Το λαμπρό πανηγύρι του αγίου Θωμά, στη Μεγάλη Βόλβη

πανηγύρι Βόλβη119.4.2015, ημέρα του αγίου Θωμά, γιορτάζει η εκκλησία της Μεγάλης Βόλβης, που είναι η γενέτειρά μου. Ο Σοχός είναι η πατρίδα μου και η  Μεγάλη Βόλβη η γενέτειρά μου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάστηκε η πανήγυρη του αγίου Θωμά με μεγαλοπρέπεια. Το Σάββατο βράδυ, την παραμονή διαβάστηκε ο Μέγας Εσπερινός παρουσία όλου του κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης Λαγκαδά. Παρούσες ήταν οι αρχές του δήμου Βόλβης με μπροστάρη το δήμαρχο, κύριο Διαμαντή Λιάμα. Την περιφορά της εικόνας συνόδεψε η μουσική μπάντα του δήμου. Η περιφορά έγινε γύρω από όλο το γραφικό χωριό.

Την Κυριακή έγινε μεγάλη ιερά λειτουργία και μετά συνεχίστηκε η πανήγυρη. Ευχαριστώ από βάθους καρδίας τον κύριο δήμαρχο για τη μέριμνα και τη χορηγία του για να πετύχει το πανηγύρι μας. Σύσσωμος ο κλήρος της Μητρόπολης παραστάθηκε με όλες τις δυνάμεις του. Ευχαριστώ τον ιεροψάλτη κύριο Νανάκο, που εμπλούτισε με την αγγελική βυζαντινή ψαλμωδία του τη γιορτή  μας! Η εκκλησιαστική επιτροπή εργάστηκε για την άψογη επιτυχία όλης της διοργάνωσης. Ο νεοσύστατος σύλλογος της Βόλβης με μπροστάρηδες τους κ.κ. Αθανάσιο Τσάρα και Γεώργιο Χρυσανίδη και όλα τα νέα παιδιά προσέφεραν τα μέγιστα. Τους εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία σε όλα τους τις δραστηριότητες, που λαμπρύνουν το μικρό, αλλά τόσο όμορφο χωριό μας. Ευχαριστώ όλες τις κυρίες που με μεράκι και εθελοντικά έκαναν την καθαριότητα και ετοίμασαν τόσο εύγευστα εδέσματα για το συλλογικό καλό του τόπου μας! Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κυρία Κούλα Μακρή που όλα τα χρόνια ήταν ο στηλοβάτης της εκκλησίας μας, του αγίου Θωμά, μου έκανε πλήρη περιγραφή της γιορτής της παραμονής, γιατί εγώ το Σάββατο δεν ήμουν εκεί.

Μας πλαισίωσαν τέσσερα χορευτικά συγκροτήματα: η κυρία Βαγγελιώ Καρακούτα με το χορευτικό της Θεσσαλονίκης, έκλεψε την παράσταση. Από το Σοχό η κυρία Βέτα Σάμου με το σύλλογο «Διακρατικών Ανταλλαγών Σοχού» μας τραγούδησε με την υπέροχη φωνή της. Χόρεψαν μακεδονικούς και τοπικούς χορούς του Σοχού και καταχειροκροτήθηκαν. Τα χορευτικά του Προφήτη και της Νυμφόπετρας ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Τους ευχαριστώ όλους από βάθους καρδίας  που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

Με πολλή αγάπη

Ο συντοπίτης σας

Γιώργος Αδαμίδης, Ο Σόχαλης

πανηγύρι Βόλβη2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine − seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.