Δήλωση βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης μετά την επίσκεψη στο Αστυνομικό τμήμα Νέας Απολλωνίας – Δήμου Βόλβης

amanatidou pasxalidou litsaΤην Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου–Πασχαλίδου συναντήθηκε με το διοικητή και με εργαζόμενους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Απολλωνίας. Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα, καθώς και κάποια γενικότερα ζητήματα σχετικά με τις ανακατατάξεις στην οργάνωση και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η βουλευτής μετά την επίσκεψή της έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Αστυνομικό τμήμα Ν. Απολλωνίας όπως και όλα τα Α.Τ. είναι αρμόδιο για την προστασία των πολιτών και την τήρηση της τάξης σε μία ιδιαίτερα εκτεταμένη περιοχή, αλλά το επίπεδο της στελέχωσής του και η υλικοτεχνική του υποδομή δεν επαρκεί για την εκπλήρωση στο ακέραιο της αποστολής του.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι με ένα περιπολικό όχημα εξυπηρετούνται τρία Αστυνομικά Τμήματα, Ασπροβάλτας, Ν. Απολλωνίας και Ζαγκλιβερίου και για ευνόητους λόγους δεν είναι δυνατό να αστυνομευθεί μία εκτεταμένη περιοχή στην οποία περιλαμβάνονται και ορεινοί όγκοι σε μία περίοδο κατά την οποία η παράνομη υλοτομία βρίσκεται σε έξαρση.
Να τονίσω ότι αρκετές φορές το μοναδικό περιπολικό όχημα καλείται να καλύψει ανάγκες της πόλης της Θεσσαλονίκης όταν υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης λόγω μηχανικών προβλημάτων. Πέραν όμως αυτού το περιπολικό που εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή αναγκάζεται σχεδόν καθημερινά ειδικά τους θερινούς μήνες να διανύει πάνω από 200 χιλιόμετρα για εφοδιασμό καυσίμων από το πρατήριο της ΕΛΑΣ στη Μοναστηρίου Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι τραγελαφικό αφού θα μπορούσε να υπάρξει εξυπηρέτηση από το Στρατόπεδο της Ρεντίνας – με συμφωνία των συναρμόδιων υπουργείων- και να επιτευχθεί οικονομία κλίμακας και από τα καύσιμα και από τη συντήρηση του οχήματος, όπως επίσης και να μην μένει η ευρύτερη περιοχή χωρίς αστυνομικό όχημα και να αναγκάζονται οι εργαζόμενοι αστυνομικοί να χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα, ακόμη και στην επίδοση εγγράφων στους πολίτες.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν λαμβάνει καμία μέριμνα για την αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων των αστυνομικών τμημάτων της περιφέρειας, όπως αυτό της Νέας Απολλωνίας, αλλά αντίθετα απεργάζεται την αποδυνάμωσή τους ή και την κατάργησή τους μέσω συγχωνεύσεων υποβαθμίζοντας και δυσχεραίνοντας έτσι τις υπηρεσίες της αστυνομίας προς την ελληνική κοινωνία.»
Το γραφείο Τύπου  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.