Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το 2017 σε Βόλβη και Λαγκαδά

Παγωμένα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης θα παραμείνουν κατά την τρέχουσα χρονιά τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού στους περισσότερους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, παρά τις τεράστιες πιέσεις που δέχονται τα νοικοκυριά, δεν λείπουν οι περιπτώσεις αυξήσεων στα δημοτικά τέλη από δήμους που θεώρησαν ότι δεν είχαν άλλες δυνατότητες. Στον αντίποδα ορισμένες δημοτικές αρχές, όπως και αυτή του Γιάννη Μπουτάρη στον κεντρικό δήμο, προχώρησαν σε μειώσεις τελών, ενώ κάποιες άλλες διεύρυναν τις ομάδες των πολιτών που για κοινωνικούς λόγους απολαμβάνουν ειδικών εκπτώσεων ή ακόμη και πλήρους απαλλαγής.

Στο δήμο Βόλβης

Μηδενικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού αποφάσισε και ο δήμος Βόλβης έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Διαμαντή Λιάμα.
Στην περιοχή του Σταυρού, των Βρασνών και της Ασπροβάλτας τα δημοτικά τέλη παραμένουν για τις κατοικίες σε 1,70 ευρώ/τ.μ. και για τα καταστήματα στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές που ανήκουν στα διοικητικά όρια του δήμου Βόλβης η χρέωση τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση διαμορφώνεται σε 1,20 ευρώ/τ.μ.

Στο δήμο Λαγκαδά
Αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού αποφάσισε για την τρέχουσα χρονιά η πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά. Στη δημοτική ενότητα του Λαγκαδά τα δημοτικά τέλη που θα πληρώνουν οι πολίτες ανεβαίνουν σε 1,65 ευρώ/τ.μ. από 1,42 ευρώ/τ.μ. που ήταν πέρυσι και αυτά που θα καταβάλλουν οι καταστηματάρχες σε 2,48 ευρώ/τ.μ. από 2,12 ευρώ/τ.μ.

Στην περιοχή του Σοχού τα τέλη αυξάνονται σε 1,52 ευρώ/τ.μ. από 1,10 ευρώ/τ.μ. για τις οικίες και σε 2.05 ευρώ/τ.μ. από 1,75 ευρώ/τ.μ. για τα καταστήματα.

Αυξημένα θα είναι τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και στις δημοτικές ενότητες της Κορώνειας, του Βερτίσκου, των Καλλινδοίων, της Ασσήρου και του Λαχανά. Όσοι διατηρούν σε αυτές τις περιοχές την κατοικία τους θα πληρώνουν στο δήμο 1,52 ευρώ/τ.μ. από 1 ευρώ/τ.μ. πέρυσι και όσοι διατηρούν τα καταστήματά τους 2,05 ευρώ/τ.μ. από 1,75 ευρώ/τ.μ. πέρυσι.

Την ίδια ώρα πάντως η διοίκηση του Γιάννη Καραγιάννη στο δήμο Λαγκαδά προχώρησε σε μειώσεις των τελών για πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + sixteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.