Αίσιο τέλος για την περιπέτεια του τρίχρονου αγοριού από τον Άγιο Βασίλειο

παιδακι χορτιατηςΑίσιο τέλος είχε η κινητοποίηση για την ανεύρεση τρίχρονου αγοριού από τον Άγιο Βασίλειο, που χάθηκε νωρίτερα σε δασική περιοχή στις παρυφές του Χορτιάτη.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι, όταν το αγοράκι έπαιζε με τα δύο αδερφάκια του λίγο έξω από το σπίτι τους, που είναι απομακρυσμένο και βρίσκεται πολύ κοντά σε δασική περιοχή. Το αγόρι διέφυγε από την προσοχή των αδερφών του και χάθηκε μέσα στο δάσος. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς του αγοριού, οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια της αστυνομίας για την ανεύρεσή του.

Κινητοποιήθηκαν πεντακόσια άτομα

Στο αστυνομικό τμήμα Καλινδοίων σήμανε συναγερμός και περισσότερα από 500 άτομα συνέδραμαν στην αναζήτηση του μικρού αγοριού. Ανάμεσα τους αστυνομικοί του τμήματος Καλινδοίων, άνδρες της Τροχαίας, μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένους σκύλους, ομάδες ορειβασίας και εθελοντές κάτοικοι που «χτένισαν» κυριολεκτικά την περιοχή προς αναζήτηση του μικρού αγοριού. Όπως αναφέρει στο lagadas.net ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Βασιλείου Αθανάσιος Χατζηχρήστου «η κινητοποίηση ήταν πολύ μεγάλη, καθώς το δάσος είναι πυκνό και όποιος δεν γνωρίζει καλά την περιοχή μπορεί εύκολα να αποπροσανατολιστεί».

Μετά από τρεις ώρες εντατικής αναζήτησης, το αγοράκι εντοπίστηκε σώο σε απόσταση περίπου οκτακοσίων μέτρα από το σπίτι του, σε δασικό δρόμο που οδηγούσε προς τον Χορτιάτη. «Φωνάζαμε συνεχώς το όνομα του και κάποια στιγμή μας απάντησε. Ήταν τρομαγμένο και φοβισμένο» αναφέρει στο lagadas.net ο κ. Χατζηχρήστου. Το παιδάκι εντοπίστηκε από κάτοικο του Αγίου Βασιλείου, ο οποίος φώναζε συνεχώς το όνομα του. Κάποια στιγμή ο μικρός απάντησε αλλά ήταν δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και με πυκνή βλάστηση. Στην αναζήτηση του μικρού βοήθησαν πολλοί κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου που γνωρίζουν και αγαπούν το τρίχρονο αγόρι και την οικογένεια του. «Μόλις μάθαμε ότι χάθηκε ήταν σαν να άνοιξε η γη κάτω από τα πόδια μας. Θεωρήσαμε ότι πρόκειται για τα δικά μας παιδιά και ενεργήσαμε άμεσα, γι’ αυτό και βρέθηκε» αναφέρει ο κ. Χατζηχρήστου.

Στην αναζήτηση συνέβαλε και ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε μέσω facebook την Ελληνική Αστυνομία και τους εθελοντές για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση.

lagadas.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + nineteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.