Γιατί ο αγροτουρισμός είναι το νέο ταξιδιωτικό trend

Ακριβώς όπως γίνεται και στον κόσμο της μόδας, έτσι και στον τρόπο ζωής και επιλογής επόμενου προορισμού, οι τάσεις εξελίσσονται, αλλάζουν και κάνουν τον κύκλο τους. Στα ταξίδια, τα πράγματα είναι σχετικά απλά καθώς οι μορφές τουρισμού που εμφανίζονται ως τάσεις υπήρχαν από πάντα, απλώς τώρα είναι η στιγμή που ολοένα και περισσότερος κόσμος ενδιαφέρεται να αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύει. Πρώτα το solo travelling, τώρα το agritourism, πρέπει επιτέλους να αποδεχτούμε ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν να λέγονται «τουρίστες», αλλά ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους, ώστε να βιώσουν εμπειρίες καθώς ταξιδεύουν.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, από το πώς ορίζεται η τάση του αγροτουρισμού, καθώς και πού μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία αυτή. Ο αγροτουρισμός είναι η «γέφυρα» μεταξύ αγροτών και καταναλωτών. Είναι το σημείο τομής, όπου ο ένας μπορεί να βοηθήσει τον άλλον χωρίς να προσφέρει κάποιο αγαθό, αλλά προσφέροντας κάποια υπηρεσία στον τουρισμό. Στον αγροτουρισμό οι άνθρωποι βιώνουν τη ζωή στη Φύση μέσα από δραστηριότητες όπως το μάζεμα φρούτων και λαχανικών, εξορμήσεις στα δάση και το γειτονικό περιβάλλον, καθώς μαθαίνουν επίσης, τον τρόπο παραγωγής πρώτης ύλης που οι ίδιοι βρίσκουν στο σουπερμάρκετ, αλλά και πώς τα επεξεργάζεται η κάθε φάρμα. Το αξιοσημείωτο σε αυτή τη μορφή τουρισμού είναι η απίθανη αύξηση δημοσιότητας που έχει.

Μπορεί ο υπερπληθυσμός των ΗΠΑ να έκανε την τάση να πάρει άλλες διαστάσεις αλλά στην πραγματικότητα, ο αγροτουρισμός «ανθίζει» κυρίως στις χώρες της Ευρώπης. Ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια από την Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα την Τοσκάνη όπου βρίσκονται και οι δημοφιλέστερες φάρμες για να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία του αγροτουρισμού καθώς εκεί θα εντοπίσετε πολυτελείς φάρμες, οι οποίες έχουν προδιαγραφές ξενοδοχείων ανάμεσα στους πιο όμορφους αγρούς της Ιταλίας. Εκεί, θα πρέπει να εργαστείτε σε φάρμες και αμπέλια, πράγμα που θα σας βοηθήσει να μάθετε τα πάντα για την παραγωγή κρασιού και τη γεωργία της περιοχής. Επιπλέον, θα σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε μερικά από τα καλύτερα κρασιά και φαγητά της Ιταλίας. Μαζί με όλα τα παραπάνω, προσφέρουν και μαθήματα μαγειρικής για το πιο ιδιαίτερο ιταλικό σπιτικό φαγητό.

Δεύτερη σε τουρίστες που επιλέγουν να περάσουν τον χρόνο τους στις φάρμες είναι η Αυστρία, σε ένα λίγο πιο χειμερινό τοπίο με λιγότερες δραστηριότητες γεωργίας και κτηνοτροφίας, λόγω καιρού. Ακολουθούν 18 ακόμη χώρες στην ήπειρο και στη συνέχεια, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Εάν τώρα ο αγροτουρισμός συνεχίσει να έχει τους ρυθμούς ανάπτυξης του προηγούμενου χρόνου, θα αποτελέσει έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους να κάνετε διακοπές με εκπαιδευτικό χαρακτήρα σε όλο τον κόσμο.

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.