Σημαντική και καινοτόμος δράση: Ενίσχυση παραγωγών

χωράφιΣτην εφαρμογή ενός νέου πιλοτικού αναπτυξιακού προγράμματος ενίσχυσης συνεταιρισμών, ομάδων και συλλόγων αγροτών προχωρά ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση παραγωγικών δραστηριοτήτων όπως διαδικασίες παραγωγής, τυποποίησης, μηχανολογικού εξοπλισμού, μάρκετινγκ κλπ. χρηματοδοτώντας  αναπτυξιακές δράσεις σε ποσοστό  έως 100% (χωρίς ίδια συμμετοχή!) με ανώτερο όριο χρηματοδότησης το ποσό των €10.000. Η δράση αυτή ξεκινάει πιλοτικά στις περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής-Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ανταποδοτικά θα ζητηθεί από τις ομάδες των παραγωγών που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα, να διαθέσουν το 10% της αξίας της ενίσχυσης σε είδος από την παραγωγής τους, να δοθεί ως δωρεά σε ένα τοπικό ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας.  Με τον τρόπο αυτό τα οφέλη της βοήθειας θα είναι διπλά τόσο για τις ομάδες των παραγωγών όσο και για τις τοπικές κοινωνίες και τα κοινωνικά ιδρύματα που λειτουργούν σε αυτές.

Για όποιον θέλει είτε περισσότερες πληροφορίες είτε και για βοήθεια στην σύνταξη της πρότασης -χωρίς κόστος εφόσον είναι “αναγνώστης της σελίδας” – στα τηλέφωνα
Κινητό  6942239664, σταθερό 2315521987,
ηλ. ταχ. gdsp09@gmail.com

Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Εγνατίας 35, γρ. 54
546 30 Θεσσαλονίκη

1 thoughts on “Σημαντική και καινοτόμος δράση: Ενίσχυση παραγωγών

  1. Αγαπητοί,ές

    Διευκρίνηση από τον φορέα διαχείρισης της δράσης σχετικά με την επιχορήγηση συλλόγων(έως 10.000 ευρώ) και αγροτικών συνεταιρισμών.

    Ο Σύλλογος ή ο Συνεταιρισμός πρέπει να έχει ο ίδιος “παραγωγική δράση” με διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία π.χ. να συσκευάζει τυποποιεί μέλι, κόβει ξύλα κ.λ.π..

    Δεν μπορεί δηλ. να είναι απλός πολιτιστικός σύλλογος μελών χωρίς δική του παραγωγή.

    Έτσι εξηγείται και η ανταποδοτικότητα της προσφοράς του 10% του ποσού που θα εισπράξει με προσφορά προϊόντων (παραγωγής του) σε ένα π.χ. τοπικό κοινωνικό παντοπωλείο.

    Η δράση είναι καινοτόμα ενδιαφέρουσα και “ανοικτή” για όποιον ενδιαφερθεί έως 17 Απριλίου 2015.

    Φιλικά

    Δημητρίου  Γιάννης

    Σύμβουλος Επιχειρήσεων

    τηλ. 6942239664,  tel:2315521987″

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.