Ο Δήμαρχος Βόλβης σε σύσκεψη για τα νέα διόδια στην Εγνατία οδό

Να διεκδικήσουν την άμεση λειτουργία αναλογικών διοδίων που θεωρούνται τα πιο δίκαια, να επαναδιαπραγματευθεί ο υπουργός Μεταφορών τη συμφωνία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και να ζητηθεί η μείωση της τιμής των διοδίων αποφασίστηκε χθες (Τετάρτη) στην Καβάλα, από τους δημάρχους των περιοχών που διέρχεται η Εγνατία Οδός και θίγονται από τα νέα διόδια.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κοζάνης κ.Ιωαννίδη και συμμετείχαν 10 δήμαρχοι. Αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό κ.Σπίρτζη.

Επίσης, συζήτησαν το ενδεχόμενο να προσφύγουν νομικώς και συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν όλοι οι δήμαρχοι μέσω των Π.Ε.Δ. σε διάστημα 15 ημερών από σήμερα για να εξετάσουν τις νεότερες εξελίξεις και να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματα τους.

Η κ. Τσανάκα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συντονισμένων κινητοποιήσεων που θα γίνουν με πρωτοβουλία των δημάρχων την ίδια ημέρα, έτσι ώστε να δείξουν την αντίδρασή τους για το μεγάλο αριθμό νέων σταθμών διοδίων, ενώ σε ότι αφορά την Καβάλα η θέση της Άσπρης Άμμου που επελέγη εκτιμήθηκε ότι είναι εντελώς ακατάλληλη.

Το παρών έδωσαν:
– η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα,
– ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,
– ο πρόεδρος του ΔΣ Παγγαίου Κώστας Γάκης,
– ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος,
– ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, και
– ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης,
– ο πρόεδρος του ΔΣ Ιωαννιτών Γιώργος Παπαδιώτης,
– ο δήμαρχος Βοΐου-Σιάτιστας Δημήτρης Λαμπρόπουλος και
– ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας

ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 + 13 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.