Δήλωση της Κατερίνας Μάρκου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

katerina-markouΈχοντας συναίσθηση της ιστορικής κρισιμότητας των στιγμών και μένοντας συνεπής στις αρχικές μου τοποθετήσεις στις οποίες τόνισα, με όλη μου τη δύναμη, την ανάγκη για συναίνεση και συνεννόηση των κομμάτων, δηλώνω τα εξής:

Δυστυχώς, και η κυβέρνηση φαίνεται ωσάν να μην έχει επίγνωση των κινδύνων τούς οποίους διατρέχει η χώρα, παρά το ότι δηλώνει δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας. Στην ουσία, με τις πράξεις και, κυρίως, τις επιλογές της, και αυτή, δημιουργεί και υποθάλπει τις συνθήκες πόλωσης οι οποίες τελικά αποσταθεροποιούν την οικονομία και διχάζουν την κοινωνία, χωρίς να επιχειρεί να ζητήσει ή να επιδιώξει αποτελεσματικά τη συναίνεση.

Οι πρωταγωνιστές της κατάστασης αυτής φέρονται με τρόπο ανεύθυνο και κατώτερο των ιστορικών περιστάσεων και των κινδύνων που διατρέχουμε. Λες και το κύριο μέλημά τους να είναι η διαιώνιση ενός παρηκμασμένου, διχαστικού και αναποτελεσματικού πολιτικού συστήματος εις βάρος ακόμα και της σταθερότητας της χώρας.

Συνεπεία όλων αυτών και παρά το ότι υπάρχουν σαφώς ακόμα οι θεσμικές προϋποθέσεις και τα χρονικά περιθώρια συνεννόησης τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, βαδίζουμε πλέον ξεκάθαρα προς την αποσταθεροποίηση και τις εκλογές σε κλίμα απόλυτης και χωρίς όρια πόλωσης.

Στη συγκυρία αυτή, επιλογή μου είναι να υπερβώ το ρόλο που επεφύλαξαν οι πρωταγωνιστές στους ανεξάρτητους βουλευτές και να ψηφίσω θετικά, ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή να γίνει σεβαστό το πνεύμα του Συντάγματος και, κυρίως, να βρουν κοινό τόπο, αποτρέποντας τις ολέθριες συνέπειες ενός κοινωνικού και πολιτικού διχασμού, για τις οποίες είναι και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Κατερίνα Δ. Μάρκου

Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seven − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.