Απάντηση Μίχου στις καταγγελίες Πάχτα

mixosΔελτίο Τύπου για την τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Ιωάννη Μίχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το δελτίου τύπου του κ. Πάχτα, ο οποίος προσπαθεί να δικαιολογήσει την προειλημμένη, όπως αποδείχθηκε,απόφασή του να μην παραστεί στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής αρνούμενος να αποδεχθεί τη λαϊκή ετυμηγορία. Οι ισχυρισμοί του είναι υποκριτικοί και η στάση του διχαστική και «κενή» πολιτικού περιεχομένου. Η δε αναφορά του «στις αξίες της ελεύθερης έκφρασης, του αλληλοσεβασμού και της δημοκρατίας» και η επίκληση της σύνεσης και της ομόνοιας δεν συνάδει με την μέχρι τώρα πρακτική του που έχει να καταδείξει μηνύσεις προς συνδημότες μας και προεκλογικές κινδυνολογίες για χωριά που θα καούν σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος της παράταξής του.

Επιπλέον είναι τουλάχιστον αντιφατικό το γεγονός, ο κ. Πάχτας να αξιώνει από τη νέα δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την απομάκρυνση του κατά την άποψή του προσβλητικού πανό από το σημείο που θα διεξαγόταν η ορκωμοσία, τη στιγμή που ο ίδιος στο αίτημα για λήψη στοιχείων για την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία της νέας διοίκησης του Δήμου, απαντούσε εγγράφως (αρ. πρωτ. 26038/ 28/8/2014) ότι η νέα δημοτική αρχή μπορεί μετά την 1/9/2014 να συνεργαστεί με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου σε ό,τι χρειάζεται. Είναι δε αξιοσημείωτο, ότι δεν παρέδωσε στη νέα δημοτική αρχή ούτε ένα στοιχειώδες πρωτόκολλο απογραφής χρηματικών διαθεσίμων του δήμου. Εάν πραγματικά ο κ. Πάχτας, ο μέχρι τις 31/08/14 Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, ενοχλήθηκε από την παρουσία ενός συγκεκριμένου πανό θα μπορούσε να δώσει εντολή στους δημοτικούς υπαλλήλους να το καθαιρέσουν. Εμείς στο μέτρο που μας αναλογούσε διασφαλίσαμε την ομαλή εξέλιξη της ορκωμοσίας την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε πανηγυρικό χαρακτήρα όπως ταιριάζει σε μια τέτοια τελετή.

Δώσαμε έναν αγώνα έντιμο, κερδίσαμε όλοι μαζί και από σήμερα ενωμένοι θα κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο τιμώντας τη δημοκρατική παράδοση του λαού μας, εμπνέοντας μια νέα προοπτική ενότητας, δημοκρατικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης σε όλους τους δημότες από όλα τα χωριά του Δήμου ανεξάρτητα από τις απόψεις και τα πιστεύω τους, στέλνοντας ταυτόχρονα και ενα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους επιμένουν να κινδυνολογούν.

Ήρθε η ώρα ο κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς προχωράμε μπροστά μαζί με όλους τους πολίτες του Δήμου μας στο δρόμο της ανάπτυξης, της ομόνοιας και της ευημερίας.


ierisos-orkomosia

 

Αρναία 31 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πάχτα

Γεγονότα σαν τα σημερινά που προωθούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία, δεν συνάδουν με τις αρχές του τόπου μας και του λαού μας. Αρχές που είναι θεμελιωμένες πάνω στις αξίες της ελεύθερης έκφρασης, του αλληλοσεβασμού και της δημοκρατίας.

Η προκλητική ανάρτηση πανό στον χώρο της ορκωμοσίας στην Ιερισσό με περιεχόμενο υβριστικό και προσβλητικό, αποτελεί ενέργεια βαθιά αντιδημοκρατική.

Η αδυναμία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη να επιτελέσει τα καθήκοντα της και να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη διαδικασία της ορκωμοσίας, καθώς και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην τελετή των εκλεγμένων συμβούλων, όπως ορίζει η σημερινή ημέρα της δημοκρατίας, δεν τιμά τον Δήμο μας. Όπως  επίσης και η απειλητική διάθεση αυτών που όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν πηγή ανωμαλίας για τον τόπο μας.

Οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για να επικρατήσει η λογική, η σύνεση, η ομόνοια και η προοπτική συνεργασίας, αφού έχουμε σαν κοινό στόχο να υπηρετήσουμε τον τόπο που μας γέννησε και μας μεγάλωσε. Οφείλουμε να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον. Αυτό αποτελεί για εμάς μια σταθερή στάση ζωής.

1 thought on “Απάντηση Μίχου στις καταγγελίες Πάχτα

  1. ΑΙΤΗΣΗ

    ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    Αρναία 2.9.2014

    Όπως γνωρίζετε, παρά την επιθυμία μας, εμποδιστήκαμε να προσέλθουμε στο χώρο που ορίσατε για την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη, το Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού, την 31η . 8.2014.

    Ενώ είχαμε επιβιβαστεί, όλοι μας οι υπογράφοντες, την ημέρα εκείνη, 31.8.2014 , σε λεωφορείο και αναμέναμε μέχρι την έναρξη της τελετής έξω από τη δημοτική κοινότητα Ιερισσού, ήταν αδύνατη η προσέγγισή μας στο χώρο της ορκωμοσίας για λόγους προστασίας της προσωπικής μας αξιοπρέπειας και της ακεραιότητάς μας αλλά και της αξιοπρέπειας του θεσμού που υπηρετούμε από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας. Όπως γνωρίζετε επί του δημοτικού ακινήτου του Κέντρου Πολιτισμού Ιερισσού, το οποίο εσείς είχατε ορίσει ως τόπο διεξαγωγής της τελετής ορκομωσίας, βρισκόταν ανηρτημένα πανό με υβριστικά και προσβλητικά μηνύματα. Οι συγκεντρωμένοι όχι μόνο εξέφραζαν, ανοικτά, απειλητικές διαθέσεις σε βάρος μας, αλλά αποδοκιμάσανε αυτόν τον ίδιο το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, απέτρεψαν δι’ απειλών την παρουσία στο χώρο κυβερνητικού βουλευτή και στράφηκαν και κατά των παριστάμενων αστυνομικών. Εσείς ο ίδιος σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επαφές σας, μέχρι λίγα λεπτά πριν την έναρξη της τελετής, με τον επικεφαλής της παράταξής μας και απερχόμενο δήμαρχο Χρήστο Πάχτα και με τον απερχόμενο αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Κατσαβαβάκη, μας δηλώσατε ρητά ότι δεν μπορείτε να εγγυηθείτε για την ασφάλειά μας και δηλώσατε αδυναμία να κατεβάσετε τα υβριστικά πανό,

    Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 4. του άρθρου 52 του ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87Α/7.6.2010) «Σε όσες περιπτώσεις η ορκωμοσία δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας, ο δήμαρχος καλεί τον επιτυχόντα προς ορκωμοσία εντός πέντε (5) ημερών, αφότου του γνωστοποιήθηκε η άρση των λόγων.». Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 2 του ίδιου άρθρου του νόμου αυτού: «Η ορκωμοσία γίνεται στο κατάστημα του δήμου σε δημόσια συνεδρίαση, της οποίας ο ακριβής χρόνος (ημερομηνία και ώρα) ορίζεται από τον εκλεγέντα δήμαρχο.»

    Αντιλαμβάνεστε, και από την τελευταία παραπάνω διάταξη, ότι την ευθύνη για την τελετή της ορκωμοσίας την έχει ο εκλεγείς δήμαρχος και στερούνται βασιμότητας και σοβαρότητας ισχυρισμοί για «προειλημμένη απόφαση» και «άρνηση αποδοχής της λαϊκής ετυμηγορίας». Αν επιθυμούσαμε αποποίηση εκλογής θα ενεργούσαμε κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 53 του ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87Α /7.6.2010) κατά την οποία: «1. Αιρετός ο οποίος δεν αποποιείται την εκλογή του τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από την έναρξη της δημοτικής περιόδου, θεωρείται ότι την έχει αποδεχθεί» και είναι απολύτως σαφές ότι ούτε το επιθυμούμε ούτε ποτέ αποποιηθήκαμε της εκλογής μας, όπως βιαίως επιχειρείται από αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν πηγή ανωμαλίας για τον τόπο μας. Αντίθετα άρνηση αποδοχής της λαϊκής ετυμηγορίας και βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια είναι σαφέστατα η παρεμπόδιση της ορκωμοσίας της μείζονος μειοψηφίας η οποία στο σύνολό της αναμέναμε έξω από τη δημοτική κοινότητα Ιερισσού μέχρι και την έναρξη της ορκωμοσίας προκειμένου να μας διαβεβαιώσετε για την ύπαρξη συνθηκών προσωπικής μας ασφάλειας και προστασίας, κάτι που δεν μπορούσατε να πράξετε, όπως ρητά μας δηλώσατε.

    Κατόπιν των παραπάνω και σε περίπτωση που εξέλιπαν οι παραπάνω λόγοι που αφορούν την προστασία μας, ως προσώπων και ως θεσμικού παράγοντα του δήμου, παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στον ορισμό τόπου και χρόνου ορκωμοσίας μας και, στην περίπτωση που οι λόγοι αυτοί υφίστανται, να ορίσετε την ορκωμοσία μας σε άλλο δημοτικό κατάστημα, είτε στην ιστορική έδρα του δήμου κατά τις παραπάνω διατάξεις σε συνδυασμό με αυτή της παραγράφου 3 του άρθρου 6 του ν. 3463/2006 (Φ.Ε.Κ. 114Α/8.6.2006) ή σε άλλο κατάλληλο χώρο, που να εγγυώνται την προστασία της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας του θεσμικού οργάνου της μείζονος μειοψηφίας. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε κατά νόμο αλλά και για την απόδοση ευθυνών κατά τη διάταξη του άρθρου 259 Π.Κ. για παράβαση καθήκοντος.

    Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

    Χρήστος Χαϊδευτός

    ΜΕ ΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».

    ΠΑΧΤΑ ΧΡΗΣΤΟΥ του ΑΣΤΕΡΙΟΥ

    ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ

    ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

    ΜΠΡΟΥΖΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΜΙΧΑΗΛ

    ΑΛΕΞΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΑΣΤΕΡΙΟΥ

    ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΧΡΗΣΤΟΥ

    ΚΟΥΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΙΩΑΝΝΗ

    ΒΕΖΥΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

    ΚΑΤΣΑΒΑΒΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

    ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

    ΣΕΡΠΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    ΤΣΙΑΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

    ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ ΕΥΓΕΝΙΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ

    ΓΑΤΑ ΖΩΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ

    ΤΕΡΤΥΛΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    ΞΩΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛ του ΤΙΜΟΛΕΟΝΤΟΣ

    ΜΑΥΡΟΥ ΑΝΝΑΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ

    ΚΑΡΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

    ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ

    ΞΕΦΤΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    ΑΝΙΚΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

    ΚΑΡΑΝΤΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΣΤΕΡΙΟΥ

    ΠΕΤΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ

    ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

    ΡΙΜΠΑ ΣΤΑΜΑΤΗ του ΙΩΑΝΝΗ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΚΑΤΣΙΑΡΜΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

    ΤΖΙΟΥΡΤΖΙΟΥΜΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    ΔΕΒΕΛΕΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

    ΙΠΠΕΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΚΕΦΑΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

    ΣΤΑΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ του ΑΣΤΕΡΙΟΥ

    ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ του ΛΕΩΝΙΔΑ

    ΜΠΡΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ

    ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    ΤΣΑΝΤΗΡΗ – ΣΑΡΙΓΓΕΛΟΥ ΒΙΟΛΕΤΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ

    ΓΚΑΔΡΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven + eighteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.