ΕΚΑ: “Η παρούσα δύναμη προσωπικού του Α.Τ και Τ.Τ Βόλβης δεν επαρκεί για τις υπηρεσιακές ανάγκες”

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης, πιστό στη βασική αρχή του να βρίσκεται κοντά και δίπλα στους συναδέλφους, πραγματοποίησε επίσκεψη με Ομάδα Εργασίας του στις Υπηρεσίες που εδρεύουν στην Ασπροβάλτα, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Τροχαίας.

Κοινή και σημαντική διαπίστωση είναι πως με την έναρξη της θερινής περιόδου σε λίγες εβδομάδες, η παρούσα δύναμη προσωπικού και στις δύο (2) Υπηρεσίες δεν επαρκεί για τις υπηρεσιακές αναγκες, αφού η ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει μεγάλη τουριστική κίνηση και στην ουσία τα περιστατικά Αστυνομικής φύσεως όλων των τομέων πενταπλασιαζονται!

Έτσι και το ΑΤ Βόλβης που αποτελεί Υπηρεσία γενικης αρμοδιότητας με καθήκοντα τάξης και ασφάλειας, αλλά και το ΤΤ Ασπροβάλτας που έχει γεωγραφικο τομέα με αρμόδιοτητα τροχαίας αστυνόμευσης σε τεράστιο οδικό δίκτυο, είναι σίγουρο πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, αν παραμείνουν με τον ίδιο αριθμό προσωπικού και γι’ αυτό θα πρέπει η ηγεσία της Θεσσαλονίκης (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης – Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης – Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης) να διατάξουν την άμεση ενίσχυσή τους, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν επαρκώς.

Επίσης, χρήζουν περαιτέρω ενίσχυσης σε υλικοτεχνική υποδομής ιδιαίτερα με περιπολικα οχήματα, ενώ βέβαια θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μεγάλη απόσταση της Ασπροβάλτας από τη Θεσσαλονίκη η έλλειψη αστικών συγκοινωνιών, κάτι που δυσκολεύει περισσότερο την καθημερινότητα των συναδέλφων μας.

Ενωτικο Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

Aris Μαρ 18, 2018

ekathess.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 + 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.