Καταβολή οικογενειακού επιδόματος έτους 2014

oaed-epidomaΕκδόθηκε η απόφαση με Αρ.Πρωτ. 56164/01-07-2014 με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος έτους 2014 από τον ΟΑΕΔ.

Επισημαίνεται ότι, το 2014 είναι το τελευταίο έτος καταβολής του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ, τα δε ανά κατηγορία ποσά του συγκεκριμένου επιδόματος μειώνονται στο μισό των χορηγουμένων κατά το έτος 2013.

Υπενθυμίζουμε ότι το οικογενειακό επίδομα χορηγείται:

α) Στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΟΑΕΔ για τον ίδιο αριθμό παιδιών.
(Εξυπακούεται ότι δεν χορηγείται επίδομα παιδιών στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό, οι οποίοι βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, δικαιούνται από τον εργοδότη τους μεγαλύτερο ποσό επιδόματος από εκείνο που χορηγεί ο ΟΑΕΔ για τον ίδιο αριθμό παιδιών).

β)
Στους απασχολουμένους με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον εργάζονται με συνθήκες που απαντώνται στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.

γ)
Στους απασχολούμενους σε εργοδότες με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού.

Ως ημερομηνία έναρξης κατάθεσης των αιτήσεων για την καταβολή του οικογενειακού επιδόματος του τρέχοντος έτους ορίζεται:
1) η 14/07/2014 για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω
2) η 01/09/2014 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά
3) η 01/10/2014 για τους δικαιούχους με ένα παιδί

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας κατάθεσης αίτησης οικογενειακού επιδόματος έτους 2014 ορίζεται η 31/01/2015.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι:
• η πραγματοποίηση από τον/την δικαιούχο τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος, για τις οποίες να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές υπέρ του Δ.Λ.Ο.Ε.Μ.
ή
• τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή
• τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία ή
• τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας -λοχείας.

Τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται επίδομα, πρέπει:
α) να έχουν ηλικία μέχρι 18 ετών ή μέχρι 22 ετών αν σπουδάζουν
β) αν είναι ανίκανα για εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα
γ) να είναι άγαμα.

Αναλυτικά για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη διευκρίνιση δείτε την απόφαση
Αρ.Πρωτ. 56164/01-07-2014 στην online τράπεζα.

www.e-forologia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen − 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.