Ιδιοκτήτες λεωφορείων, Περιφέρεια και στη… μέση οι μαθητές

leoforiaΑρκετές μέρες φαίνεται πως θα διαρκέσει η ταλαιπωρία γονιών και μαθητών των δημόσιων σχολείων απομακρυσμένων περιοχών, που δικαιούνται μεταφορά με λεωφορείο, καθώς τα μαθητικά δρομολόγια δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, όποια λύση και αν δοθεί στο θέμα με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Μακεδονίας- Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ διατύπωσε την εκτίμηση ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Περιφέρεια σχετικά με τα δρομολόγια, “για να διαπιστωθεί ποια είναι αυτά, ποιο το ενδιαφέρον να καλυφθούν, ποιος θα αναλάβει τι”. Όπως εξήγησε, από το αρχικό αυτό στάδιο, μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων, μεσολαβεί ένα διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα, κατά το οποίο “εάν δεν υπάρξει ρύθμιση για την αναδρομικότητα στα δεδουλευμένα, δεν πρόκειται να γίνει κανένα δρομολόγιο, γιατί δε θα μπορούσαν οι λεωφορειούχοι να μεταφέρουν δύο μήνες τους μαθητές, χωρίς να πληρωθούν, πληρώνοντας οι ίδιοι το διάστημα αυτό πετρέλαιο και οδηγούς”.

Χωρίς λύση μέχρι τον… Οκτώβρη

Πάντως, σύμφωνα με τον κ.Πεζίκογλου, ακόμη και στην περίπτωση που τελικά το αίτημα των ιδιοκτητών λεωφορείων για την αναδρομικότητα στα δεδουλευμένα γίνει αποδεκτό και στηριχθεί από ομάδα βουλευτών, το νωρίτερο που θα μπορούσε να εισαχθεί μία σχετική τροπολογία σε κάποιο νομοσχέδιο είναι την ερχόμενη Παρασκευή, που σημαίνει ότι η μεταφορά των μαθητών θα βρίσκεται στον “αέρα”, περίπου μέχρι τα τέλη του μήνα.

 

http://www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 + ten =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.