Πρόταση δημιουργίας Γραφείου εργασίας στο Δήμο Βόλβης

anergia2Μπορεί να λειτουργεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Προσπάθειες καταπολέμησης της ανεργίας πρέπει κάνει ο δήμος Βόλβης. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να σχεδιάσει και να δημιουργήσει γραφείο εργασίας στο χώρο του δημαρχείου στον Σταυρό.

Θα απευθύνεται στους ανέργους που επιθυμούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, σε εργαζομένους που θέλουν μια αλλαγή στην εργασία τους, σε νέους που ζητούν έγκυρη πληροφόρηση αλλά και στους επιχειρηματίες που αναζητούν προσωπικό ή ενημέρωση για προγράμματα επιδότησης εργασίας, επιμόρφωσης προσωπικού κτλ.

Το γραφείο εργασίας, το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μπορεί να λειτουργεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ.

Το γραφείο σε πρώτη φάση μπορεί να στελεχωθεί από ένα υπάλληλο του Δήμου, που θα εκπαιδευτεί από στελέχη του ΙΝΕ, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις εξειδικευμένες ανάγκες καθώς και από ένα στέλεχος του Ινστιτούτου που θα αμείβεται από χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Το ωράριο λειτουργίας του, θα ακολουθεί το νόμιμο ωράριο των υπηρεσιών του Δήμου. Η συνεργασία με το ΙΝΕ θα λήξει με το πέρας του χρηματοδοτούμενου προγράμματος  και η περαιτέρω λειτουργία του θα συνεχιστεί από τον Δήμο.

Ήδη ο δήμος Θεσσαλονίκης θα συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου.

Πρόταση volvipress.gr προς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βόλβης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three − 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.