Καταγγελία για τα σκουπίδια: Απαράδεκτη η κατάσταση με τα σκουπίδια στα Λουτρά της Ν. Απολλωνίας

Δημοσιεύουμε παρακάτω καταγγελία αναγνώστη μας την οποία δημοσίευσε και στην σελίδα μας στο facebook (volvipress.gr):

“Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει με τα σκουπίδια στα Λουτρά της Ν. Απολλωνίας.
Στον οικισμό έξω από τα Λουτρά της Ν. Απολλωνίας φιλοξενούνται 500 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά.

Καταγγέλλουμε την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. Βόλβης. 
Επί μονίμου βάσεως είναι ξεχειλισμένοι οι κάδοι καθώς οι υπάλληλοι καθαριότητας απαξιούν να περάσουν από το σημείο και να τους αδειάσουν, παρότι αδειάζουν όλους τους κάδους που είναι τοποθετημένοι στην Ν. Απολλωνία.

Δηλαδή περνούν 2 φορές το μήνα το πολύ. Και βέβαια απλώς τοποθετούν τους κάδους στο ανυψωτικό μηχάνημα του απορριμματοφόρου τους αδειάζει (το μηχάνημα) και τους βάζουν στην θέση τους. Τώρα αν γύρω από τους κάδους υπάρχουν πλαστικές σακούλες με σκουπίδια, (από δικιά τους ευθύνη αφού περνούν όποτε γουστάρουν), δεν το συζητάμε δεν τις παίρνουν για κανένα λόγο.

(Ήθελα να ήξερα στην σύμβαση που υπέγραψαν για την δουλειά αυτή λέει ότι μόνο τους κάδους μετακινούν προς και από το απορριμματοφόρο και τίποτε άλλο;). Με αποτέλεσμα κάτι τα ζώα (σκύλοι – γάτες) κάτι ο αέρας να γεμίζει ο δρόμος σκουπίδια και να παρουσιάζει μια εικόνα όχι τριτοκοσμικής χώρας αλλά ακόμα χειρότερα.

Έχουμε κουραστεί να τηλεφωνούμε στον Δήμο και να λέμε τα ίδια πράγματα συνέχεια. Αισθάνομαι ότι παρακαλάω για κάτι αυτονόητο διότι στο κάτω κάτω γιαυτό πληρώνουμε τα Δημοτικά Τέλη. (Ούτως ή άλλως δημοτικός φωτισμός δεν υπάρχει εκεί) άρα τα δημοτικά τέλη τα πληρώνουμε μόνο για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Στην γειτονιά αυτή υπάρχουν παιδάκια και παίζουν πάνω από τα σκουπίδια.

Πλέον η επόμενη κίνησή μου θα είναι να κάνω καταγγελία στην Υγειονομική Υπηρεσία της Νομαρχίας να επιληφθούν του θέματος γιατί δεν πάει άλλο.

Για του λόγου το αληθές δείτε την φωτογραφία από την περιοχή.”

Vassilis Kiakidis

1 thought on “Καταγγελία για τα σκουπίδια: Απαράδεκτη η κατάσταση με τα σκουπίδια στα Λουτρά της Ν. Απολλωνίας

  1. Να σημειώσουμε πως καλό είναι να μην κατηγορούμε τους εργάτες που δουλεύουν στα αποριμματοφόρα οχήματα οι οποίοι δεν εμβολιάζονται και δεν παίρνουν μάλλον κανένα ανθυγιεινό επίδομα και προφανώς δεν είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα σκουπίδια έξω από τους κάδους. 
    Μας πληροφορούν ότι στην περιοχή υπάρχουν μόνο δύο οχήματα για τα σκουπίδια τα οποία δουλεύουν διπλο και τριπλοβάρδιες και εξυπηρετούν τα χωριά Νέα Μάδυτο, Νέα Απολλωνία, Μόδι, Κοκκαλού, Απολλωνία, Μελισσουργό, Λουτρά, Περιστερώνα και Νικομηδινό 
    Υπάρχει επίσης η πληροφορία ότι θα πηγαίνανε διάφορες ΜΚΟ οι οποίες όμως δεν πήγαν για να καθαρίζουν τον συγκεκριμένο χώρο
    Προβλήματα επίσης αντιμετωπίζουν πολλά οχήματα που για την επισκευή τους χρειάζονται αρκετά χρήματα. 
    Υπάρχουν αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και υπεύθυνοι γραφείων κινήσεως οι οποίοι πιστεύουμε ότι και αυτοί προσπαθούν. Ίσως όχι όσο θα έπρεπε ή όσο θα ήθελαν αλλά σίγουρα προσπαθούν,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.