Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στον Σταυρό του δήμου Βόλβηςγια την εξάρτηση στα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τον τζόγο και το διαδίκτυο.

narkotikaΣτα πλαίσια της διοργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα, σήμερα Κυριακή  23 Νοεμβρίου, στις 11:30 π.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στον Σταυρό Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση για την εξάρτηση στα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τον τζόγο και το διαδίκτυο, παρουσία πολιτών και του Δημάρχου Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα.

Ομιλητής ήταν  ο Πρόεδρος της ΟΑΣΙΣ Σύμβουλος Απεξάρτησης Δαμιανός Δουΐτσης. Την προσωπική τους εμπειρία μοιράστηκαν  μέλη της ΟΑΣΙΣ που έζησαν το πρόβλημα της εξάρτησης.

Εκτός από τις τοποθετήσεις οι παρευρισκόμενοι  παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με το θέμα   τους διανεμήθηκε  έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Την εκδήλωση διοργάνωσε  το Κέντρο Υποστήριξη Εξαρτημένων Ατόμων ΟΑΣΙΣ, ο ΟΠΑΠ Δήμου Βόλβης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού.

Ήταν μια εκδήλωση που όσοι την παρακολούθησαν διαπίστωσαν πως το πρόβλημα της εξάρτησης βρίσκεται μέσα μας, ανάμεσά μας, στις οικογένειες μας και στις παρέες μας. Βρίσκεται στην κοινωνία μας. Μας αγγίζει, δεν είναι ξένο. Οι ομιλητές, νέα παιδιά, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους περιγράφοντας τον τρόπο που βίωσαν τον εφιάλτη της εξάρτησης. Συνταρακτική ήταν η περιγραφή ενός νέου που βίωσε την εξάρτηση του τζόγου και της χρήσης του ίντερνετ από την ηλικία των 17 χρονών, ενώ η ενημέρωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο με τα αποτελέσματα της χρήσης αλκοόλ σε συνδυασμό με την οδήγηση προβάλλοντας τα αιματηρά αποτελέσματα και σοκάροντας όσους παρακολουθούσαν.

Οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού “Μέγας Αλέξανδρος” για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΑΣΙΣ

Η ΟΑΣΙΣ ιδρύθηκε από το 2002 από πρώην εξαρτημένους και μέλη των οικογενειών τους.

Για τη δράση της βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Υγείας και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Μέχρι σήμερα έχει δεχτεί χιλιάδες άτομα για υποστήριξη και ενημέρωση στην έδρα της (Θεσσαλονίκη – Μοσκώφ 12).

Παράλληλα πραγματοποιεί εκδηλώσεις, διαλέξεις και ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, για να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

http://opapdv.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six + four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.