Πρέπει να γίνουν πολλά στον δήμο Βόλβης για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος

strimonikosΘα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η τουριστική βιομηχανία, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, μπορεί να στηρίξει την οικονομία του τόπου.

Ανταγωνιστικότητα, εποχικότητα, προσβασιμότητα είναι οι κύριοι παράμετροι πάνω στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες όλων για αντιμετώπιση των προκλήσεων του τουρισμού.

Θεωρούμε ότι ο δήμος Βόλβης με σωστή στόχευση, με σωστή εκμετάλλευση της θέσης της, του κλίματος, της αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει στους τουρίστες μπορεί να ανεβάσει τους αριθμούς.

Πρέπει να γίνουν πολλά για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος όπως πχ επίλυση του προβλήματος της εποχικότητας, προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καταπολέμηση της αισχροκέρδειας κ.α.

Είναι τόσο ευάλωτος ο τομέας αυτός, που η κάθε κίνησή μας θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεχτική. Θα πρέπει να διασφαλιστούν οι αγορές αλλά και να αναπτυχθούν άλλες νέες αγορές.

Ο δήμος Βόλβης δικαιούται μεγαλύτερο μερίδιο από την τουριστική πίτα και μπορεί να αποκτήσει αυτό το μερίδιο, φτάνει να δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά και να δούμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία της περιοχής, με κυριότερο αυτό της έλλειψης μιας τοπικής μαζικής συνεργασίας φορέων, δήμου, επαγγελματιών. Η διοργάνωση μιας ημερίδας με συμμετοχή όλων απ όλη την περιοχή μπορεί να είναι η αρχή για χρήσιμα συμπεράσματα και αποφάσεις.

p.thalasinos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine − 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.