Προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές

hellasgold«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα για την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να προχωρήσει σε αναστολή των τεχνικών μελετών Σκουριών και τμήματος της Ολυμπιάδος για λόγους, όπως αναφέρει, “παράβασης των όρων των τεχνικών μελετών”, αναφέρει ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός, απαντώντας σε δημοσιογράφους.

«Η Ελληνικός Χρυσός, ουδέποτε παρανόμησε και βρίσκεται τώρα σε φάση αξιολόγησης της υπουργικής απόφασης, με την οποία διαφωνούμε και η οποία θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση 5.000 κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής. Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελληνικός Χρυσός θα υπερασπισθεί με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει τόσο την πολυετή και πολυδιάστατη προσφορά της στην περιοχή και στους κατοίκους της, όσο και τις δουλειές χιλιάδων ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτήν», κατέληξε ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Μετά την απόφαση του υπουργού ΠΑΠΕΝ, Πάνου Σκουρλέτη, για προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, ήρθε και η επιβράβευση από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για “δικαίωση του αγώνα των κατοίκων”.

Για την απόφασή του σήμερα να ανακληθούν οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών που αφορούν στο έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, κάτι που μεταφράζεται σε προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας στις Σκουριές, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Λίγο αργότερα, μέσω non paper από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε ενημέρωση για το ζήτημα, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει χαρακτηριστικά πως “όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
“Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε, σήμερα, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σκουρλέτη, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει ως σήμερα από το Υπουργείο και αυτές που έχουν δρομολογηθεί. Επίσης αναφέρθηκαν στις εξελίξεις σχετικά με τον ρωσικό αγωγό.
Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε, επίσης, για την εξέλιξη αναφορικά με τη παύση των εργασιών στις Σκουριές και την αταλάντευτη προσήλωση της κυβέρνησης στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και τη προστασία του δημόσιου συμφέροντος.
Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Υπουργό για την προσπάθειά του, δηλώνοντας ότι « όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος».
Ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα προκειμένου να συζητηθούν οι περαιτέρω πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης”.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.