Νέος Συνδυασμός “Μένουμε Δήμο Βόλβης – Ούτε Φυγή / Ούτε υποταγή”

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ “STATUS” TΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ -2019 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

Συνδημότες-Συνδημότισσες,

Καθώς η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας συνεχίζεται και βαθαίνει, όλο και περισσότεροι πολίτες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι κανένας «αυτοδιοικητικός συνδυασμός» δεν μπορεί να κάνει θαύματα, ούτε και να φέρει τις πολυπόθητες αλλαγές αν δεν προηγηθεί μια διαδικασία βαθιάς αλλαγής του «κοινωνικού στάτους» στην συνολική κοινωνική διαστρωμάτωση που απευθύνεται.

Σήμερα μετά από (7) χρόνια παρατεταμένης ύφεσης και μνημονίων, το πρωτογενές κοινωνικό υλικό δομήθηκε και δημιούργησε την κρίσιμη μάζα πολιτών με την οποία θα χτιστεί το νέο πρόσωπο της Τ.Α. Χρειάστηκε τελικά μια καταστροφική οικονομική κρίση για να απελευθερωθούν εκείνες οι κοινωνικές δυνάμεις που μπορούν να κάνουν την αλλαγή αυτή πραγματικότητα.

Όλες αυτές οι σκέψεις και διαπιστώσεις που εκφράζονται από αξιόλογους σκεπτόμενους συμπατριώτες μας, αποτέλεσαν την αφορμή για την συγκρότηση του συνδυασμού «ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ –ΟΥΤΕ ΦΥΓΗ/ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ». Δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα πολιτών που λειτούργησε ως πόλος έλξης, συσπειρώνοντας κοντά της ανθρώπους που κατανοούν και αντιμετωπίζουν την κρίση όχι ως τυχαία διαδικασία, αλλά ως ευκαιρία εξέλιξης της τοπικής κοινωνίας.

Ο συνδυασμός «ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ –ΟΥΤΕ ΦΥΓΗ/ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ» γνωστοποιεί δημόσια σήμερα την πρόθεση του να παρέμβει στα κοινά της περιοχής και να διεκδικήσει την ηγεσία του Δήμου Βόλβης στις Δημοτικές εκλογές του 2019. Δεν είμαστε «ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ» συνδυασμός, δεν προβάλουμε πρόσωπα, αλλά πρόγραμμα & όραμα!

Ο υποψήφιος μας που θα ηγηθεί στις δημοτικές εκλογές του 2019 θα εκλεγεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες από τα μέλη μας, με την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα. Στην προσπάθεια μας αυτή θεωρούμε δεδομένη την άρνηση του τοπικού κατεστημένου ως μέσο έκφρασης της αντίθεσης του, που επιμένει με έναν τρόπο σχεδόν δογματικό (εν είδει συμπαντικής σταθεράς) σε κάθε προσπάθεια που αφορά την «παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη».

Οποιαδήποτε κοινωνική & οικονομική αλλαγή που προωθείται προκαλεί «αλλεργία» στο τοπικό κατεστημένο, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να την υποβαθμίσει και τελικά να την ακυρώσει!!! Η μεγάλη πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας κουρασμένη από την υφιστάμενη κατάσταση και γνωρίζοντας ότι πρέπει να πορευθεί σε δύσκολο δρόμο για πολλά χρόνια ακόμα, αναζητά ένα πλάνο το οποίο θα περιλαμβάνει σαφές χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες πολιτικές που θα αφορούν τη ζωή τους. Έχει αλλάξει προτεραιότητες που σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τις «απολιθωμένες πρακτικές» του εγχώριου κατεστημένου στην περιοχή!!!

Ο δρόμος έως τις επόμενες Δημοτικές εκλογές του 2019 θα είναι μακρύς και επίπονος, όμως η αρχή έγινε και τίποτα πλέον δεν μπορεί να ξαναγίνει όπως πριν. Έως τότε θα είμαστε σε συνεχή προσπάθεια και ενεργό δράση!!!

Συνδημότη & Συνδημότισα,

Ο συνδυασμός ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ -ΟΥΤΕ ΦΥΓΗ/ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ μετά απο (2)ετή “κοινωνική ζύμωση” συγκροτήθηκε επίσημα σε σώμα την 25/05/2017 και αποτελεί μια πρωτοβουλία ενεργών πολιτών-δημοτών που επιθυμούν να παρέμβουν στα κοινά της περιοχής για να πουν ένα μεγάλο «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» στο εντελώς παρηκμασμένο και διεφθαρμένο Ελληνικό πολιτικό σύστημα που ερημώνει την χώρα, καταργεί την αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, και στερεί από τις τοπικές κοινωνίες το πιο πολύτιμο πράγμα που μπορεί να διαθέτουν: Την ΕΛΠΙΔΑ!!!

Αλλά οι Δήμοι είναι «ΑΥΤΟδιοίκηση»!!!

Ο Δήμος είναι η βασική μονάδα πολιτικής και οικονομικής δραστηριότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα πρέπει να λειτουργεί  ως «μικρή κυβέρνηση»  στα θέματα που τον αφορούν όπως η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική προστασία της τοπικής κοινωνίας!!!

Οι  Δήμαρχοι είναι πολιτικοί και όχι δημόσιοι υπάλληλοι!!!
Δίνουν λογαριασμό στους δημότες τους και όχι στο κράτος!!!
Είναι υποχρεωμένοι να βρίσκουν λύσεις  στην υπάρχουσα πραγματικότητα και με τις πολιτικές τους να την μετασχηματίζουν προς όφελος των δημοτών!!!

Στόχος του συνδυασμού μας είναι η ανατροπή αυτής της αρνητικής κατάστασης που πλήττει και αποσταθεροποιεί την τοπική κοινωνία δημιουργώντας ένα “σπιράλ διαρκούς υπανάπτυξης” σε συνδυασμό με ένα συνεχόμενο κύκλο φτωχοποίησης και υψηλής ανεργίας στο μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνικής διαστρωμάτωσης.

Θέλουμε να υιοθετήσουμε νέες πολιτικές και οικονομικούς όρους  με κοινωνικό περιεχόμενο, εφαρμόζοντας  ένα εναλλακτικό μοντέλο ενδογενούς ανάπτυξης  με την εκμετάλλευση των διαθέσιμων «επενδυτικών κεφαλαίων ανταποδοτικού χαρακτήρα»  από το διεθνές δίκτυο «κοινωνικών  τραπεζών» και  «ιδιωτών θεσμικών επενδυτών»  στην κοινωνική οικονομία, εφαρμόζοντας “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ PROJECT” που στοχεύουν κατα προτεραιότητα σε υποβαθμισμένες περιοχές της δημοτικής επικράτειας με αυξημένες ανάγκες παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Η «Αυτοδιοικητική Προοπτική» για εμάς ονομάζεται «Ενδογενής Τοπική Ανάπτυξη»!!!

Το σημερινό αντιπαραγωγικό πρόσωπο του Δήμου που απομυζά πόρους (ευρωπαϊκούς ή άλλους) ανακόπτει την ανάπτυξη και μειώνει την τοπική ανταγωνιστικότητα χωρίς μάλιστα να διαφαίνεται ο τρόπος εξόδου από αυτή τη δίνη.

Πρέπει επειγόντως να μετατραπεί σε αρωγό και υπηρέτη της τοπικής κοινωνίας και το κυριότερο σε μοχλό τοπικής αναπτυξιακής ανασυγκρότησης!!!  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.

Η γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Βόλβης διαθέτει αδιαμφισβήτητα στρατηγικά & συγκριτικά πλεονεκτήματα!!!
Η αρνητική οικονομική κατάσταση που σήμερα αντιμετωπίζει στο σύνολό της η περιοχή, μπορεί να αναστραφεί πολύ πιο γρήγορα από ότι φαντάζονται μερικοί και να αποδώσει ωφέλειες για όλους τους κοινωνικούς εταίρους!!!

O δρόμος έως τις δημοτικές εκλογές του 2019 είναι μακρύς και το όραμα για να χτίσεις ένα καλύτερο μέλλον απαιτεί  την απαραίτητη  χρονική περίοδο «ενημέρωσης & ζύμωσης» της τοπικής κοινωνίας.

Θα εκμεταλλευτούμε το δεδομένο αυτό με συνεχή προσπάθεια και οριζόντιες δράσεις που θα στοχεύουν στην κοινωνική δικτύωση με προβολή των αναπτυξιακών σχεδίων & προγραμματικών θέσεων μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ «agenda 2019»

Το πρόγραμμα μας «agenda 2019» που θα παρουσιάσουμε στις Δημοτικές εκλογές του 2019 είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο διαχείρισης των διαθέσιμων φυσικών πόρων και της αξιοποίησης του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, χρησιμοποιώντας ένα αυστηρά προδιαγεγραμμένο (5) έτές πρόγραμμα έργων-γέφυρα 2019-2023, με σαφή προσανατολισμό τη μετάβαση από μια υφιστάμενη κατάσταση σε ένα επιθυμητό μελλοντικό στάτους. Οργανωτικά η δομή της «agenda 2019» ειναι το δικό μας ΔΗΜΟΤΙΚΟ MASTER PLAN που αποτελείται λειτουργικά από (4) ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑ ΓΕΦΥΡΕΣ που η εφαρμογή τους θα βάλει τον Δήμο Βόλβης σε μια βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά.

1. Αναπτυξιακά εργαλεία Δήμου Βόλβης,
2. Δημοτικές ζώνες υψηλής πρωτογενούς & δευτερογενούς παραγωγικότητος,
3. Δημοτικά δίκτυα κοινωνικής επιχειρηματικότητος,
4. Δημοτικά δίκτυα κοινωνικής πρόνοιας.

Στηρίχθηκε στον βασικό κορμό (14) οικονομοτεχνικών μελετών (σκοπιμότητος-βιωσιμότητος) της τεχνικής ερευνητικής ομάδας (SIP-Tech Team). Η ερευνητική ομάδα του συνδυασμού (SIP-Tech Team) έχει προσαρμόσει «Τεχνολογίες Πυρήνα» στα δεδομένα του Δήμου Βόλβης οι οποίες είναι ουσιώδεις στην απόκτηση & διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για την δυναμική είσοδό του στο σύγχρονο αναπτυξιακό περιβάλλον. Ουσιαστικά το πρόγραμμα «agenda 2019» είναι μια διαδικασία μεταφοράς τεχνογνωσίας (know-how) και τεχνολογικής διάχυσης (Dissemination of technology), όπου οι τεχνολογίες πυρήνα εξαπλώνονται στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή-στόχο που είναι η επικράτεια του Δήμου Βόλβης.

* Για τις ανάγκες της ανοικτής διαβούλευσης του σχεδίου μας «agenda 2019» έχουν κατασκευαστεί (14) αντίστοιχες αρχιτεκτονικές μακέτες τις οποίες χρησιμοποιούμε για την καλύτερη κατανόηση των προγραμματικών θέσεων μας από τους δημότες σε προκαθορισμένες παρουσιάσεις.

Και τέλος απορρίπτουμε την άρνηση του τοπικού κατεστημένου ως μέσο έκφρασης προς κάθε προσπάθεια “καινοτομικής αλλαγής στην περιοχή”, καθώς και την επιθετική κριτική και λασπολογία ως “απολιθωμένες τακτικές” που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές…πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ & ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ!!!
ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!!

Ο Δημοτικός συνδυασμός “ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ- ΟΥΤΕ ΦΥΓΗ/ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ” είναι εδώ και ήρθε για να μείνει!!!

Φιλικά
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΠΔΕ)
Ιστότοπος συνδυασμού: (Ενεργός από 15/06/2017) http://volvi2019.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 + nine =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.