Ισόβια για το φονικό έξω από νυχτερινό κέντρο στην Ποτίδαια

dikastirioΣε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 55 χρόνων καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 30χρονος ομογενής που κρίθηκε ένοχος για τη φονική συμπλοκή που σημειώθηκε πέρσι τον Ιούλιο, έξω από νυχτερινό κέντρο στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, κατά την οποία σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα τρία.

Το αιματηρό επεισόδιο φαίνεται ότι έγινε για τα μάτια μίας γυναίκας. Ο γεωργιανής καταγωγής κατηγορούμενος, συνεπλάκη αρχικά με μία παρέα τριών ανδρών, τους οποίους έσπευσαν να συνδράμουν φίλοι τους. Κάποια στιγμή, ο 30χρονος έφυγε από το σημείο, για να επιστρέψει λίγο αργότερα κρατώντας ένα όπλο, με το οποίο άνοιξε πυρ, μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων θαμώνων του μαγαζιού.

Από τα πυρά έπεσε νεκρός ένας 34χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ο 40χρονος αδελφός του, ο 45χρονος υπεύθυνος του νυχτερινού κέντρου κι ένας 29χρονος. Η Αστυνομία τον συνέλαβε λίγες ώρες αργότερα, ενώ μετά την απολογία του στον ανακριτή και την προφυλάκισή του, απέδρασε από τα κρατητήρια της Ασφάλειας Πολυγύρου. Ύστερα όμως από ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας εντοπίστηκε σε γιαπί και συνελήφθη εκ νέου.

Απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους, ο 30χρονος, που δήλωσε πυγμάχος, αρνήθηκε ότι ήταν ο δράστης του φονικού, χαρακτηρίζοντας ως ψευδείς τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων που τον αναγνώρισαν ως το άτομο που πυροβόλησε. Δεν μπόρεσε όμως να πείσει το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, πρόκληση σωματικών βλαβών, απόδραση, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μετά την ετυμηγορία επέστρεψε στις φυλακές.

makthes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9 − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.