Πανηγυρικός Εσπερινός στο Προσκύνημα της Αγίας Μαρίνας Μοδίου (ΦΩΤΟ)

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο Προσκύνημα του Μοδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Στην Ακολουθία εχοροστάτησε ο οικείος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από Κληρικούς τόσο της Ι. Μητροπόλεως του, όσο και των ομόρρων Ιερών Μητροπόλεων.

Ο Λαός του Θεού προσήλθε ομοθυμαδόν για να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα της Αγίας και την πάνσεπτο Ιερά της Εικόνα που θησαυρίζεται στο Ιερό Προσκύνημα, παρά την κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή.

Παρόντες ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Φάνης Παπάς, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο Διοικητής του Α.Τ. Βόλβης κ. Δημήτριος Καλτσάς, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κωστούδης, κ.α.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, Παν. Αρχ. π. Ιγνάτιος Ριγανάς, ο οποίος έχει ορισθή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολιτικός Επίτροπος και εκπρόσωπός του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος.

Στην ομιλία του ο π. Ιγνάτιος παρουσίασε γλαφυρότατα την βιοτή και το μαρτύριο της Αγίας Μαρίνης και στηριγμένος στη θυσία της 15χρονης αυτής Μάρτυρος του Χριστού ζήτησε από το Εκκλησίασμα να έλθει ακόλουθο του φρονήματός της, της πίστεως της και του θάρρους της.

Μεγάλη εντύπωση προξένησε η προτροπή προς τους νέους να έχουν ως πρότυπο την Αγία Μαρίνα, σήμερα που τα ήθη έχουν εκπέσει, που επιδιώκεται από όλους η καλοπέραση και γκρεμίζονται αξίες και ήθη χρηστά.

«Σας αναγκάσε κανείς να έρθετε εδώ σήμερα;» ρώτησε τη νεολαία ο π. Ιγνάτιος· και απάντησε: «η πίστη στον Χριστό και το θαρραλέο φρόνημα της Μάρτυρος είναι εκείνα που σας κάλεσαν και οδήγησαν τα πόδια σας να έλθετε προσκυνητές του μεγάλου θησαυρού του Ιερού της Λειψάνου και της περιπύστου Εικόνος της!».

Τέλος ευχήθηκε τόσο στους Άρχοντες, όσο και στον Ιερό Κλήρο και στο Λαό, η σκέπη της Αγίας Μαρίνης να γίνει για όλους ευλογία και χαρά ανεκλάλητη σε κάθε στιγμή της επίγειας πορείας τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χρήστος Καναρόπουλος

romfea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.