Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αμφίπολης. Όλο το πρόγραμμα

festival-amfipoliΗ καταξιωμένη ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη και η διεθνώς βραβευμένη πιανίστρια Γιάννα Λύκοβα ερμηνεύουν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και προσφέρουν μία παράσταση υψηλού επιπέδου, ανοίγοντας το 18ο Φεστιβάλ Αμφίπολης.

Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο για όλους, πράγμα τόσο σημαντικό για την κοινωνία μας στις μέρες που διανύουμε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
Παρασκευή 8 Ιουλίου-ΕΝΑΡΞΗ
Μουσική Παράσταση
1. Μελίνα Μποτέλλη – Γιάννα Λύκοβα
«Πάμε μια βόλτα στην …Αμφίπολη»
Μία μουσική παράσταση με τα αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι που έγραψε για το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Ερμηνεύτριες της παράστασης «Πάμε μια βόλτα στην …Αμφίπολη» θα είναι η εξαιρετική ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλη και η πιανίστα με διεθνή καριέρα και βραβεύσεις Γιάννα Λύκοβα.
είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 16 Ιουλίου
Θεατρική Παράσταση
2. «Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Μια παιδική παράσταση από την εταιρεία θεάτρου theatrAction σε σκηνοθεσία της Δέσποινας Σαρόγλου
Η TheatrAction, θέλοντας να παρουσιάσει μια άλλη πτυχή της ανθρώπινης φύσης και του ανθρωπινού πνεύματος, αυτή της αλληλεγγύης και της συσπείρωσης για την επίτευξη ενός κοινού στόχου που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, έχει επιλέξει για τη νέα της καλοκαιρινή παραγωγή, την «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη.
Μια μουσικοθεατρική παράσταση με πέντε ηθοποιούς – μουσικούς, που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών.
Ένα έργο επίκαιρο, με ένα πανανθρώπινο και αιώνιο μήνυμα.

Κυριακή 17 Ιουλίου
Μουσική Παράσταση
3. Πάρις Παρασχόπουλος

Τιμητικό αφιέρωμα στον συντοπίτη συνθέτη Πάρι Παρασχόπουλο.
Ερμηνεύει τραγούδια του συνθέτη ο Δημήτρης Νικολούδης.
Την εκδήλωση θα ανοίξει η Aντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και ζωγράφος Έλλη Χρυσίδου.
είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 22 Ιουλίου
Μουσική βραδιά
4. Δημήτρης Παππάς, Πανάγιω Καραμούζη, Σάκης Μελίτος, Έφη Δαγδηλέλη

Τραγούδια που μας συγκινούν, μουσικές που έχουμε τραγουδήσει, στίχοι που έχουν γραφτεί στη συνείδηση μας. Με μια συλλογή τραγουδιών που ξεκινά από το έντεχνο και, περνώντας μέσα από το λαϊκό καταλήγει στο παραδοσιακό, επιχειρούμε μια σχεδόν αντίστροφη πορεία στο χρόνο. Προτείνοντας ένα ρεπερτόριο γνωστό σας καλούμε να ανακαλύψετε μαζί μας τραγούδια στο περιθώριο της δισκογραφίας και των ραδιοφωνικών εκπομπών.

Με ενορχηστρώσεις λιτές, ίσως εναλλακτικές, οι Σάκης Μελίτος (φωνή), Δημήτρης Παππάς (κιθάρες), Έφη Δαγδηλέλη (βιολί) και Πανάγιω Καραμούζη (κρουστά) σας καλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής που μας συγκίνησαν• στους ανώνυμους στιχουργούς της παραδοσιακής και δημοτικής μας μουσικής, σε αυτούς που αργότερα ταυτίστηκαν με το ραδιόφωνο αλλά και σ’ αυτούς που σήμερα εξακολουθούν να μας ξαφνιάζουν και να μας ενθουσιάζουν.

Σάββατο 23 Ιουλίου
Μουσική Παράσταση
5. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Γιάννης Κότσιρας
«Παραγγελιές»

Ο περασμένος χειμώνας βρήκε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Κότσιρα να παίζουν μαζί σε ένα πρόγραμμα στο οποίο κυριαρχούσαν οι αγαπημένες «Παραγγελιές» του κοινού. Εκεί ζητήθηκαν και ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, πολυαγαπημένα τραγούδια των Ν. Γούναρη, Γ. Μπιθικώτση, Μ. Πλέσσα, Φ. Νικολάου, Γ. Πάριου, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Λοΐζου κ.ά.
Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα μοιραστούνε μαζί μας τα τραγούδια εκείνα που το κοινό με την ψηφοφορία του έδειξε ότι αγαπάει και χαίρεται να ακούει. Και φυσικά, τραγούδια καινούρια και παλιά από το πλούσιο ρεπερτόριο τους και τις δημιουργικές τους διασκευές.

Τετάρτη 27 Ιουλίου
Θεατρική Παράσταση
6. «Το αστείον του πράγματος» του Α.Τσέχωφ

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στο ερασιτεχνικό θέατρο του Νομού Σερρών η θεατρική ομάδα Σιντικής παρουσιάζει σε σκηνοθεσία του Γ. Καρύδα το μονόπρακτο του μεγάλου Ρώσου δραματουργού.
είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 30 Ιουλίου
Μουσική Παράσταση
7. Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Γιάννης Ζουγανέλης

Οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες δεν χρειάζονται συστάσεις. Έχουν συστηθεί μόνοι τους μέσα από το σαραντάχρονο έργο τους και θα μοιραστούν για πολλοστή φορά αυτό το καλοκαίρι την ίδια σκηνή.
Τους ενώνουν κοινές εμφανίσεις και τραγούδια.
Θα τραγουδήσουμε πάλι μαζί τους το «Φοβάμαι», τον «Τρελό», τη «Στέλλα» και τόσα άλλα που έχουν αγαπηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, ο καθένας τους θα παρουσιάσει τραγούδια σταθμούς, που έχουν σημαδέψει την παράλληλη πορεία τους.

8 . Σάββατο 6 Αυγούστου
Μουσική Παράσταση
Πασχάλης Τόνιος – Γρηγόρης Βαλτινός

Ένα μουσικό ταξίδι στην πλούσια ιστορία του ελληνικού τραγουδιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα από δύο ανθρώπους που από την συνεργασία τους το ελληνικό τραγούδι βγαίνει κερδισμένο.
Για ό,τι αντιστάθηκε στο χρόνο κι έμεινε μέσα στην ψυχή μας.

Κυριακή 7 Αυγούστου
Θεατρική Παράσταση
9. “Το στραβόξυλον” του Δημήτρη Ψαθά

Ο σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Παγγαίου και το Φεστιβάλ Αμφίπολης παρουσιάζουν την εξαιρετική κωμωδία χαρακτήρων του αλησμόνητου Δ. Ψαθά.
“Το στραβόξυλο” παίζεται στην ποντιακή διάλεκτο συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εδραίωση του Ποντιακού Θεάτρου.

Τρίτη 9 Αυγούστου
Θεατρική Παράσταση
10. «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη

Η θεατρική ομάδα Μεσολακκιάς “Κάτω από τον Τύμβο” παρουσιάζει το αξεπέραστο αντιπολεμικό έργο του Αριστοφάνη στο πλαίσιο του αφιερώματος του 18ου Φεστιβάλ Αμφίπολης στο ερασιτεχνικό θέατρο του νομού μας σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κυριακής Συροπούλου.
Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 11 Αυγούστου
Θεατρική Παράσταση
11. «Πλούτος» του Αριστοφάνη

Με τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη, Τάσο Γιαννόπουλο και Αλμπέρτο Φάϊς
Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί και μας παρουσιάζει το έργο του κορυφαίου κωμωδιογράφου «Πλούτος» του Αριστοφάνη
Μία παράσταση εξαιρετική που το Φεστιβάλ Αμφίπολης μας δίνει την ευκαιρία να την απολαύσουμε.
Παίζουν οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, μαζί με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών.
Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.

Πέμπτη 18 Αυγούστου
πανσέληνος
Θεατρική Παράσταση
12. «Τρωάδες» του Ευρυπίδη

Η θεατρική ομάδα που χρόνια τώρα υπηρετεί το ερασιτεχνικό θέατρο έρχεται από το Πετρίτσι Σερρών για να μας παρουσιάσει το αριστούργημα του μεγάλου τραγωδού Ευρυπίδη, ”Τρωάδες” σε σκηνοθεσία Β. Ζλατιντσή.
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 19 Αυγούστου
Θεατρική Παράσταση
13. «Το σώσε» του Μαϊκλ Φρέιν

Η θεατρική ομάδα Ν. Ζίχνης σε σκηνοθεσία Π. Σταυρινού στο πλαίσιο του αφιερώματος στο ερασιτεχνικό θέατρο, παρουσιάζει την καταπληκτική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν για όλα τα ευτράπελα που μπορούν να συμβούν σε ένα θίασο όταν οι ηθοποιοί δεν παίρνουν σοβαρά τον ρόλο τους.
είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 21 Αυγούστου
Θεατρική Παράσταση
14. «Το παράπονο του Οδυσσέα»

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Σουλίου μας παρουσιάζει σε σκηνοθεσία της Ελένης Βαζάκα στο πλαίσιο του αφιερώματος μας στα ερασιτεχνικά θέατρα του νομού, ένα έργο με πρωταγωνιστή έναν Οδυσσέα -επαρχιώτη της μακεδονικής ενδοχώρας.
Το έργο ανεβαίνει στην δαρνάκικη διάλεκτο.
Ελεύθερη είσοδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.