Προβλήματα εφοδιασμού περιπολικών του ΑΤ Ασπροβάλτας

peripolikoΟ Δήμος Βόλβης στο Νομό Θεσσαλονίκης, είναι ένας Δήμος που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς λόγω της γεωγραφικής του θέσης, το καλοκαίρι μετατρέπεται σε τουριστικό προορισμό και υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Ο Δήμος που μεταξύ άλλων αποτελείται από τα παραθαλάσσια Δημοτικά Διαμερίσματα της Ασπροβάλτας, του Σταυρού και των Νέων Βρασνών αποτελεί καλοκαιρινό προορισμό για χιλιάδες πολίτες που επιλέγουν να περάσουν εκεί τις διακοπές, γεγονός που εκτινάσσει κατά πολύ τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αυξάνει αυτομάτως τις ανάγκες αστυνόμευσης.

Το Δημοτικό Διαμέρισμα της Ασπροβάλτας αποτελεί την έδρα τόσο του Αστυνομικού Τμήματος όσο και του Τμήματος Τροχαίας. Ωστόσο, τα περιπολικά αυτοκίνητα των υπηρεσιών προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και επιστρέφουν στη βάση τους διανύοντας περίπου 150 χλμ. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου τρεις ώρες, αφήνοντας την περιοχή χωρίς περιπολικό και αστυνόμευση, ενώ μεγάλη ποσότητα των καυσίμων καταναλώνεται εκ των πραγμάτων μόνο στη διαδρομή.

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τις δίκυκλες μηχανές της τροχαίας, που αδυνατούν να εφοδιαστούν με καύσιμα, γιατί αυτά δεν επαρκουν για τη μετάβαση και επιστροφή τους από την Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση στις εν λόγω περιοχές του Δήμου Βόλβης;

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου ο εφοδιασμός των περιπολικών να πραγματοποιείται από το στρατόπεδο που εδρεύει στη Ρεντίνα, ώστε να μην σπαταλούνται καύσιμα στη διαδρομή των 150 χλμ προς και από τη Θεσσαλονίκη;

Αρ. Πρωτ.: 3115
Θεσσαλονίκη, 29 Σεπτεμβρίου 2014
Προς Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Διαβάστε επίσης:  Δήλωση βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης μετά την επίσκεψη στο Αστυνομικό τμήμα Νέας Απολλωνίας – Δήμου Βόλβης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ten + eighteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.