Έργα συντήρησης και υποδομών και για το τμήμα Δερβένι – Ασπροβάλτα

Συνολικά 7,5 εκ. ευρώ για επτά έργα συντηρήσεων και υποδομών καλείται να εγκρίνει στην επόμενη συνεδρίασή της η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.

Επτά έργα συντήρησης και υποδομών συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7,5 εκ. ευρώ εισάγονται προς έγκριση στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, την επόμενη εβδομάδα.

Ανάμεσά τους τρεις συντηρήσεις δρόμων που σηκώνουν σημαντικούς κυκλοφοριακούς φόρτους και συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με το επαρχιακό οδικό δίκτυο και τις παλιές εθνικές οδούς, με προϋπολογισμό περίπου 6 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για το τμήμα Δερβένι – Βασιλούδι – Γερακαρού – Απολλωνία – Ασπροβάλτα – όρια νομού Καβάλας, που θα συντηρηθεί με 3 εκ. ευρώ και αποτελεί έναν από τους «δύσκολους» δρόμους, καθώς πέρα από το γεγονός ότι συνδέει πολλούς οικισμούς, τα καλοκαίρια δέχεται και αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους, αφού εξυπηρετεί τις παραλιακές περιοχές του δήμου Βόλβης. Επίσης, ο ίδιος δρόμος δέχεται και πολλά βαριά οχήματα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σε πολλά σημεία του εκτεταμένες φθορές.

Ο δεύτερος δρόμος είναι η παλιά εθνική οδός από τη Γέφυρα μέχρι τους Ευζώνους μέσω Καστανά και Πολύκαστρου. Εκεί προγραμματίζεται συντήρηση στο τμήμα από τον ισόπεδο κόμβο της Γέφυρας (σύνδεση με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας) ως τα όρια του νομού Κιλκίς, με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ.

Ο τελευταίος δρόμος που προγραμματίζονται παρεμβάσεις συντήρησης είναι η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Κατερίνης και συγκεκριμένα το τμήμα Ν. Χαλκηδόνα – όρια νομού Ημαθίας, με προϋπολογισμό 1.458.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα έργα αφορούν στην αποκατάσταση και βελτίωση της υδραυλικής συμπεριφοράς της κοίτης του χειμάρρου Γηπέδου Μικρής Βόλβης σε σημείο της επαρχιακής οδού Λαγκαδά – Ρεντίνας (510.000 ευρώ), στη συντήρηση πλακοσκεπών οχετών και γεφυρών που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (500.000 ευρώ) και σε μια σειρά από υδρολογικές και υδραυλικές μελέτες οριοθέτησης των ρεμάτων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (500.000 ευρώ).

Ανάμεσα στα έργα περιλαμβάνονται και αναγκαίες παρεμβάσεις για την προστασία των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά ύψους 180.000 ευρώ.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.