Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη το 2015

xaratsiΕν μέσω οικονομικής κρίσης, οι δήμοι ολόκληρης της χώρας, καλούνται να παρουσιάζουν πλεόνασμα στον προϋπολογισμό τους, οπότε η αύξηση των δημοτικών τελών από τη νέο έτος είναι ίσως… μονόδρομος.

Σύμφωνα με τις οδηγίες κατάρτισης του προϋπολογισμού τους, που τους κοινοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υποχρεωτικά πλεονάσματα καλούνται να επιτυγχάνουν από το 2015 οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας.

«Η δημοσιονομική θέση των ΟΤΑ ως φορέων Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική» αναφέρεται στην απόφαση, ενώ προσθέτει ότι «το σύνολο των δαπανών, μη συμπεριλαμβανομένων των χρεολυσίων, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εσόδων αφαιρουμένων των εσόδων από δάνεια».

Όπως επισημαίνει η «Ναυτεμπορική, οι οδηγίες κρύβουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το 2015 αν υπάρχουν αστοχίες στον προϋπολογισμό.

«Οι εγγραφές στο σκέλος των δαπανών που αφορούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες (όπως υπηρεσία ύδρευσης, υπηρεσία καθαριότητας και φωτισμού) για τον προϋπολογισμό του 2015 θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα το κόστος παροχής της υπηρεσίας σε συνδυασμό με το ύψος των εσόδων που αναμένεται να εισπραχθούν εντός του έτους 2014» αναφέρεται στην απόφαση.

Λογικά, οι αυξήσεις θα πληρωθούν από όλους τους καταναλωτές μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, οπότε μπορούμε να μιλάμε για νέο χαράτσι…

http://news.makedonias.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 + twelve =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.