Κάλεσμα για συμμετοχή στον 4ο Αγώνα Δρόμου Αμφίπολης

Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος ο Αγώνας Δρόμου Αμφίπολης, από την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στην Αρχαία Αμφίπολη.

Ο 4ος Αγώνας Δρόμου Αμφίπολης (Δ’ Βρασίδειος Δρόμος) διοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Σερρών, την ΔΗΔΕΚΑ του Δήμου Αμφίπολης και με την υποστήριξη του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο αυτή την ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση, που στέλνει μήνυμα άθλησης και ιστορίας σε μικρούς και μεγάλους.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Αμφίπολης (Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαίο Γυμνάσιο, Ακρόπολη, Βόρειο Τείχος, Αρχαία Γέφυρα) κατά την ημέρα του αγώνα. Επιπλέον, όλοι όσοι τερματίσουν θα πάρουν ένα ξεχωριστό αναμνηστικό μετάλλιο, το οποίο απεικονίζει το αρχαίο νόμισμα της Αμφίπολης.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις διαδρομές: Τον δρόμο 9.700 μ. για μαθητές/τριες Λυκείων και μεγαλύτερους (ώρα εκκίνησης 11:00), τον δρόμο 2.000 μ. για μαθητές/τριες Γυμνασίων και ελεύθερους αθλούμενους κάθε ηλικίας (ώρα εκκίνησης 11:05) και τον δρόμο 1.300 μ. για μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων (ώρα εκκίνησης 12:10).

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 3 Μαΐου στα e-mail eassegas.anmth@gmail.com και sersegas@gmail.com, αλλά ακόμη και την ημέρα του αγώνα, Κυριακή 6 Μαΐου, για όσους προσέλθουν και εγγραφούν στη Γραμματεία Αγώνων το αργότερο στις 09:30 το πρωί, δηλαδή τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν από την καθορισμένη ώρα έναρξης.

«Ακρογωνιαίος λίθος ανάπτυξης του πολιτισμού, ήδη από την αρχαιότητα, ήταν ο αθλητισμός. Μ’ αυτό το σκεπτικό σήμερα διοργανώνουμε τον 4ο Βρασίδειο Δρόμο. Το σύνθημά μας είναι: Τρέχουμε στην Αμφίπολη, γνωρίζουμε την ιστορία της! Μία ιστορία πλούσια, την οποία οφείλουμε να γνωρίζουμε, γιατί είναι πάντοτε εκείνη που μας διδάσκει και μας οδηγεί», δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Λιούμπας και συμπλήρωσε: «Καλούμε όλους τους αθλούμενους να συμμετάσχουν σε διαδρομές που είναι βατές, τόσο για αθλητές υψηλού επιπέδου όσο και για όσους ασχολούνται με τον μαζικό αθλητισμό. Ο καθένας από εμάς μπορεί να έρθει με τα παιδιά του και να τρέξει είτε στον Δρόμο 9.700 μ. πέριξ των τειχών της Αμφίπολης με αφετηρία και τερματισμό στο Αρχαιολογικό Μουσείο, είτε στον Δρόμο 2.000 μ. Μαθητών Γυμνασίων και όσων άλλων επιθυμούν, πέριξ του εσωτερικού τείχους της πόλης, είτε στον Δρόμο 1.300 μ. για Μαθητές Δημοτικού με αφετηρία το Αρχαίο Γυμνάσιο της Αμφίπολης, όπου και θα ξεναγηθούν τα παιδιά».

Ο κ. Λιούμπας κατέληξε απευθύνοντας τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»: «Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Διεθνούς Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ για την υποστήριξή τους. Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή 6 Μαΐου στην Αμφίπολη, για να ζήσουμε μαζί έναν όμορφο αγώνα δρόμου, σ’ έναν χώρο γεμάτο ιστορία, που έχει πολλά να μας διδάξει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.