ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Βόλβης

boutarisΜήνυση στον Άρειο Πάγο πρόκειται να καταθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης αναφορικά με την υπόθεση της Βόλβης και τα ζητήματα που προέκυψαν με την Πολεοδομία και την επίβλεψη μελετών εξαιτίας του «Καλλικράτη».

Αυτό ανέφερε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος κατηγόρησε μεταξύ άλλων τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών πως «δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα». Ο κ. Μπουτάρης κατά την ομιλία του χαρακτήρισε επίσης «δικομανή» τον δικηγόρο του δήμου Βόλβης.

Η διαμάχη μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και Βόλβης ξεκίνησε όταν εργολάβος, εκμεταλλευόμενος τις δυσλειτουργίες που προέκυψαν από τον «Καλλικράτη», ζήτησε να αποζημιωθεί με δεκάδες εκατομμύρια για έργα που δεν εκτέλεσε και προσέφυγε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του Δήμου Βόλβης, κερδίζοντας την υπόθεση.

Ο δήμος Βόλβης με τη σειρά του στράφηκε κατά του δήμου Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας ότι υπόλογος είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης, επειδή η Βόλβη δεν είχε οργανωμένες πολεοδομικές υπηρεσίες και όφειλαν οι αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκη να επιβλέπουν τις συγκεκριμένες μελέτες.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2014 ανακάλεσε ο ίδιος τα σχέδια καθορισμού συμβατικής αμοιβής για τις επίμαχες πολεοδομικές μελέτες, μελέτες κτηματογράφησης και λοιπές μελέτες που είχαν ανατεθεί από τους πρώην Δήμους Αρέθουσας και Εγνατίας, τους οποίους διαδέχθηκε από 01.01.2011 ο Δήμος Βόλβης.

Την παραπάνω απόφαση του δημάρχου ακύρωσε ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, κάνοντας δεκτές τις προσφυγές του Δήμου Βόλβης και της μελετητικής Εταιρείας «Γαία Α.Ε. Μελετών – Δ. Μαμούνης και ΣΙΑ»

Σχετικό άρθρο δείτε ΕΔΩ

 

news.makedonias.gr

3 thoughts on “ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Βόλβης

  1. Και οι πρωταγωνιστές αυτής της Ιστορίας που ξεκίνησε το 2001 είναι σήμερα Αντιδήμαρχοι και πιθανών να είναι και τον Σεπτέμβριο ξανά.

  2. Θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ο Δήμαρχος πριν την ολοκληρωτική συγκρότηση του Δ.Σ το ποιους πραγματικά θα ορίσει ως Αντιδημάρχους.
    Η χρήση – αξιοποίηση στελεχών που σχολιάζονται αρνητικά σε όλη την Δημοτική επικράτεια όχι μόνο για το παρελθόν τους , αλλά και για την ανικανότητα τους και την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα, θα σημαίνει ότι αποπληρώνονται οι προεκλογικές υποσχέσεις στις ανίερες συμμαχίες .
    Αυτό όμως θα είναι ένα τεράστιο λάθος του Διαμαντή Λιάμα και απεύχομαι να το διαπράξει.
    Οι εκλογές τελειώσανε, και οι επόμενες θα γίνουν σε 5 χρόνια, το οποίο είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Αν ο Διαμαντής το εκμεταλλευτεί κατάλληλα, θα μπορέσει παρακάμπτοντας όλους αυτούς τους κηφήνες, να αποδείξει ότι είναι ο κατάλληλος Δήμαρχος, ουσιαστικά εξουδετερώνοντας τους, και στέλνοντας τους εκεί που πρέπει, στην ανυπαρξία.
    Δεν μπορούμε να συζητούμε για το μέλλον σέρνοντας μαζί μας την λάσπη του παρελθόντος.
    Στην παράταξη του Διαμαντή Λιάμα υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι , που μπορεί να τους αξιοποιήσει και να δώσει το μήνυμα ότι πραγματικά θέλει να αλλάξει τα πράγματα και ότι δεν είναι δέσμιος του αμαρτωλού παρελθόντος που συνεχίζει να μολύνει τον Δήμο μας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.