Ιστορίες Εγκλημάτων: Αγκαλιά Θανάτου (Φωτο & Βίντεο)

Το πρωί της Πέμπτης, 27/04/2017, προσέρχεται στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Βαρβάρας ο 61χρονος απόστρατος Αστυνομικός Γιάννης Εικοσπεντάκης, πατέρας της μικρής Στέλλας για να δηλώσει την εξαφάνιση της μέσα από το ίδιο τους το σπίτι.

Είπε στους πρώην συναδέλφους του ότι το ένα από τα δίδυμα παιδιά του, η εξάχρονη κόρη του Στέλλα η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εξαφανίστηκε μέσα από το σπίτι την ώρα που ο ίδιος κοιμόταν. Όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, το πρωί, που σηκώθηκε για να πάει τα παιδιά στο σχολείο, διαπίστωσε πως από το κρεβατάκι της λείπει η 5χρονη κόρη του μαζί με την αγαπημένη της κόκκινη κουβερτούλα.

Είχε δει το παιδί για τελευταία φορά το βράδυ όταν το έβαλε για ύπνο μαζί με τον αδελφό της. Στη συνέχεια πήγε πέταξε τα σκουπίδια, επέστρεψε στο σπίτι και πήρε τα φάρμακα του, τα οποία του δημιουργούν έντονη υπνηλία. Ισχυρίστηκε πως ξέχασε τα κλειδιά στην πόρτα και ενδεχομένως κάποιοι να μπήκαν στο σπίτι του καθώς βρήκε κάποια συρτάρια ανοιχτά, και να λείπει η μπιζουτιέρα της συζύγου του, η οποία είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για επέμβαση.

Όταν διαπίστωσε το πρωί την εξαφάνιση του παιδιού του μέσα από το ίδιο τους το σπίτι, έντυσε το δίδυμο αδελφό της Στέλλας, τον πήγε κανονικά στο σχολείο του και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου δήλωσε την εξαφάνιση.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να του κάνουν επίμονες ερωτήσεις, καθώς τους προξένησε εντύπωση το γεγονός πως πρώτα πήγε το αγοράκι στο σχολείο και στην συνέχεια κατήγγειλε την εξαφάνιση.

Κινητοποίηση

Η κινητοποίηση των αντρών της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις εξαφανίσεων ανηλίκων και το  Χαμόγελο του Παιδιού μέσω Amber alert δίνει στην δημοσιότητα την φωτογραφία της μικρούλας μαζί με όλα τα στοιχεία.
Οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ  μεταβαίνουν στο σπίτι απ όπου εξαφανίστηκε η μικρή, όπου το κάνουν “φύλλο και φτερό”, όμως δεν διαπιστώνουν ίχνη διάρρηξης ή έρευνας, στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Το μόνο που βρήκαν και πήραν μαζί τους, ήταν τα χάπια που παίρνει ο πατέρας, προκειμένου να εξεταστούν από ειδικούς και να διαπιστωθεί εάν είναι κανονικά συνταγογραφημένα.

Οι αστυνομικοί αμέσως κατάλαβαν η ληστεία ήταν σκηνοθετημένη.

Αυτό με τις αντιφάσεις και το γεγονός πως έψαξε ο ίδιος το σπίτι και μετά πήγε τον γιο του στο σχολείο αντί να απευθυνθεί άμεσα στην Αστυνομία, αφήνοντας υπόνοιες  διάρρηξης, εντείνανε τις υποψίες στους αστυνομικούς. Στο ερώτημα πως είναι δυνατόν κάποιος να μπει στο σπίτι και να πάρει το παιδί, εκείνος απάντησε πως ήταν σε σύγχυση και ότι η βαριά φαρμακευτική αγωγή του προκαλεί υπνηλία. Είπε μάλιστα ότι ίσως λόγω των χαπιών να άφησε τα κλειδιά στην πόρτα του σπιτιού, κάποιος μπήκε να κλέψει και τελικά να απήγαγε το παιδί.

Την έρευνα ανέλαβε αμέσως η Ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων. Οι έμπειροι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση ενδόμυχα φοβόντουσαν για το χειρότερο.

Το μακάβριο εύρημα

Ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό της μικρής οι αστυνομικοί στράφηκαν προς την κατεύθυνση του πατέρα. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά του. Ζήτησαν αμέσως να εξεταστεί ο δίδυμος αδελφός της μικρός Στέλλας, ο οποίος είπε στον ψυχολόγο ότι “μπήκαν κλέφτες στο σπίτι μας και άρπαξαν την αδελφούλα μου”. Αυτό μαρτυρούσε ότι ο πατέρας το είχε  “δασκαλέψει” να πει το σενάριο που έλεγε και ο ίδιος στους αστυνομικούς.
Μέσα στη νύχτα δόθηκε διαταγή να σαρώσουν την περιοχή με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ δόθηκε εντολή στον δήμο να μην αδειάσουν οι κάδοι σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων από το σπίτι της οικογένειας. Όσο οι ώρες περνούσαν τόσο μεγάλωναν οι φόβοι ότι το παιδί δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε έναν κάδο τα κοσμήματα που ο πατέρας είχε ισχυριστεί ότι άρπαξαν οι κλέφτες από το σπίτι.  Όταν έδειξαν τα κοσμήματα στον 61χρονο, ουσιαστικά του έδειξαν και τις αποδείξεις ότι είχαν στοιχεία πως έλεγε ψέματα, όμως αυτός επέμενε στο ίδιο σενάριο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 27/04/2017 σήμανε συναγερμός. Το άψυχο σώμα της μικρής Στέλλας  εντοπίζεται από τον αστυνομικό σκύλο  μέσα σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της οικογένειας, με τους  χειρότερους φόβους των αστυνομικών να επιβεβαιώνονται.

Η ομολογία

Αμέσως άλλαξαν τακτική απέναντι στον πρώην συνάδελφό τους.

Τον ενημέρωσαν για το αποτρόπαιο εύρημά τους και του ζήτησαν εξηγήσεις.
Ομολόγησε πως δεν είχε γίνει κλοπή και τότε ήρθε η δεύτερη ερώτηση, για την τύχη του παιδιού.

Εκεί ο μέχρι τότε “ψύχραιμος” 61χρονος αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του.  Ο 61χρόνος, πατέρας συνολικά τεσσάρων παιδιών (τα άλλα δύο από τον πρώτο του γάμο) ανέφερε στους αστυνομικούς στην κατάθεση του : «Εξ’ αιτίας του προβλήματος της Στέλλας, έπεσα σε κατάθλιψη με αποτέλεσμα εδώ και τρία χρόνια να παίρνω φαρμακευτική αγωγή. Με το που γεννήθηκαν τα παιδιά, εγώ και η γυναίκα μου κάναμε ένα τεράστιο λάθος. Το λάθος μας ήταν ότι εγώ ασχολιόμουν αποκλειστικά με τον Μάριο και η γυναίκα μου με την Στέλλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θέλει μόνο τη μαμά της και απέναντί μου να είναι επιθετική».

«Νωρίτερα, βρισκόμασταν στο σπίτι των κουμπάρων μας, οι οποίοι τα είχαν κρατήσει για να επισκεφθώ τη γυναίκα μου στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Μόλις φτάσαμε σπίτι έπρεπε πριν βάλω τα παιδιά για ύπνο, να τα κάνω μπάνιο. Πρώτα το μικρό αγόρι και ύστερα επιχείρησε να κάνω το ίδιο και με τη μικρή Στέλλα, αλλά αντιδρούσε και έκλαιγε».

«Την παρακάλεσα πάλι να την κάνω μπάνιο.. Εκείνη, εξακολουθούσε να μην θέλει, γιατί ήθελε τη μαμά της, όμως την έβαλα στο μπάνιο και προσπάθησα να την πλύνω.

Το παιδί συνέχισε να αντιδρά και να κλαίει χτυπώντας με, με τα χέρια της στην κοιλιά. Όπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν στο ύψος του στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει να με χτυπάει, μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άνοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Τα έχασα, τρομοκρατήθηκε και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι.  Πήρα τα χάπια μου και ήπια ένα ποτήρι κρασί. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μαύρες σακούλες σκουπιδιών».

«Όπως ήταν πεσμένη στο πάτωμα, έβαλα τη Στέλλα σε μία από αυτές τις σακούλες ξεκινώντας από το κεφάλι της και καταλήγοντας στα πόδια, η σακούλα έκλεινε στα πόδια της. Μετά σκέφτηκα να σκηνοθετήσω το χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος έκανε ληστεία. Ξέχασα να σας πω ότι στις σακούλες σκουπιδιών που έβαλα την Στέλλα, έβαλα και μία κόκκινη κουβερτούλα που πήρα από το κρεβάτι της, μη ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω να σας απαντήσω. Τις σακούλες με την Στέλλα, τις κρατούσα με τα δυο μου χέρια στην αγκαλιά μου. Κατέβηκα στο δρόμο και με τα πόδια πήγα σε έναν κάδο και εκεί μέσα άφησα την Στέλλα. Σε έναν άλλο κάδο, εκεί κοντά, πέταξα τα κοσμήματα της γυναίκας μου. Μετά πήγα στο κρεβάτι μου, όπου λόγω του κρασιού και των χαπιών που είχα πάρει, με πήρε ο ύπνος. Το πρωί, στις 7 παρά τέταρτο, ξύπνησα και πήρα τηλέφωνο το ΑΤ Αγίας Βαρβάρας και είπα ότι κάποιοι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μου», ανέφερε στους αστυνομικούς.

Στο βίντεο που τράβηξε μία κάμερα ασφαλείας ενός καταστήματος κοντά στο σπίτι της οικογένειας, φαίνεται ένας άνδρας να βγαίνει από το σπίτι στις 1.15 π.μ., να πετάει μια σακούλα σε κάδο σκουπιδιών και να συνεχίζει την πορεία του προς το σημείο, όπου εντοπίστηκε το σώμα της Στέλλας Εικοσπεντάκη.

Στον εισαγγελέα

Στις 28/4/2017 ο 61χρονος κατηγορούμενος πρώην αστυνομικός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και της περιύβρισης νεκρού. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, οδηγήθηκε στον τακτικό ανακριτή, όπου ζήτησε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς

Ο δράστης επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, είπε ότι η βαριά φαρμακευτική αγωγή που παίρνει του προκαλεί σύγχυση. Δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει όμως πως το παιδί πέθανε στην αγκαλιά του… Μιλάει για τραγικό δυστύχημα…

«Ζητάω συγγνώμη για ακόμη μία φορά για το κακό που έκανα, όμως έγινε κατά λάθος. Ποτέ δεν θα έκανα κακό στο ίδιο μου το παιδί. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη για αυτό που έγινε».

Με αυτά τα λόγια, ο 61χρόνος, συνταξιούχος αστυνομικός, έκλεισε την προανακριτική του απολογία, κατά την διάρκεια της οποίας ομολόγησε πως με τα ίδια του τα χέρια έκοψε το νήμα της ζωής της 6χρόνης κόρης του Στέλλας.

Ψυχρά και κυνικά, περιέγραψε πώς συνέβησαν όλα. Στην έκθεση αυτοψίας και κατασχέσεως, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης, περιγράφεται ότι το πτώμα της ανήλικης ήταν κανονικά ενδεδυμένο με παντελόνι ροζ χρώματος, μακρυμάνικη μπλούζα κίτρινου χρώματος και φανέλα λευκού χρώματος, καθώς επίσης και κάλτσες γκρι-ροζ χρώματος. Επίσης, φορούσε πάνα λευκού χρώματος, ενώ στα μαλλιά φορούσε λαστιχάκι ροζ χρώματος. Στα άνω και κάτω χείλη του πτώματος παρατηρήθηκαν εκχυμώσεις.

Ο αστυνομικός που εντόπισε το κοριτσάκι στο κάδο απορριμμάτων περιγράφει σοκαρισμένος στην κατάθεση του: «Πήγαμε στο σημείο που μας υπέδειξε ο κατηγορούμενος και βρήκαμε εντός κάδου απορριμμάτων μία μεγάλη μαύρη πλαστική σακούλα. Αφού ανοίξαμε αυτή τη σακούλα βρήκαμε μέσα της μία κόκκινη κουβέρτα και άλλη μία ίδια σακούλα δεμένη. Αφού ανοίξαμε αυτή τη σακούλα, είδαμε μέσα άλλη μία ίδια σακούλα δεμένη, την οποία ανοίξαμε και είδαμε το πτώμα της εξάχρονης».

Κατάθεση ιατροδικαστή

Μέσα στην δικογραφία της υπόθεσης, ο Ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης αναφέρει στην κατάθεση του πως το πτώμα της εξάχρονης έφερε θλαστικές εκχυμώσεις στο άνω και κάτω χείλος του στόματος.  Συγκεκριμένα κατέθεσε στους αστυνομικούς: «Είμαι ιατροδικαστής και υπηρετώ στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών. Κατά την αυτοψία και την κλινική εξέταση που διενήργησα εξωτερικά στο πτώμα, διαπίστωσα ότι έφερε θλαστικές εκχυμώσεις στο άνω και κάτω χείλος του στόματος. Έπειτα, ήρθα στην υπηρεσία σας και εξέτασα τον πατέρα της, όπου κατά την εξωτερική κλινική του εξέταση διαπιστώθηκε μια μικρή γραμμοειδής εσχαροποιημένη εκδορά στην πρόσθια επιφάνεια της αριστερής πηδεοκαρπικής άρθρωσης και δύο μικρές εσχαροποιημένες εκδορές στρογγυλού σχήματος στη ραχιαία επιφάνεια της αριστεράς άκρας χειρός».

Επεισοδιακή η συνάντηση στη ΓΑΔΑ

Στις 29/4/2017 η μητέρα της μικρής Στέλλας μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ, για να δει τον σύζυγο και δολοφόνο της εξάχρονης κόρης της στα κρατητήρια.

Η γυναίκα όρμησε και προσπάθησε να τον χτυπήσει, με τους αστυνομικούς να επεμβαίνουν άμεσα και να προσπαθούν να τη συγκρατήσουν. Όπως ανέφεραν αστυνομικοί που ήταν παρόντες, του φώναζε πως “είναι ηθικό χρέος μου να απαλλάξω το κοινωνικό σύνολο από σένα… Θα ησυχάσω μόνο όταν καταδικαστείς σε ισόβια”.

Η μητέρα της μικρής, Πόπη Εικοσπεντάκη, δήλωσε ότι ο δράστης δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του.

Από το φιλικό περιβάλλον φίλοι και πρώην συνάδελφοι του 61χρονου επί 30 χρόνια, είπαν ότι και στις δύο οικογένειες που έχει φτιάξει ήταν βίαιος. Πρώην συνάδελφοι του δράστη ανέφεραν ότι κατά καιρούς, ερχόταν η πρώην γυναίκα του στο Τμήμα και έκανε παράπονα για την βιαιότητα του. Για να φτάσει στο σημείο να πιάσει το παιδί από το λαιμό, ήθελε να το κάνει.

Δείτε το βίντεο


Η Απολογία στον Ανακριτή

Στις 02/05/2017 ο 61χρονος κατηγορούμενος οδηγείται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεσης και της περιύβρισης νεκρού. Στη θέα του παιδοκτόνου που οδηγείται ενώπιον του ανακριτή ακόμη και οι παρόντες πολίτες ξέσπασαν εναντίον του. Ο ίδιος με κεφάλι σκυμμένο μπήκε αμίλητος στο κτήριο 9 για να βρεθεί στο γραφείο της 15ης τακτικής ανακρίτριας.

Σε καμία από τις πέντε ερωτήσεις της ανακρίτριας δεν απάντησε ο 61χρονος πρώην αστυνομικός. Συγκεκριμένα η απολογία του κατηγορουμένου έχει εξής :

Τι απολογείσαι; «Αναφέρομαι στο από 2-5-2017 απολογητικό υπόμνημα το περιεχόμενο του οποίου επιβεβαιώνω ως αληθές και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

  • Ερώτηση: Ο θάνατος της κόρης σας επήλθε με την πίεση του κεφαλιού της πάνω στο στήθος σας όπως είχατε καταθέσει στην αστυνομία;
  • Απάντηση: Δεν απαντάω.
  • Ερώτηση: Κλείσατε το πρόσωπο της κόρης σας με το χέρι σας;
  • Απάντηση: Δεν απαντάω.
  • Ερώτηση: Όση ώρα σφίγγατε το θύμα προσπάθησε να φύγει και σας γρατζούνισε;
  • Απάντηση: Δεν απαντάω.
  • Ερώτηση: Προσπαθήσατε να την βοηθήσετε;
  • Απάντηση: Δεν απαντάω. Αρνούμαι να απαντήσω τι προβλήματα ύπνου έχω και για το θέμα της κατάθλιψης. Αιτούμαι την εξέταση μου από ειδικό ψυχίατρο.
  • Ερώτηση: Χτυπήσατε το παιδί πριν το σκοτώσετε;
  • Απάντηση: Δεν απαντάω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Ο 61χρονος έμεινε στο γραφείο της 15ης τακτικής ανακρίτριας για μικρό χρονικό διάστημα και κράτησε κλειστά τα χαρτιά καθώς δεν απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή, ενώ εμμένει στον ισχυρισμό του ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Αμέσως μετά οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα πήρε τελικά τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο μεταξύ, η σύζυγος του δήλωσε, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της, παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση. Ο δικηγόρος της Σπύρος Δημητρίου δήλωσε ότι η μητέρα αισθάνεται πλέον οργή για τον παιδοκτόνο.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι το έγκλημα ήταν σχεδιασμένο τόνισε πως: «τόση μεθοδικότητα χωρίς να είναι σχεδιασμένο, τι να πω… Μπράβο». Επιπλέον ο δικηγόρος ανέφερε πως στο απολογητικό του υπόμνημα επικαλείται ένα περιστατικό που επιβάρυνε τη ψυχολογική του κατάσταση.

Απολογητικό Υπόμνημα

Ο δράστης μετά την απολογία του με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στις φυλακές. Μονότονα, χωρίς καμία ντροπή, ο 61 χρόνος στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, αποκρινόταν «δεν απαντάω», ακόμα και στην ερώτηση για το εάν προσπάθησε να βοηθήσει την 6χρονη κόρη του Στέλλα, δεν έδωσε καμία απόκριση!

Την ίδια στιγμή στο απολογητικό του υπόμνημα, συνολικά τεσσάρων σελίδων, επιχείρησε να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, επικαλούμενος ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Παράλληλα, την ημέρα της κηδείας γης κόρης τους, ο 61χρονος εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της γυναίκας του, λέγοντας ότι του ζήτησε τις πιστωτικές κάρτες για να πληρώσει το δικηγόρο της, ενώ, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αναφέρεται σε ένα «μυστικό» που σημάδεψε την παιδική του ηλικία.

Ο 61χρονος, αναφέρει μεταξύ άλλων στο απολογητικό του υπόμνημα το οποίο κατέθεσε στην ανακρίτρια πως μεγάλωσε κάτω από αντίξοες συνθήκες και υποστηρίζει πως τον αποπλάνησε συγχωριανός του.

«Στην πιο ευαίσθητη ηλικία μου περίπου 6 -7 ετών εξαπατήθηκα από συντοπίτη μου ενήλικα, ο οποίος με παρέσυρε σε απομονωμένο χώρο και διέπραξε εις βάρος μου ότι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί πάνω στη σωματική μου- ψυχική μου – πνευματική μου ακεραιότητα. Ουδέποτε αποκάλυψα το δυσβάσταχτο αυτό μυστικό μου μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε με ότι φοβερές συνέπειες αυτό συνεπάγεται» .

«Ουδέποτε είχα όχι ειδική ψυχολογική υποστήριξη για το θέμα αυτό, αλλά ούτε από οικογενειακό ή στενό μου φιλικό μου περιβάλλον έτυχα κάποιας ευεργετικής συμπαράστασης. Τα προβλήματα από την κατάθλιψη εγίνοντο πιο έντονα προϊόντος του χρόνου και ο λόγος αυτό με υποχρέωσε να επισκεφθώ πολλάκις και επανειλημμένα τα κεντρικά ιατρεία της υπηρεσίας μας από το 2012 έως σήμερα» Μάλιστα εάν και έχει προβεί σε μια τόσο αποτρόπαια πράξη, αφαιρώντας τη ζωή της 6χρονης κόρης του όπως ο ίδιος ομολόγησε, καταφέρεται κατά της σύζυγο του, τονίζοντας:  «Σκεφτείτε ότι ακόμα και τώρα στη ΓΑΔΑ με επισκέφθηκε η τωρινή σύζυγος μου, μου ζήτησε τις πιστωτικές μου κάρτες και τα pin και εντελώς καλοπροαίρετα της τα παρείχα, προκειμένου όπως αποκαλύφθηκε την επομένη με αυτά να πληρώσει το δικηγόρο που σήμερα μαθαίνω ότι εμφανίζεται στα κανάλια και χωρίς να έχει λάβει επίσημα αντίγραφα της δικογραφίας με στιγματίζει (τι εύκολος στόχος πρέπει να είμαι πεσμένος κάτω!!) δηλώνοντας εμφατικά πόσο ψεύτικες είναι οι αιτιάσεις μου περί καταθλίψεως μου».

«Την επίμαχη ημέρα και ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν της ανθρωποκτονίας από μένα σε βάρος της ανήλικης κόρης μου Στέλλας, ειλικρινά είχα χάσει την αίσθηση χώρο – χρόνου και η αντίδρασή μου να πιέσω το κεφάλι της στο στήθος μου την ώρα που αυτή κλοτσούσε αντιδρώντας στο μπάνιο της που επιχείρησα να τη βοηθήσω, ήταν εκτός συνειδητότητός μου 100%. Ο πανικός μου εκ των υστέρων λειτούργησε σαν ντόμινο σε μια σειρά αντιδράσεων».

Ο 61χρόνος τόσο στην απολογία του όσο και στο υπόμνημα του, ζήτησε και πάλι την εξέταση του από ψυχιάτρους και επικαλέστηκε το «πένθος του» (!) «λόγω των αποτροπιαστικών γεγονότων που έχουν λάβει χώρα, όχι μόνο γιατί βρίσκομαι κάτω από την επήρεια ισχυρών φαρμάκων αλλά και οπωσδήποτε δεν είμαι στην κατάσταση της νηφαλιότητας εκείνης που κρίνεται αναγκαία» προκειμένου να μην απαντήσει σε καμία ερώτηση της ανακρίτριας.

Η Δίκη

Στις 21/03/2018 ξεκινά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη του 62χρονου πρώην αστυνομικού για την δολοφονία της μικρής Στέλλας Εικοσπεντάκη. Ενώ 13 ώρες μετά την σύλληψη του είχε ομολογήσει τις πράξεις του, μέσα στην δικαστική αίθουσα αρνήθηκε τα πάντα, και έκανε λόγο για ατύχημα.  Από την πλευρά της υπεράσπισης έγινε λόγος για μειωμένο καταλογισμό. Ο 62χρόνος κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στην εξάχρονη κόρη του και πως της έκλεισε το στόμα για να μην ξυπνήσει ο δίδυμος αδελφός της, Μάριος.

Κλαίγοντας, ανά διαστήματα αλλά και επιδεικνύοντας τεράστια ψυχραιμία όταν μιλούσε για χρήματα.

“Ζητώ συγνώμη απο τη σύζυγο μου και την κοινωνία”.

Ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας της έδρας έκαναν αλλεπάλληλες ερωτήσεις στον κατηγορούμενο για το εάν έβλεπε την 6χρόνη να πνίγεται όμως ο κατηγορούμενος  επέμενε πως όχι , γεγονός που έκανε τον εισαγγελέα εξοργισμένο να ξεσπάσει λέγοντας «Μας κοροϊδεύεις;».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οικονομικά του ζητήματα με τη σύζυγο του, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της απολογίας του σε αυτά, γεγονός που στηλίτευσε ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός υποστήριξε ακόμη στο δικαστήριο ότι στήριξε τη σύζυγό του οικονομικά και ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει χρήματα από τον κοινό τους λογαριασμό, την ημέρα της κηδείας της μικρής Στέλλας διότι φοβήθηκε ότι η μητέρα των παιδιών του θα τον προλάβαινε…. «Της άφησα 20.000 μετρητά. Ήθελα να τη βοηθήσω και για το παιδάκι μου το μικρό» είπε.

«Δεν ήθελα να κάνω κακό στο παιδί μου, στις φυλακές αποπειράθηκα δυο φορές να αυτοκτονήσω» υποστήριξε ο ίδιος και υποστήριξε ότι εκείνο το βράδυ είχε πάρει χάπια και είχε πιει κρασί.

Η κατάθεση της μητέρας

Με δάκρυα στα μάτια και δείχνοντας μια φωτογραφία της κόρης της, η κυρία Αλιφραγκή απευθυνόμενη πρώτα στο δικαστήριο και μετά στον σύζυγο της είπε: «Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά δεν μπορεί ο ίδιος ο πατέρας να αφαιρεί τη ζωή του παιδιού του… Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, κοιτάξτε το δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια».

Στη συνέχεια, η ίδια γύρισε προς το εδώλιο όπου κάθεται ο παιδοκτόνος για να του πει: «Κοίταξε την δεν ήταν για τα σκουπίδια το παιδί μου, δεν της άξιζε». Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να βρω αιτία. Αυτό το γιατί θα με βασανίζει για πάντα. Θα το δεχόμουν ότι ήταν ατύχημα αν φώναζε βοήθεια . Όχι αυτό που έκανε μετά. Το αποκορύφωμα ήταν τα σκουπίδια. Δεν θέλω να το πιστέψω..».

Με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της μικρής Στέλλας αναφέρθηκε όμως και στον γιο της, στον δίδυμο αδελφός της 6χρονης, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια της εκμυστηρεύτηκε: «Ο γιος μου δεν είχε καταλάβει κάτι. Μου είπε ότι η Στελλίτσα ήταν στο διπλανό κρεβατάκι και της κράταγε το χεράκι για να μην φοβάται. Πιστεύω ότι εκείνη την ώρα είχε φύγει και την έβαλε στο κρεβάτι για να κοιμηθεί ο Μάριος και να κάνει όλα τα άλλα. Είμαι σίγουρη ότι όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο το παιδί είχε φύγει…».

Η μητέρα της 6χρόνης αναφέρθηκε όμως και σε ένα άλλο περιστατικό που πραγματικά προκάλεσε σοκ σε όσους βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα. Την ημέρα της κηδείας της μικρής Στέλλας, ο σύζυγος της κρατούμενος στη ΓΑΔΑ έκανε μεταφορά χρημάτων από τον κοινό τους λογαριασμό, αφήνοντας της ένα μικρό ποσό. «Εγώ έψαχνα να κάνω την κηδεία της Στέλλας και αυτός ήθελε να κατοχυρωθεί μην του πάρω τα χρήματα», είπε.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε στο ακροατήριο και η κατάθεση του αστυνομικού, ο οποίος συμμετείχε στην εξιχνίαση του εγκλήματος, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια είπε: “Έχω δει δεκάδες πτώματα, η σκηνή που ανοίξαμε τον κάδο και έβγαλα μια σακούλα από την οποία μέσα είδα ένα παιδί σαν να κοιμάται, εμένα με έχει στιγματίσει…”.

Η καταδίκη

Στις 21/03/2018 ο εισαγγελέας της έδρας, Ματθαίος Μάκου, με μία σύντομη και εμπεριστατωμένη αγόρευση ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος.

«Όπως φάνηκε στην αρχή κι εγώ αμφιταλαντεύτηκα για την ύπαρξη μειωμένου καταλογισμού. Αποδέχομαι ότι έχει κάποια μορφή προβλήματος, κατάθλιψη. Αντιλήφθηκα από όσα είπε εδώ, ότι κράταγε το κορίτσι σε απόσταση αναπνοής, όταν του κράταγε το στόμα και τη μύτη. Δε θέλω να πάει αλλού η σκέψη μου… Θα μείνω σε αυτά που λέει. Δεν θα επαναλάβω τα εμφανή. Ότι πρόβλημα και να είχε, μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του μετά και ότι αφιέρωσε στην απολογία του ένα λεπτό στο κοριτσάκι του και δέκα λεπτά στα χρήματα.

Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχορραγούσε σχεδόν μάγουλο με μάγουλο. Δεν δέχομαι ότι δεν του πέρασε από το μυαλό, ότι θα πέθαινε. Δεν μπορεί 3-4 λεπτά να κοίταζε το σπίτι και να γύρναγε εδώ κι εκεί. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε. Τρελός δεν είναι, είναι συμφεροντολόγος. Έχει κάποια μορφή προβλήματος. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα αντιμετωπίζουν. Πρόκειται για μία από χειρότερες περιπτώσεις. Τι να πω τον καταλαβαίνω να κάνει δύο απόπειρες αλλά τον βλέπω ακόμα εδώ. Ζητάω την ενοχή του όπως κατηγορείται» τόνισε ο εισαγγελέας στην αγόρευση του.

Η απόφαση για τα όσα τράβηξε η 6χρονη Στέλλα στα χέρια του παιδοκτόνου ήταν ομόφωνη.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού και κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού. Απέρριψε κατά πλειοψηφία 6-1 το αίτημα για αναγνώριση των ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλλε Ισόβια κάθειρξη στον 62χρονο πρώην αστυνομικό που σκότωσε την 6χρονη Στέλλα και στην συνέχεια πέταξε το άψυχο κορμάκι τις στα σκουπίδια, τον Απρίλιο του 2017.

Έρευνα – επιμέλεια: Συντακτική ομάδα Volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 + 13 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.