Τσιρώνης : H Ανάπτυξη έρχεται – Λιάμας : Τα προβλήματα λύνονται

Αποτέλεσε πηγή προβληματισμού για μένα, αν έπρεπε να ανα – δημοσιεύσουμε «στεγνά και τυπικά» το δελτίο τύπου του Δήμου Βόλβης, όπως έχουμε κάνει πλειστάκις με τα «επίσημα» δελτία του Δήμου. Βλέποντας όμως το θέμα της επίσκεψης δεν μπόρεσα να το αφήσω ασχολίαστο.
Στις 16 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης στον Σταυρό, υπό την προεδρία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα όπου συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του δήμου Βόλβης, αντιπροσωπείες αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών απ’ όλη την επαρχία Λαγκαδά και πολλοί αγρότες.
Αφορμή για την σύσκεψη στάθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Δήμο Βόλβης ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης.
Ο κ. Τσιρώνης, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη του Δαμιανό Ανδρέου, ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν τους αγρότες της περιοχής και απάντησε στα ερωτήματα τους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε ιδιαίτερα τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στο γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα, που εντόπισε στον δήμο Βόλβης.
Σε σχέση με τα θέματα, τα οποία του τέθηκαν από τους αγρότες και τους εκπροσώπους τους, δεσμεύθηκε ότι θα απαντήσει και εγγράφως, σε όσα σχετικά αιτήματα υποβληθούν.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψη του κ. Τσιρώνη για την επίλυση ζητημάτων, τα οποία απασχολούν τους αγρότες. Σημείωσε μάλιστα, ότι ο δήμος Βόλβης θα μεσολαβήσει, ώστε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αποσταλούν εγγράφως, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι προβληματισμοί και τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής.
Κάπου εδώ, κανονικά θα έπρεπε να πέσει χειροκρότημα….
Όμως ας δούμε τα πράγματα από την δική μας οπτική γωνία.
Ας δούμε λοιπόν το CV των δύο αξιοσέβαστων έμπειρων και καταξιωμένων στελεχών του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, καθηγητής Οργανικής Χημείας  στο επάγγελμα, υπήρξε αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της πρώτης (Ιανουάριος 2015) και της δεύτερης ( Σεπτέμβριος 2015) κυβέρνησης Τσίπρα, στο πλαίσιο της εκλογικής συνεργασίας του κόμματος των Οικολόγων – Πράσινων με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εν συνεχεία προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου είναι πλέον Βουλευτής.
Ο δε συμπαθέστατος συνοδός του κυρίου υπουργού, και ειδικός συνεργάτης  Δαμιανός Ανδρέου, υπήρξε πρωτοκλασάτο στέλεχος του «Οικολογία Αλληλεγγύη» το 2014, υποψήφιος στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Στις 19.1.2016 βλέπει το φώς της δημοσιότητας λίστα με τα ονόματα «κολλητών» που διορίστηκαν στα διάφορα υπουργεία, και ανάμεσα σε αυτά φιγουράρει και του κυρίου Ανδρέου , που διορίστηκε στο γραφείο του Κυρίου Γιάννη Τσιρώνη, σύμπτωση?
Ο κύριος Δαμιανός Ανδρέου, ήταν στους Οικολόγους που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ όπως και ο κύριος Τσιρώνης! Στις 29.8. 2016, ορκίζεται ενώπιον του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ως νέος περιφερειακός σύμβουλος, στην θέση του παραιτηθέντος περιφερειακού συμβούλου και επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλου.
Ειλικρινά θα θέλαμε να ακούγαμε τις ιδιαίτερα σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στο γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα, που εντόπισε στον δήμο Βόλβης, περισσότερο δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είχαν οι προτάσεις υλοποίησης τους, την στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα έχει καταστρέψει την πρωτογενή αγροτική παραγωγή σε όλη την επικράτεια, οδηγώντας σε ασφυξία τους μικροαγρότες, που είναι η πλειοψηφία των Αγροτών του Δήμου Βόλβης.
Αυτό που μένει ως ένα τεράστιο ερωτηματικό, τελικά τι είναι αυτό που οδήγησε τον Δ. Λιάμα στο συμπέρασμα ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας η επίσκεψη ενός Καθηγητή Οργανικής χημείας , και ενός Πολιτικού Μηχανικού στην επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες.
Θα «μεσολαβήσουν» στον Τσίπρα ώστε να ξαναλειτουργήσει το «έργο» στον κάμπο την Νυμφόπετρας?
Θα μπορέσουν επιτέλους να ποτίσουν τα χωράφια τους οι αγρότες?
Αλήθεια τι έγινε με το αμαρτωλό Τ.Ο.Ε.Β θα μάθουμε?

Κ.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.