Επεισόδια με καταστροφές καταστημάτων και οχήματος στην Νυμφόπετρα

prosfigew-nimfopetraΕχθές τις 7.00μμ μια ομάδα 30 περίπου μεταναστών, πήγε με τα πόδια και με ταξί από το κέντρο φιλοξενίας του Βαγιοχωρίου στην Νυμφόπετρα του δήμου Βόλβης. Σκοπός τους ήταν να επιβιβαστούν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Δεν τους επέτρεψαν όμως ως συνήθως να ανέβουν στο λεωφορείο.

Ρώτησαν τον Ταξιτζή του χωριού το ποσό που θέλει για να τους μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη και τα 60 Ευρώ που τους ζήτησε τους φάνηκαν πολλά. Έτσι διανυκτέρευσαν στους δρόμους.

Το ξημέρωμα όμως οι κάτοικοι αντίκρισαν την σπασμένη τζαμαρία του καφενείου (3 μέτρα μακριά από εκεί που διανυκτέρευσαν οι παράτυποι μετανάστες) και ο ιδιοκτήτης διαπίστωσε πως λείπανε τρόφιμα. Προσπάθησαν να μπουν και στην διπλανή ταβέρνα αλλά δεν τα κατάφεραν. Τέλος ο ταξιτζής αντίκρισε σκισμένο το λάστιχο του ταξί του.

Όταν ρωτήθηκαν το πρωί από τους εξοργισμένους κατοίκους γιατί το κάνανε, απάντησαν πως δεν το κάνανε αυτοί. Οι κάτοικοι όμως είναι σίγουροι κατά 99% ότι τις καταστροφές προκάλεσαν οι παράτυποι μετανάστες.

Το σημερινό πρωινό λεωφορείο δεν τους παρέλαβε και αναχώρησαν με τα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση. Απών η αστυνομία.

Δήμαρχε Βόλβης κ Διαμαντή Λιάμα. Ανακοίνωσες πως θα επανεξετάσεις το θέμα, αν δεν δοθούν εγκαίρως οι διευκρινίσεις από τον κ. Βίτσα και δεν εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις που ζητήθηκαν από τις 5 Απριλίου 2016. Δόθηκαν οι διευκρινίσεις; Επανεξέτασες το θέμα;  Γνωρίζεις τι γίνεται αυτήν την στιγμή στο Βαγιοχώρι με τους πρόσφυγες;  Μάθε αν δεν γνωρίζεις. Εμείς εδώ είμαστε για να σε ενημερώνουμε. Ή μήπως περιμένεις τα χειρότερα για να ασχοληθείς επιτέλους μ αυτό το σοβαρό πρόβλημα;

volvipress.gr

Φωτογραφεία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.