Τις εκδηλώσεις της Ημέρας του Κρούσεβατς τίμησε ως επίσημος προσκεκλημένος ο δήμαρχος Βόλβης

Τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στους αδελφοποιημένους δήμους Κρούσεβατς και Βόλβης, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του, στην εορτή της Ημέρας του Vidovdan (Βιντοβνταν), όπου εορτάζει η σερβική μεγαλούπολη.

Η ημέρα του Vidovdan (Βιντοβνταν), στις 28 Ιουνίου, αποτελεί εθνική εορτή της Σερβίας, ενώ ταυτόχρονα είναι και η επίσημη εορτή της πόλης του Κρούσεβατς, καθώς εορτάζει ο πολιούχος άγιος της PrinceLazar (Πρινς Λάζαρ), ο οποίος σκοτώθηκε στη Μάχη του Κοσσόβου (15 Ιουνίου 1389) κατά των Οθωμανών.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, επίσημος προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις, μαζί με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού Χρήστο Γκολιδάκη, κατέθεσαν Στεφάνι στο Ηρώο της Κρούσεβατς, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων Σέρβων στη Μάχη του Κοσσόβου.

Η αντιπροσωπεία του δήμου Βόλβης, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Κρούσεβατς μεταξύ των οποίων και στα επίσημα εγκαίνια θεμελίωσης του νέου αεροδρομίου του Κρούσεβατς, τα οποία έγιναν από τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι δήμαρχοι Βόλβης και Κρούσεβατς, κύριοι Διαμαντής Λιάμας και DragiNestorovic (Ντράγκι Νεστορόβιτς), κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, συζήτησαν τους τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen − 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.