Ο Δήμος Ευρώτα ανακηρύχθηκε «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2017»

evrotasO Δήμος Ευρώτα ανακηρύχθηκε «Ευρωπαϊκή Πόλη του Αθλητισμού 2017» σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από την ACES EUROPE, στην αίθουσα 202 του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Ευρώτα, κ. Γιάννης Γρυπιώτης, “ο Δήμος  με συμμάχους τους πολίτες, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, τις αδελφοποιημένες Ευρωπαϊκές Πόλεις, τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αθλητισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.Α.Ν.), διεκδίκησε και πέτυχε την ανακήρυξή του σε «Ευρωπαϊκή Πόλη του Αθλητισμού 2017».

Η βράβευση αυτή θα αναδείξει τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού και θα οδηγήσει σε ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου. Επιπλέον, θα βοηθήσει στην κατανόηση της αναγκαιότητας της μεθοδικής ανάπτυξης του στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ενδυνάμωση της οικονομίας του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, θα συμβάλλει, μέσα από μία σειρά πολιτιστικών και αθλητικών ενεργειών και πρωτοβουλιών, στην προβολή του Δήμου, σε πανελλαδικό, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα αναδειχθούν τα πολιτιστικά αξιοθέατα του Δήμου, αλλά και τα τοπικά παραδοσιακά του προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και τα εσπεριδοειδή. Καταλήγοντας να επισημάνω, ότι η ανακήρυξη του Δήμου σε «Ευρωπαϊκή Πόλη του Αθλητισμού 2017» θα επισπεύσει την υλοποίηση μελετών για τη δημιουργία των απαραίτητων έργων υποδομής σε όλη τη δημοτική επικράτεια”.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο θεσμό, από την αρχή της ίδρυσης του, έχουν λάβει μέρος πάνω από 300 Ευρωπαϊκές Πόλεις, ενώ ο Δήμος Ευρώτα ταξιδεύει στην Ευρώπη εκπροσωπώντας τη χώρα μας.

Ο θεσμός EUROPEAN TOWN OF SPORT 2017 διοργανώνεται από την ACES EUROPE (www.aceseurope.eu)  μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τις Βρυξέλλες. Η απονομή αυτών των βραβείων βασίζεται στις αρχές της υπευθυνότητας και ηθικής, πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός είναι στοιχείο συσπείρωσης της κοινωνίας, βελτίωσης της ποιότητας ζωής, ενώ συμβάλλει στην ψυχοσωματική ευεξία καθώς και στην ενσωμάτωση κοινωνικών ομάδων στην κοινότητα.

Ο Δήμος Ευρώτα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Νομού Λακωνίας στην Πελοπόννησο. Έχει πληθυσμό 17.755 απαρτίζεται από πολυάριθμα χωριά και έδρα του είναι η Σκάλα.

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 + eleven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.