Ο δήμος Βόλβης «θωρακίζεται» για το χειμώνα

liamas-sinedriasiΤο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης συνεδρίασε, υπό την προεδρία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση των όποιων επικίνδυνων φυσικών φαινομένων (πλημμύρες, παγετός κλπ) της χειμερινής περιόδου 2016-2017.

Η δημόσια συνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων, έγινε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης στον Σταυρό.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας παρουσίασε με λεπτομέρειες την υφιστάμενη κατάσταση στην επικράτεια του δήμου Βόλβης και τον δρομολογούμενο σχεδιασμό για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων. Αναφέρθηκε στην πορεία των έργων για τον καθαρισμό των ρεμάτων και τις μεγάλες παρεμβάσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι όποιες έχουν ήδη δημοπρατηθεί. Επισήμανε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί ο δήμος για τις καταστροφικές πλημύρες του 2014, πήρε τρίτη παράταση και ισχύει έως τις 10 Δεκεμβρίου 2016.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Βόλβης για την Πολιτική Προστασία Ευστράτιος Καλούδης παρουσίασε τις δράσεις, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι εγκυμονούντες κίνδυνοι από έντονα καιρικά φαινόμενα, ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης Παράσχος Αγιάνογλου, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού και η εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ελισάβετ Τσιβούλη, μίλησε για το οργανωτικό πλαίσιο αντιμετώπισης επικίνδυνων φαινομένων.

Στις δράσεις που υλοποιούν, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δασαρχείο Σταυρού, Ελληνική Αστυνομία, Κέντρο Υγείας Ν. Μαδύτου) οι αντιδήμαρχοι καιοι πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Βόλβης.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν: ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής προστασίας Δήμου Βόλβης Ευστράτιος Καλούδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολος Καρακίτσος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Γεώργιος Δεμερτζής, ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Αντωνιάδης, οι πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρού και Βρασνών Χρήστος Γκολιδάκης και Στέλιος Χρυσαφούδης και ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Φιλαδελφίου Ιωάννης Φωτιάδης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Βόλβης Χρήστος Κοπατσάρης, οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ελισσάβετ Τσιβούλη και Μιχαήλ Καρκιώτιογλου, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέας Μαδύτου Αντώνης Στοΐτσας και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Κέντρου Ευστράτιος Γκλεζάκης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Απολλωνίας Παναγιώτης Δαμάχης και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Τμήματος Ιωάννα Ευθυμίου, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας Κων/νος Χαλκίδης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σταυρού Κων/νος Αβραμίδης, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Σταυρού Ευφημία Γιωτοπούλου, η εκπρόσωπος Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γεωργίου Αικατερίνη Πεχλιβανίδου, ο εκπρόσωπος της 1ης ταξιαρχίας καταδρομών Γεώργιος Βασιλάκης και ο εκπρόσωπος της Δ/νσης συντήρησης & αποκατάστασης της Εταιρείας «Εγνατία Οδός» Α.Ε. Κυριάκος Αναγνωστόπουλος.

dimosvolvis.gr

2 thoughts on “Ο δήμος Βόλβης «θωρακίζεται» για το χειμώνα

  1. Πολύ κατατοπιστικό το βίντεο αλλά σε λάθος άρθρο κατά την γνώμη μας κάνατε την ανάρτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.