Μήνυση κατ αγνώστων θα καταθέσει ο δήμος Βόλβης

kleftesΜε ομόφωνη απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βόλβης ορίζει πληρεξούσιο δικηγόρο τον Κυριάκο Νάνο για παροχή Νομικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα:

  1. Για την σύνταξη μήνυσης – έγκλησης κατ αγνώστων για πράξεις του άρθρου 382 του Π.Κ. για το περιστατικό της 29ης Μαΐου 2016 στο δημοτικό μηχανοστάσιο που βρίσκεται στην θέση “Καλατράβα” στην ΔΚ Σταυρού του δήμου Βόλβης

Αριθμός απόφασης 418/2016 Σταυρός 03/08/2016 Δημοσίευση στην Διαύγεια 21/09/2016

Τι αναφέρει το άρθρο 381 και 382 του Π.Κ

Άρθρο 381. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 1. Όποιος με πρόθεση καταστρέφει ή βλάπτει ξένο (ολικά ή εν μέρει) πράγμα ή με άλλον τρόπο καθιστά ανέφικτη τη χρήση του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. 2. Αν η φθορά έχει αντικείμενο πράγμα ευτελούς αξίας ή η ζημία που προξενήθηκε από τη φθορά είναι ελαφρά, ο υπαίτιος τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.

Άρθρο 382. Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. 1. Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών τιμωρείται η φθορά ξένης ιδιοκτησίας της πρώτης παραγράφου του άρθρου 381, αν έγινε χωρίς πρόκληση από τον παθόντα. 2. Με την ποινή της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται ο δράστης, αν το αντικείμενο της πράξης που προβλέπεται στην πρώτη παράγραφο του άρθρου 381: α) είναι πράγμα που χρησιμεύει για κοινό όφελος. β) είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. γ) η φθορά έγινε με φωτιά ή με κάποιο από τα μέσα που προβλέπει το άρθρο 270. 3. Αν στην πράξη της πρώτης παραγρ. συμμετείχαν δύο ή περισσότεροι ή συντρέχει και μία από τις περιπτώσεις της δεύτερης παραγράφου, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. 4. Όποιος προκαλεί κατά τους όρους του προηγούμενου άρθρου φθορά ή βλάβη αρχαιολογικού ή καλλιτεχνικού ή ιστορικού μνημείου ή αντικειμένου τοποθετημένου σε δημόσιο χώρο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 − 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.