Συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί ο κ. Ανανιάδης

ananiadisΜόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία προφανώς έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε ανθρώπους μειωμένης αντίληψης, και αντί να προσπαθήσει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα τα οποία η ίδια προκάλεσε με τον πρόχειρο χειρισμό της, συνεχίζει να προκαλεί διχασμό όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε όλη την χώρα. Σαν να μην έφτανε αυτό, προσπαθεί να συγκαλύψει τον απαράδεκτο χειρισμό της όλη υπόθεσης αποζητώντας την νομιμοποίηση μέσω εισαγγελικής παρέμβασης απειλώντας οικογενειάρχες χρησιμοποιώντας τον πολύ σωστό αντιρατσιστικό νόμο. Το ερώτημα που τίθεται προς τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης, υπάρχει νόμος που να προστατεύει τους πολίτες από την ανικανότητα ανθρώπων που κατέχουν καίριες θέσεις στην κοινωνία?

Ας απομονώσουμε το τμήμα (της ανακοίνωσης) το οποίο φανερώνει την πραγματικότητα και διαψεύδει τον Γενικό Διευθυντής Π .Ανανιαδη που αναφέρεται στα γεγονότα εκείνης της ημέρας.

“Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Ακριτίδης και ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος μέλος της επιστημονικής επιτροπής για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη προκειμένου να ενημερώσουν μια μικρή μειοψηφία γονέων που είχαν έντονους δισταγμούς για την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος στο σχολείο τους. Από ό,τι διαφάνηκε δεν υπήρχε διάθεση συζήτησης από μερίδα γονέων και δεν θέλησαν να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών των προσφύγων.”

Απευθύνουμε δημόσια ερώτηση προς τον Περιφερειακό Γενικό Διευθυντή Εκπαίδευσης:

Κύριε Ανανιάδη, αποτελεί σύνηθες φαινόμενο και πάγια τακτική όπου μεταβαίνετε για να ενημερώσετε «μία μικρή μειοψηφία με έντονους δισταγμούς»  όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωση σας, να κουβαλάτε μαζί σας τρεις (3) πάνοπλες Διμοιρίες ΜΑΤ και Ο.Π.Κ.Ε, παρουσία μάλιστα του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή? Πώς βγάλατε το συμπέρασμα ότι θα συναντήσετε «έντονους δισταγμούς» από μία μικρή μειοψηφία όταν δεν προϋπήρξε καμία συνάντηση με τους Γονείς του Προφήτη?

Θα πρέπει μάλλον να έχετε την εντύπωση ότι απευθύνεστε σε ανθρώπους μειωμένης αντίληψης, με αυτά που ανακοινώνετε.

Δυστυχώς ο κύριος Ανανιάδης συνεχίζει απροκάλυπτα και εριστικά να εμμένει στον αυταρχισμό χρησιμοποιώντας την δύναμη που του χαρίζει η προβολή των ΜΜΕ και να παραπλανά την κοινή γνώμη, μόνο που επάνω στον πανικό του αυτή τη φορά υπέπεσε σε λάθος .

Αντί να βγει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τον χειρισμό της όλης υπόθεσης, της οποίας το αποτέλεσμα είναι δικό του πνευματικό παιδί, συνεχίζει να προκαλεί και να απειλεί.

Αυτός που έχει καλές προθέσεις δεν απειλεί με εισαγγελείς κ. Ανανιάδη!

Δυστυχώς στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί, είναι από τον άμεσο πολιτικό Προϊστάμενο του παύοντας τον από τα καθήκοντα του, και αντικαθιστώντας τον με έναν έμπειρο άνθρωπο που πραγματικά θέλει να βρεθεί λύση, συνεργαζόμενος με τις τοπικές κοινωνίες.  Λύση υπάρχει.

Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα προσφυγόπουλα, αλλά και οι κάτοικοι του Προφήτη.

Μπορεί τα ΜΜΕ να έχουν βαφτίσει τους κατοίκους του Προφήτη «ρατσιστές» όμως η φιλοξενία στον τόπο μας , των τόσων ανθρώπων διαφορετικής εθνότητας και κουλτούρας επί χρόνια ήταν πάντα αρμονική, και όσο λάσπη και να ρίξουν κάποιοι, μόλις σβήσουν οι κάμερες και περάσει αυτή η μπόρα, όλα θα επιστρέψουν στην ρουτίνα της.

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 + five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.