονται τα χρηματικά ποσά μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Η  Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί τους πολίτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους μηνύματα και φυσικά να μην χορηγούν σε αγνώστους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

ΑΡΧΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − 8 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.