Υποψήφιοι και ψηφοφόροι

aftokritikiΓια τους υποψήφιους συνδυασμούς:

Δεν αμφιβάλει κανείς ότι οι προθέσεις όλων των υποψηφίων είναι να βοηθήσουν με τον τρόπο τους τον τόπο μας. Οι κυριότερες ανάγκες του Δήμου Βόλβης είναι γνωστές σε όλους και είναι σωστό και απαραίτητο να διαφημίζονται τα προγράμματα και οι θέσεις  των συνδυασμών.

Είναι πολύ εύκολο για τους συνδυασμούς να λένε τι κάνανε σωστά στο παρελθόν, να υπόσχονται για το μέλλον και να κατηγορούν τους αντιπάλους τους (αυριανούς συνεργάτες τους στο δημοτικό συμβούλιο). Μια από τις μεγαλύτερες αρετές είναι η αυτοκριτική και πραγματικά θα σεβόμασταν πολύ έναν συνδυασμό ή υποψήφιο ο οποίος έχει το θάρρος να κάνει την αυτοκριτική του, ξέρει τις αδυναμίες του και έχει ένα σχέδιο για να τις διορθώσει στην επόμενη θητεία του.

Για αυτό λοιπόν, θα θέλαμε να μας πουν δημόσια οι τρεις υποψήφιοι συνδυασμοί που έχουν εμπειρία και διοικούσαν το δήμο Βόλβης, τι δεν πήγε τόσο καλά στη θητεία τους και πως θα το κάνουνε καλύτερα στην επόμενη;

Για τον νέο συνδυασμό θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουμε τι διαφορετικό θα κάνει από τους υπάρχοντες συνδυασμούς και γιατί η δική τους πρόταση είναι συγκριτικά καλύτερη για τους κατοίκους του Δήμου Βόλβης;

Για τους ψηφοφόρους:

Ο δήμος Βόλβης είναι μια μικρή κοινωνία και σε όλες τις μικρές κοινωνίες είναι σχεδόν απίθανο να μην υπάρχουν συνδέσεις μεταξύ προσώπων. Κάθε υποψήφιος έχει ταυτόχρονα πολλές ιδιότητες. Ενδεικτικά μπορεί να είναι: Οπαδός αθλητικής ομάδας, συγγενής σου, φίλος σου, συγχωριανός σου, επαγγελματικός συνεργάτης, συνδεδεμένος με πολιτικό κόμμα, δικτυωμένος, αγράμματος, ρήτορας, εγωιστής, αξιόπιστος, μέλος σε κάποιον από τους πολλούς φορείς του δήμου, δίκαιος, εργατικός, νέος, ηλικιωμένος, έμπειρος, άπειρος, πλούσιος, φτωχός, άδικος, φιλάργυρος, μορφωμένος και άλλα πολλά.

Κάποια από τα παραπάνω είναι καλά κριτήρια για να επιλέξουμε τον αντιπρόσωπό μας στο δήμο Βόλβης, που θα ωφελήσουν τα προσωπικά μας  συμφέροντα μόνο. Κάποια άλλα κριτήρια είναι καλά για να επιλέξουμε τον αντιπρόσωπό μας στο δήμο Βόλβης για το καλό όλου του τόπου και των κατοίκων, μέρος των οποίων είμαστε και εμείς. Κάποια άλλα είναι αρνητικά κριτήρια.

Ειδικά στις μικρές κοινωνίες όπως ο δήμος μας, πολλές φορές ψηφίζουμε λόγω συγγένειας, φιλίας και όχι με κριτήριο την ικανότητα του ατόμου αυτού να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του δήμου. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση που περνάμε έχει αλλάξει τη νοοτροπία μας και τα κριτήρια επιλογής των αντιπροσώπων μας, σε οποιουδήποτε τύπου εκλογές, προς το καλύτερο. Ποιο είναι το σημαντικότερο για όσους θέλουν να αποφύγουν τις παρεξηγήσεις που πηγάζουν από το μικρό μέγεθος του πληθυσμού της περιοχής μας; Η ψηφοφορία στις δημοτικές εκλογές είναι μυστική!

Πιστεύουμε ότι οι πολίτες έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν είτε αυτοί είναι καλοί είτε κακοί. Εάν δε μας αρέσει κανένας, τότε πρέπει να σκεφτούμε να συμμετάσχουμε οι ίδιοι στις επόμενες εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.