Τι έκανες στον πόλεμο;

via-ftoxiaΕίναι κοινή η διαπίστωση, ότι στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια βρισκόμαστε σε πόλεμο.  Τα πεδία των μαχών είναι πολλά.  Ένα που παραμένει διαρκώς ανοικτό, είναι το μέτωπο της Αυτοδιοίκησης.

Η αυτοδιοίκηση είναι ένας λαϊκός θεσμός και ως τέτοιος θα έπρεπε να βρίσκεται με την πλευρά της κοινωνίας, στην οποία ανήκει. Και όμως, η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών αρχών,  διάλεξαν την υποταγή, τη λιποταξία, ή την παθητική συναίνεση.

Απ’ όλους ακούς δικαιολογίες ό,τι «εμείς δε φταίμε», «έπρεπε να εφαρμόσουμε το νόμο», «χρήματα δε είχαμε» κ.ο.κ.  Εντωμεταξύ όλο και συνεχίζονται οι επιθέσεις με νέα μέτρα, νέες περικοπές, νέες μειώσεις, νέες αυξήσεις. Η Αυτοδιοίκηση σήμερα στην Ελλάδα είναι μια αδύναμη σκιά, ένα υπόλειμμα του εαυτού της, παραλυμένη και ανίκανη να συντηρηθεί και να διεκπεραιώσει την αποστολή της.

Τώρα που έρχεται η ώρα της κρίσης

Για όλη αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, ευθύνες δεν έχουν μόνο οι κυβερνώντες αλλά και οι αυτοδιοικητικές αρχές, πλην λίγων εξαιρέσεων. Οι  Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια που σιώπησαν, ανέχτηκαν ή κάλυψαν αυτή την επιχείρηση λεηλασίας της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του λαού, έχουν ευθύνη και πρέπει να τους καταλογιστεί.

Οι πολίτες πριν την νέα ετυμηγορία τους, πρέπει να αξιολογήσουν ποιος υπερασπίστηκε το θεσμό, ποιος υπερασπίστηκε τα δικαιώματά τους στο τόπο που ζουν, ποιος υπερασπίστηκε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους άνεργους.

Οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν την ψήφο τους σ αυτούς που θα διώξουν τον φόβο απ την ψυχή τους, σ αυτούς που θα μεταδώσουν την πίστη για ελπίδα πως αύριο όλα θα είναι καλύτερα. Τον πόλεμο τον κερδίζεις με την παρουσία σου, με την ψήφο σου. Κάθε αποχή κάθε άκυρο και κάθε λευκό αποτελεί στην συγκεκριμένη συγκυρία απλά λιποταξία.

Ο λαός -λέει μια αρχαία σοφία- μαθαίνει από τα παθήματα του. Ίδωμεν!  κοντά… οι εκλογές.

anentaxtos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eleven − seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.