Δέσμευση για την ίδρυση Αγροτικής Σχολής

OMILIA_PROFHTHSΠολύπλευρο πρόγραμμα για τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», Διαμαντής Λιάμας, μιλώντας την Παρασκευή 9 Μαΐου στον Προφήτη, όπου ανέπτυξε και τις δράσεις που προγραμματίζονται για την επόμενη πενταετία.

Ένας από τους άξονες του προγράμματος είναι ή ίδρυση Αγροτικής Σχολής, η οποία θα εδρεύει σε ένα από τα ανενεργά σχολικά κτίρια της δημοτικής ενότητας Εγνατίας.

Η σχολή θα απευθύνεται σε αγρότες και κτηνοτρόφους και θα βοηθήσει την εκπαίδευση τους σε νέες και πιο αποδοτικές καλλιέργειες, καθώς και στη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων, μέσα από τη συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται διασυνδεθεί άμεσα με μια άλλη πρωτοβουλία, τη δημιουργία  Παρατηρητηρίου Αγροτικής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα με έδρα τη Ν. Μάδυτο και αντικείμενο την αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών, την υποβοήθηση της πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και τη χρηματοδότηση αγροτικών επιχειρήσεων. Απώτερος στόχος η δημιουργία τοπικών προϊόντων με τη δική μας ταυτότητα. Παράλληλα, ο δήμαρχος Βόλβης δεσμεύτηκε για την παραχώρηση οικοπέδων προς καλλιέργεια στους νέους, δυνατότητα που έδωσε η απογραφή της δημοτικής περιουσίας που έχει ήδη γίνει.

Πρόγραμμα Ανάπτυξης για τη Δημοτική Ενότητα Εγνατίας

Ο κ. Λιάμας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Προφήτη, παρουσίασε τις κύριες ενέργειες και δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του συνδυασμού του για την ερχόμενη πενταετία, στη Δημοτική Ενότητα Εγνατίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Αποδεικνύουμε με πράξεις, με συγκεκριμένο τρόπο ότι δεν διαχωρίζουμε τις περιοχές του δήμου Βόλβης σε παιδιά και αποπαίδια. Η δημοτική ενότητα Εγνατίας, μπορεί να είναι η πιο απομακρυσμένη από την έδρα του δήμου, αλλά ο στόχος μας, βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδίου είναι να νιώσει ότι είναι δίπλα μας». Ειδικότερα ανέφερε ενδεικτικά:

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές και αναζητείται χρηματοδότηση για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων για τον Προφήτη και το Σχολάρι, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ. Ολοκληρώνεται ο φάκελος έργου και αρχίζει η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στη Νυμφόπετρα, έργου  4 εκατ. ευρώ.  Στόχος μας να υπάρχει σε όλη τη δημοτική ενότητα Εγνατίας αποχετευτικό δίκτυο, μέσα στην επόμενη πενταετία.

ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: Με βάση υπάρχουσες μελέτες, αρχίζει η διαδικασία ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, της κατασκευής ασφαλτοστρωμένων οδικών συνδέσεων Προφήτη-Στίβου και  Νυμφόπτερας – Περιστερώνα. Διεκδικούμε την ένταξη της περιοχής στο δίκτυο εξυπηρέτησης του ΟΑΣΘ, που φθάνει σε γειτονικά χωριά όπως η Ανάληψη και τα Λαγκαδίκια. Επιδιώκουμε να σπάσει η οδική απομόνωση από τις γειτονικές περιοχές.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ: Προγραμματίζεται η δημιουργία νέου παιδικού σταθμού στην ενότητα της Εγνατίας, αναπλάσεις εντός των οικισμών και πεζοδρομήσεις (Ευαγγελισμός). Η βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών αποτελεί πρωταρχικό μέλημά, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Προβάλουμε τις «Νυμφόπετρες» ως σημαντικό αξιοθέατο του δήμου Βόλβης και σύντομα θα ενταχθούν και αυτές στο πρόγραμμα σήμανσης των μνημείων του δήμου που αναμένει έγκριση υλοποίησης. Αναδεικνύουμε ευρύτερα το Προσκύνημα του Αγίου Λαζάρου στον Ευαγγελισμό, τον Πλάτανο στο Σχολάρι ως μνημείου της φύσης, και το έθιμο των κουδουνοφόρων στον Προφήτη,. Αξιοποίηση των παλιών δημοτικών σχολείων από πολιτιστικούς συλλόγους Βαγιοχωρίου και Μικροκώμης. Σκοπός να αναδειχθεί το πολιτισμικό κεφάλαιο και να το συνδεθεί με τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία του δήμου Βόλβης.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ: Διεκδικούμε για τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Εγνατίας, την καθιέρωση εκπτωτικής κάρτας στα διόδια της Εγνατίας Οδού. Διεκδικούμε την απομάκρυνση του Πεδίου Βολής Ασκού-Προφήτη, το οποίο λειτουργεί τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε η δημοτική αρχή των επιτυχημένων διεκδικήσεων.

2 thoughts on “Δέσμευση για την ίδρυση Αγροτικής Σχολής

  1. Εμ βέβαια πρέπει να προβάλλεις τις Νυμφόπετρες ρε φίλε…
    Αυτά τα κοτρόνια τα έχουν φωταγωγήσει ένα σορό φορές, και κάθε φορά οι γύφτοι κλέβουν τα καλώδια…Πάλι στα σκοτάδια είναι…
    Θα μου πείς χαλάλι ψηφοφόροι σας είναι…πόσα άραγε μοιράσατε εκεί φέτος..?
    Μετά απο 4 χρόνια θυμήθηκες τα διόδια…..όταν γίνανε κινητοποιήσεις ήσασταν όλοι απόντες, τώρα θα μας βγάλεις πάσο, τώρα το θυμήθηκες παραμονές εκλογών?
    Στα διόδια ο κολλητός σου σκαντζόχοιρος βόλεψε Νυμφοπετριανές ”αξιοκρατικά ” πάντα φυσικά.
    Μόνο το πέταλο σας νοιάζει, τίποτε άλλο.
    Όλα αυτά τα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για μας εδώ, με τον αγράμματο που είχαμε, βόλευε μια ζωή τους δικούς του…

  2. Μπούρδες. Αγροτική Σχολή στον Προφήτη και Παρατηρητήριο Αγροτικής Καινοτομίας στη Ν. Μάδυτο; Ρε σείς αυτός ξεπέρασε και τον Γαλαμάτη που στις προηγούμενες εκλογές, πάλι από τον Προφήτη, έταξε την ίδρυση ενός Γραφείου του δήμου στις Βρυξέλες, με μόνιμο υπάλληλο παρακαλώ, για να παρακολουθεί λέει τις εξελίξεις στα αγροτικά. Ξεπέρασε και τον “επαγγελματία” Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης που σε ολόκληρη τη θητεία του δεν έκανε απολύτως τίποτα, υπέγραψε μόνο μια άσχετη απόφαση που αφορούσε τους παράνομους μετανάστες (ας είναι καλά οι ….Βουλγάρες). Μα πως με τόση κοροϊδία τους ανεχόμαστε ακόμη; Ρε ούστ από δω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.