Δήμαρχος Βόλβης: Μια παλιά και «πονεμένη ιστορία» τα λουτρά Ν. Απολλωνίας

Έρμαιο κλοπών, δολιοφθορών και αδιαφορίας είναι το υδροθεραπευτήριο των Λουτρών της Νέας Απολλωνίας, το οποίο για σχεδόν μια 20ετία, από τότε που ολοκληρώθηκε, δεν έχει λειτουργήσει ούτε μια μέρα.

Το ζήτημα έχει φέρει ήδη στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς. Πρόκειται για ένα έργο που έχει κοστίσει δισεκατομμύρια δραχμές, το οποίο ωστόσο εγκαταλείφθηκε, με αποτέλεσμα την πολυετή  του λεηλασία από επιτήδειους, καθώς δεν υπάρχει φύλαξη.

Μάλιστα, ο βουλευτής διαπιστώνει ότι μπορεί να υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τη διάλυση της Λουτρόπολης.

Ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, εξηγώντας την περίπτωση στην ThessΝews, υπενθυμίζει ότι πρόκειται για μια παλιά και «πονεμένη ιστορία»: «Από τότε που κατασκευάστηκε, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, υπήρξε διαμάχη με τον τότε δήμο Απολλωνίας σχετικά με τη διαχείριση». (Διαβάστε εδώ όλο το Ιστορικό)

Το υδροθεραπευτήριο κατασκευάστηκε από την ΕΤΒΑ, ωστόσο παραμένει μέχρι και σήμερα σε αχρηστία, με τις ζημιές να έχουν καταστήσει δύσκολη μια πιθανή λειτουργία έστω και τώρα. «Σκοπός είναι να βρεθεί κάποιος επενδυτής για να γίνουν οι όποιες επιδιορθώσεις στις εγκαταστάσεις και να μπορέσει να λειτουργήσει», τονίζει ο κ. Λιάμας.

Όπως λέει μάλιστα, υπάρχει ενδιαφέρον από πιθανούς επενδυτές, αλλά προς το παρόν είναι φιλολογικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ήδη υπάρχουσα παλιά Λουτρόπολη της Νέας Απολλωνίας λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #48 (08/04/2017-09/04/2017)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 + six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.