Σώσε και εσύ μια Ζωή! Μπορείς!

Αγαπητοί Συνδημότες,
Καλούμε όλους να στηρίξουμε την πολύ σημαντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ (στην οποία υπάγεται ο Δήμος μας). Υπεύθυνος για τις περιοχές Ασπροβάλτας – Βρασνών είναι ο κος Τιαλιάκας Χρήστος και ο κος Μητάκος Νικόλαος, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ και να τοποθετηθούν σε σημεία ¨Σταθμούς¨ (π.χ.: στο Αστυνομικό Τμήμα, ή το εστιατόριο Κωνσταντινούπολη) που βρίσκονται όλο το 24ωρο ανοιχτά και θα μπορούν να σπεύσουν σε σημεία που υπάρχει επείγον επεισόδιο ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Οι Απινιδωτές θα είναι διαχειρίσιμοι από Ευρωπαϊκώς Πιστοποιημένα Μέλη της Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί και ενημερώνονται συνεχώς, με σεμινάρια και μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, στις βασικές και προχωρημένες τεχνικές μεθόδους Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και Ανταπόκρισης στο Τραύμα. Δύο από αυτά τα άτομα είναι οι κύριοι που προαναφέραμε Τιαλιάκας και Μητάκος, καθώς και άλλα περίπου 72, σε Βρασνά και Ασπροβάλτα, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, διότι σεμινάρια διοργανώνονται συνεχώς με μεγάλη απήχηση.

Το μηχάνημα αυτό, εάν δράσουμε άμεσα, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, που βρίσκεται σε κατάσταση πνιγμού ή καρδιακής ανακοπής, μέσω της καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, απινίδωσης.

Καθώς ζούμε στην ΕΛΛΑΔΑ και ειδικά στις δικές μας περιοχές (Ασπροβάλτα, Βρασνά) οι οποίες είναι Τουριστικές και το καλοκαίρι εδώ κρατάει παραπάνω, οι θερμοκρασίες και η ένταση της θερινής περιόδου, μπορούν να προκαλέσουν, μια αρρυθμία, λιποθυμία ή ακόμα κάτι πιο σοβαρό, μια ανακοπή ή πνιγμό (είτε από κατάποση, είτε στη θάλασσα), πολύ συχνότερα από ότι τους χειμερινούς μήνες. Για αυτό είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, εάν συμβεί κάποιο περιστατικό, να μπορέσουμε να ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ και να ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΧΟΥΜΕ με ασφάλεια και εξειδικευμένα! Μην αδιαφορούμε! Μπορεί να συμβεί στον καθέναν από εμάς, στον διπλανό μας, ακόμα και στα παιδιά μας!

ΜΑΚΑΡΙ να λαμβάνονταν συχνά τέτοιες σπουδαίες πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα του τόπου μας, διατηρούν την ανθρωπιά μας και κατά συνέπεια την ίδια την ΖΩΗ!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, καλούμε όλους, να ανοίξουμε τις πόρτες μας, όταν θα μας χτυπήσουν από την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, και να ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ με όποιο ποσό μπορεί ο καθένας μας. Ακόμα και το λιγότερο, μπορεί να κρατήσει έναν άνθρωπο, ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, στη ΖΩΗ!
Προς ενημέρωσή σας, οι επιχειρηματίες Ασπροβάλτας – Βρασνών, καθώς και Το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας – Βρασνών, έκαναν πολύ σημαντικές δωρεές, συγκεντρώθηκε ένα αξιοσέβαστο ποσό και ο πρώτος Απινιδωτής, είναι ζήτημα ημερών να παραγγελθεί.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΝ κο ΤΙΑΛΙΑΚΑ ΧΡΗΣΤΟ – τηλ.: 6946-008454

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ.
Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας – Βρασνών

Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος

Το Σωματείο «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ» είναι Εθελοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ενταγμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με Αριθμό Μητρώου (Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης) 8839/18-1-2010 και Αριθμό Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων Γ.Γ.Π.Π. 22/2010. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009 με την παρακολούθηση του προγράμματος «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» και η έδρα της βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Η Ομάδα δημιουργήθηκε για να προσφέρει βοήθεια στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως σεισμών, πυρκαγιών, έντονων καιρικών φαινομένων, μαζικών καταστροφών ή ατυχημάτων.

Σκοπός του Σωματείου, όπως αναφέρεται στις καταστατικές αρχές του, “είναι γενικώς η ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης στα πλαίσια του εθελοντισμού, ο οποίος αποτελεί μια μορφή συμμετοχής και έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς από συνειδητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι έχουν διάθεση να προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας προς τους συνανθρώπους τους χωρίς αμοιβή και ανταλλάγματα, χωρίς διακρίσεις και στιγματισμό και πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δημιουργεί δε τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης και διαχείρισης κάποιων καίριων κοινωνικών προβλημάτων και κρίσεων, χωρίς να υποκαθιστά το κράτος, και αποτελεί μια διαρκή διαδικασία, που ενισχύει αισθήματα αλληλέγγυα. Προωθεί την επικοινωνία και τη συνεργασία και αναπτύσσει δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης και δράσεις πρόληψης”.
• Πρώτες Βοήθειες – Ψυχολογικές πρώτες βοήθειες
Η Ομάδα παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια και μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, με σκοπό να επικαιροποιεί τις γνώσεις της. Μέλη της έχουν εκπαιδευτεί επί μακρόν στα αντίστοιχα αντικείμενα και έχουν πιστοποιηθεί στις βασικές και προχωρημένες τεχνικές μεθόδους Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και Ανταπόκρισης στο Τραύμα. Στο δυναμικό της Ομάδας υπάρχουν μέλη με σπουδές νοσηλευτικής, ικανοί να προσφέρουν ιατρική προνοσοκομειακή φροντίδα, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών, καθώς και ψυχολόγοι και εθελοντές εκπαιδευμένοι στην παροχή Ψυχολογικών Πρώτων Βοηθειών, για ψυχοκοινωνική υποστήριξη πληθυσμού σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. Η ομάδα των Πρώτων Βοηθειών προσφέρει σε όλη τη διάρκεια του έτους υγειονομική υποστήριξη σε πλήθος διοργανώσεων άλλων Φορέων ( αθλητικών αγώνων, συνεδρίων κ.λπ.). Πραγματοποιεί επίσης συνεχώς προγράμματα παρουσίασης Πρώτων Βοηθειών, με σκοπό να μεταφέρει τις γνώσεις αυτές στο ευρύ κοινό ( μαθητές και ενηλίκους ), με σύγχρονη επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήση εξωτερικού απινιδωτή από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.
• Προώθηση του Εθελοντισμού
Στα πλαίσια της συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης των κοινωνικών Φορέων, αναπτύσσει δίκτυο συνεργασιών με Φορείς και Οργανώσεις στους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας, του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, με στόχο την προώθηση του θεσμού του Εθελοντισμού ως μέσου κοινωνικής συμμετοχής και ανάληψης πρωτοβουλιών των πολιτών. Συμμετέχει σε πλήθος εκδηλώσεων με διανομή ενημερωτικού υλικού, υγειονομική υποστήριξη, γραμματειακή κάλυψη και ραδιοεπικοινωνίες.

Με σύνθημα ‘‘Ενημερωθείτε έγκαιρα, Προστατευτείτε αποτελεσματικά’’, η Ομάδα υλοποιεί κάθε έτος Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στα πλαίσια της ενημέρωσης του πολίτη σε θέματα αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. Το πρόγραμμα απευθύνεται στα μέλη αλλά και στο ευρύ κοινό με ελεύθερη συμμετοχή και αφορά στα ακόλουθα πεδία:
• Έκτακτες Ανάγκες (Σεισμοί, Πυρκαγιές, Έντονα καιρικά φαινόμενα, Ατυχήματα )
• Πρώτες Βοήθειες
• Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες
• Διαχείριση κρίσεων
• Εκπαίδευση Βουνού – Διασωστικές Πρακτικές
• Δασοπροστασία – Δασοπυρόσβεση
• Ραδιοεπικοινωνίες

Τι είναι ο Απινιδωτής;
(Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)

Ο απινιδωτής, είναι ιατρική συσκευή για την επανέναρξη της λειτουργίας της καρδιάς μετά από θάνατο. Χρησιμοποιείται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, στα χειρουργεία, σε οχήματα υπηρεσίας διάσωσης. Απινιδωτές απλής χρήσης βρίσκονται εγκαταστημένοι και σε δημόσια κτίρια όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, καταστήματα τραπεζών, εστιατόρια, γήπεδα και άλλους χώρους για χρήση από μη επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen + sixteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.