Άννα Χαλκιά: Το “Γιατί” δεν βοηθάει..

xalkiaΈνα νέο ταλέντο; Μια εκκολαπτόμενη πεζογράφος; Μακάρι. Το μέλλον θα δείξει. Ας ευχηθούμε στην Άννα Χαλκιά, κάτοικο δήμου Βόλβης, καλή συνέχεια και ας προβληματιστούμε διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο της.

Το “Γιατί” δεν βοηθάει..

Η ζωή όπως κυλάει αρκετές είναι οι φορές που το νερό της φουσκώνει και φουρτουνιασμένο ξεσπάει..Πολλά από τα ξεσπάσματα αυτά μας χτυπάνε την πόρτα. Είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να έρθουν και στη δική μας πόρτα. Καλοδεχτείτε τα με όλη σας τη δύναμη έστω με όση σας έχει απομείνει..γιατί οι αντοχές μας είναι μεγάλες και οι δυνάμεις μας με τη βοήθεια μιας αγκαλιάς και ενός χαμόγελου πολλαπλασιάζονται.. Αυτά τα χαμογελάκια τα έχουμε ανάγκη!!!

Σε τετοιες στιγμες λοιπόν αρχιζουμε και αναρωτιόμαστε, γιατί σε εμένα;, γιατί να μου συμβαίνει αυτό;, γιατί δεν το έκανα σωστά;, γιατί το έκανα λάθος;, γιατί δεν σκέφτηκα το ένα το άλλο το παράλλο;.. Όλα αυτά τα γιατί ρουφάνε χρόνο από το παρόν μας. Την ηρεμία του νερού της ζωής μας που αναζητούμε να βρούμε τη χάνουμε και αδρανοποιούμαστε βλέποντας μόνο αδιέξοδο.

Κι όμως όλοι μέσα μας ξέρουμε ότι όλα όσα έρχονται στη ζωή μας ερχονται για να τα βλέπουμε, να τα αντιμετωπίζουμε και να μαθαίνουμε από αυτά. Αν δυσκολεύεστε να τα δείτε να τα αντιμετωπίσετε και να προχωρήσετε στο διδαγμά τους τότε αφιερώστε λίγο χρόνο σε ενα “σημαντικό πολύτιμο διαμάντι” στην ύπαρξη σας…  Ακόμα και εσείς που θεωρείτε πως είστε μόνοι δεν είστε..

Μία παρηγορητική άποψη ποτέ δεν βοηθάει.. Μία όμως φωτεινή εικόνα της κατάστασης που βρισκόμαστε σίγουρα βοηθάει και φωτίζει πλευρές του εκάστοτε προβλήματος. Σκεφτείτε πως ενώ βρισκόμαστε στο παρόν γυρνάμε στο παρελθόν για να βρούμε την αιτία η οποία αν τη βρούμε θα μας γεμίσει μόνο με ικανοποίηση και ίσως περισσότερες απορίες..

Αν όμως αποδεχτούμε τη νέα κατάσταση στην οποία καλούμαστε να περάσουμε, η ηρεμία θα έρθει κατε’ευθείαν διότι θα γνωρίζουμε το παρόν και θα προχωράμε για ένα δυνατό μέλλον. Αντιθέτως αν αναρωτιόμαστε μένουμε στάσιμοι και πηγαίνουμε στο παρελθόν χάνοντας τις ελπίδες, τα όνειρα, τη λαχτάρα για το μέλλον.

Ειναι φυσιολογικό κάποιες φορές να θέλουμε να κάνουμε στάση..Να την κάνουμε αρκεί να είναι στάση με πατημένο φρένο και τραβηγμένο χειρόφρενο = στάση-στάθμευση και όχι όπισθεν. Όταν ξανά βάλετε μπρος μη ξεχάσετε να χαμογελάσετε στα νέα δεδομένα σας… Χαμόγελο

Με την πρώτη δεν θα βγαίνει εύκολα από μέσα σας να το κάνετε.. Με την τρίτη όμως θα θέλετε να χαμογελάτε και στη συνέχεια να γελάτε δυνατά αυτή η Δύναμη είναι η μαγεία στην αντιμετώπιση των νέων καταστάσεων της ζωής μας!!!

Απολαύστε το!

magiclifewithsmiles.simplesite.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 − sixteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.