Πως μπορούν να πάρουν φθηνά δάνεια χιλιάδες επαγγελματίες

daneioΜε επιτόκια που κινούνται στην περιοχή του 8% και ελκυστικούς όρους αποπληρωμής -μεταξύ των άλλων παρέχεται και περίοδος χάριτος μέχρι 12 μήνες- οι τράπεζες προσφέρουν -σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις- την αναγκαία ρευστότητα που είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της κάθε επιχείρησης.

Οι τράπεζες προσφέρουν είτε ανοιχτά δάνεια για κεφάλαιο κίνησης, είτε προγράμματα τακτής λήξης, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα στον επιχειρηματία:

  • Να καλύψει άμεσα τις έκτακτες ή εφάπαξ ανάγκες της επιχείρησής του όταν αυτές παρουσιαστούν.
  • Να χρηματοδοτήσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησής του.
  • Να μειώσει το κόστος δανεισμού της επιχείρησής του με την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων.

Οι τράπεζες Εθνική, Alpha, Πειραιώς, Eurobank, Attica και Geniki προσφέρουν πλήρη γκάμα προϊόντων για κεφάλαια κίνησης, τα οποία εξασφαλίζουν στον επιχειρηματία τη ρευστότητα που χρειάζεται για την καλύτερη λειτουργία και ανάπτυξη της επιχείρησης, τις αγορές από τους προμηθευτές τοις μετρητοίς για χαμηλότερο κόστος πρώτων υλών και εμπορευμάτων, την παροχή ευκολιών πληρωμής στους πελάτες, την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων εποχικότητας ή έκτακτων αναγκών.

Τα δάνεια χορηγούνται: Μέσω Ανοικτού Λογαριασμού (πίστωση σε ανοικτό λογαριασμό). Με εγγύηση αξιόγραφων (συναλλαγματικές, γραμμάτια σε διαταγή, επιταγές). Με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα (δάνειο τακτής λήξης, το οποίο παρέχεται και με περίοδο χάριτος μέχρι 12 μήνες). Και η επιχείρηση μπορεί να χρηματοδοτηθεί για:

  • Βιοτεχνική, βιομηχανική, εμπορική δραστηριότητα.
  • Εξαγωγική δραστηριότητα (παραγωγή προϊόντος και προετοιμασία εξαγωγής).
  • Εισαγωγική δραστηριότητα (αξία εμπορευμάτων και διαδικασία εισαγωγής).

Το ύψος του δανείου, η διάρκεια, το επιτόκιο αλλά και η μορφή με την οποία χορηγείται εξαρτώνται από τις πραγματικές ανάγκες και τα οικονομικά μεγέθη της κάθε επιχείρησης, την αξιολόγηση των δυνατοτήτων της και από τις ευρύτερες συνθήκες της αγοράς και του κλάδου που δραστηριοποιείται.

Συγκεκριμένα προσφέρονται τα δάνεια για κεφάλαιο κίνησης τακτής λήξης. Το ύψος του δανείου ξεκινά από τα 15.000 ευρώ, η διάρκεια αποπληρωμής ανάλογα με την τράπεζα μπορεί να φτάσει και τα 20 χρόνια, το μέσο επιτόκιο διαμορφώνεται στο 8% με 9,5%.
Τα ανοικτά επιχειρηματικά δάνεια. Ο επιχειρηματίας μπορεί να χρησιμοποιεί όποιο ποσό έχει κάθε φορά ανάγκη για την κάλυψη των αναγκών του. Πληρώνει τόκους μόνο για τα χρήματα που έχει χρησιμοποιήσει. Τα επιτόκια διαμορφώνονται ανάλογα με το προφίλ και τη δραστηριότητα της επιχείρησης (κινούνται στα επίπεδα του 11% με 12%).

Επίσης ο επιχειρηματίας μπορεί να χρηματοδοτεί προσκομίζοντας επιταγές της πελατείας του, με επιτόκιο της τάξης του 10%-11%. Αλλά και να προεισπράξει τον τζίρο που έχει πραγματοποιηθεί μέσω πιστωτικών καρτών.

Ειδικότερα η χρηματοδότηση έναντι απαιτήσεων δίνει τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να μετατρέψει σε μετρητά στοιχεία του ενεργητικού της επιχείρησής του, όπως είναι: απαιτήσεις από πωλήσεις μέσω πιστωτικών καρτών με το σύστημα των άτοκων δόσεων, επιταγές και συναλλαγματικές πελατείας, τιμολόγια πώλησης με πίστωση, φορτωτικά έγγραφα.

http://www.inewsgr.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 + six =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.