Μήπως να ηρεμήσουμε λίγο;

ηρεμίαΠάσχα ήταν και πέρασε. Αν η υπερβολή είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά μας στην αφ΄ υψηλού μουρμούρα και το υπερφίαλο εγώ, δεν μας πιάνει κανείς.

Λες του άλλου, της άλλης, χρόνια πολλά για τη γιορτή του – της, “δεν γιορτάζω είμαι άθεος σου λέει” και σε μπλοκάρει. Δηλαδή στην πραγματική ζωή θα σου έκοβε την καλημέρα; Κι αν τον έβριζες, τι θα έκανε;

Αγόρασαν ρεφενέ τρεις οικογένειες ένα αρνί, να το ρίξουν λίγο έξω, να ξεχάσουν την καθημερινή μαυρίλα κι ακολουθεί σχόλιο. “Ντροπή σας βάρβαροι, δολοφόνοι των ζώων”

Καίνε τον “Ιούδα” κατ΄έθιμο στη μισή Ελλάδα, τον προδότη κανείς δεν αγάπησε σ΄αυτόν τον τόπο, άλλο την προδοσία και ποιος είδε τον πολιτικά ορθό ημιμαθή και δεν φοβήθηκε. “Είναι αντισημίτες, ναζί, τον καίνε επειδή είναι Εβραίος. ” Το ότι λατρεύουν τον Χριστό που επίσης ήταν Εβραίος, αδιάφορο.

Το από Τουρκοκρατίας έθιμο επιτάσσει να πέφτουν τουφεκιές, που στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε άναμμα μικρών βεγγαλικών και κάποιοι πάνε και σκοτώνονται γιατί κουβαλούν έξω από τις εκκλησίες το πυρπολικό του Κανάρη ‘όπως ήταν φορτωμένο με πυρομαχικά, πριν ανατινάξει την Τουρκική ναυαρχίδα.

Βάζεις για το έθιμο πάλι ένα δημοτικό τραγούδι και σου κοπανά ο άλλος στη διαπασών την ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν. Νοστάλγησε τα μικράτα του στην Άνω Κωλοπετινίτσα, που τον νανούριζε η μάνα του με κλασική μουσική

Δεν αντέχει λέει ο άλλος τις καμπάνες την Μεγάλη Παρασκευή. Και γιατί καλό μου πήγες κι αγόρασες σπίτι δίπλα στην εκκλησία;

Ανεβάζεις ένα ανέκδοτο, να φτιάξει λίγο το κέφι και σχολιάζει ο άλλος. “Ντροπή σου μεγαλοβδομαδιάτικα, αμαρτωλή.

Ατέλειωτος κατάλογος που δεν έχει νόημα να τον συνεχίσω.

Επαναλαμβάνω, μήπως να ηρεμούσαμε λίγο, όλοι;
“Μέτρον άριστον” σας λέει κάτι; Μπα! δεν νομίζω!

Niki Vikou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty + 18 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.