Σοβαρό εργατικό ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Πριν αναφερθούμε στο ατύχημα να ρωτήσουμε το εξής μήπως και γνωρίζει κάποιος να μας πληροφορήσει: Έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση στα ασφαλιστικά μέτρα για τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης που κατέθεσε ο δήμος Λαγκαδά και εκδικάστηκαν τον Νοέμβριο του 2015 ; Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ

———————–

Χθες το βράδυ, στις 10:30, κατά την διάρκεια της εναπόθεσης των συμπιεσμένων απορριμμάτων με τους συρόμενους τράκτορες, το ρυμουλκό που συνδέει τους τράκτορες αναδιπλώθηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 44χρονος εργαζόμενος.

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου και υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση.

H Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, στην οποία αναφέρει και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων της καθαριότητας:

«Χθες Κυριακή 3 Ιουλίου έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης συνέβει σοβαρό εργατικό ατύχημα. Τραυματίστηκε συνάδελφος που εργάζεται από το 2014 με ανανέωση συμβάσεων, οδηγός τράκτορα του Δήμου Θεσσαλονίκη Π.Α., και νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Επειδή οι πληροφορίες γύρω από το ατύχημα είναι ακόμη συγκεχυμένες απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν πέρασε μια μέρα από τον θάνατο της εργάτριας καθαριότητας στον Δήμο Ζωγράφου το Σάββατο και έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα, που αποδεικνύει τις ελλείψεις προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο μας να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να έχει ταχεία ανάρρωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 + eighteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.